Dodaj do ulubionych

winogrona i kiwi

08.06.11, 09:59
kupujecie teraz??? bez paniki i podtekstów pytam .
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:02
      A czemu nie????
      • mearuless Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:06
        winogrona tak, bo je uwielbiamy wszycy. tylko od zawsze je dokladnie myjemy. czy byly zgony czy nie bylo-kazdy owoc jest myty dokladnie.

kiwi nie- na sama mysl o tym owocu robi mi sie niedobrze, tak ich nieznosze ze nawet na nie nie patrze.
        • bluemadlen-1 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:09
          a jak mae.. dokładnie myjesz winogrona??? poproszę instruktaż.
          • mearuless Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:17
            biore duza miske wsadzam cala kisc i pouszczam wode.
            wsadzam reke i je potrzasam.
            a woda sobie leci i leci i leci.
            • bluemadlen-1 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:20
              aaa no to spoko , wszędzie trąbią żeby dobrze myć i zastanawiam się , co to znaczy np. winogrono dokładnie myć. Dzięki za rozwianie wątpliwości.
              • mearuless Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:21
                w kazdym razie nie polewam ich domestosembig_grin tylko letnia woda, i dosyc dlugo...nie sekunde.
                • bluemadlen-1 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:28
                  hihiihi no spoko domestos używam do innych celów , ale teściowa np. mydłem myje winogrono i jabłka.
                  • jot.em.ka Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 10:52
                    bluemadlen-1 napisała:

> hihiihi no spoko domestos używam do innych celów , ale teściowa np. mydłem myje
                    > winogrono i jabłka.

Mydłem? Winogrono? ;| Smacznego... ;|
                    • exotique Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 11:54
                      ja np jablka mocno woskowane-myje eko plynem do naczyn.
                      winogrona myje jak mloda ma jesc- po kulce- dletego mi obrzydly smile
                      • schiraz Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 12:05
                        Jestem do tyłu o jakieś informacje, czy teraz po ogórkach i kiełkach trują winogrona oraz kiwi??
                        ------
                        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
                        • doral2 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 13:28
                          hehe, mialam kiedyś koleżankę która winogrona myła każde grono osobno i do tego jeszcze obierała ze skórki i wydłubywała pestki, żeby dziecko mogło zjeść.

ja aż takim hardcorem nie jestem.
                          myję normalnie, jem i już.
                          a kiwi obieram ze skóry i też jem smile
                          • bluemadlen-1 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 16:56
                            doral2 napisała:

> hehe, mialam kiedyś koleżankę która winogrona myła każde grono osobno i do tego
                            > jeszcze obierała ze skórki i wydłubywała pestki, żeby dziecko mogło zjeść.
                            >
                            no to powiem ci ze myje winogrono i wydłubuje pestki żeby dziecko mogło zjeść i uważam to za normalne podobnie jem i ja, nienawidzę pestek w winogronach.Gdybyś nie napisała hehe to spoko a tak to chce mi się napisać ty jesz takie z pestkami o fuuujjj
                            • olinka20 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 17:02
                              Ja pluje pestkami, dlatego jem winogrona w ogródku, a nie w domu smile
    • mme_marsupilami Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 13:48
      Codziennie ryzykuje zlapaniem wiekszego szajsu niz modnego bakcyla E.coli.
      Nie robie tez sterylizacji wszystkiego co jem. Dokladne mycie pod ciepla, biezaca woda powinno wystarczyc.
    • prigi Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 20:22
      w moim zawodzie escherichia jest codziennym ryzykiembig_grin
      naprawdę wystarczy myć dokładnie ręce i owoce/warzywa zanim coś się skonsumuje.od siedmiu lat nie udało mi się zarazić żadnym syfem
      od setek lat gnojówkę stosuje się jako świetny magazyn azotanów i azotynów potrzebnych do uprawy.
      ba! osady ściekowe (badane na obecność bakterii i jaj pasożytów) są świetnym podłożem pod średniej jakości grunty rolne
      • doral2 Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 20:37
        a ja lubię pestki z winogron, tak fajnie chrupią w zębach i mają lekka goryczkę, świetnie kontrastującą ze słodyczą winogron.
        winogrona bez pestek są kompletnie do dupy.

a tak w ogóle - co komu pisane, to go nie minie.
        o ile mi dobrze wiadomo, na titanicu nikt ogórkami się nie zatruł, ani kiełkami z fasoli...
        nikt nie będzie żył ani sekundy dłużej, niż mu zapisano.
        • dlania Re: winogrona i kiwi 08.06.11, 20:44
          Doral, ty wierzysz w przeznaczenie?wink
        • bluemadlen-1 Re: winogrona i kiwi 09.06.11, 10:20
          doral2 napisała:

> a ja lubię pestki z winogron, tak fajnie chrupią w zębach i mają lekka goryczkę
          > , świetnie kontrastującą ze słodyczą winogron.
          > winogrona bez pestek są kompletnie do dupy.
          >
          > a tak w ogóle - co komu pisane, to go nie minie.
          > o ile mi dobrze wiadomo, na titanicu nikt ogórkami się nie zatruł, ani kiełkami
          > z fasoli...
          > nikt nie będzie żył ani sekundy dłużej, niż mu zapisano.

pestki w winogronach są do du... a tak małe sprostowanie nie pytałam o winogrona łącząc je z e coli tylko czy w ogóle teraz jecie winogronka.
          Masz w jednym racje co komu pisane ALE uważać warto.
          • marghe_72 Re: winogrona i kiwi 09.06.11, 11:48
            kupuję i winogrona i kiwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka