31.05.11, 21:22
Kobitki potrzebuje przepisu na sernik na zimno i sałatkę grecka czy ja jej tam z serem feta oliwkami, kapusta lodowa itepe.

Siedze 2 tydzien w gosciach za wielka woda i chciałabym coś dobrego do jedzenia zrobić bo tu to oni w tych restauracjach nic do zaproponowania dobrego nie mają

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: na zimno 31.05.11, 21:27
      sałatka grecka prosta jak drut - sałata lodowa w kawałki, papryka takoż, ogórek (byle nie z hiszpanii), pomidor, feta, sól, pieprz, dobra oliwa i cześć.

a na sernik to ci przepisu nie dam, bo nie lubię sernika na zimno zazbytnio, więc nie mam dobrego przepisu.
      • ez-aw Re: na zimno 31.05.11, 21:48
        Sernik najprostszy i zawsze wychodzący.
        Galaretkę rozpuścić w 1 szk wody. Jak przestygnie (jeszcze nie tężeje) połączyć z 1 opakowaniem serka homogenizowanego waniliowego. Walc do tortownicy. Do lodówki. Jak zastygnie następna warstwa (następny kolor galaretki). Wychodzi piękny, kolorowy sernik.
    • cudko1 za wielką wodą czyli w 01.06.11, 13:18
      ju łe sej?? suspicious

a gdzie konkretnie??

a przepisów nie podam bo nie robię sernika, a grecka ja profanuję i robię z sosem jogurtowym z ogromną ilością czosnku - dla mnie niestety znacznie lepsza niż z vinegre chociaż taka też ujdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka