Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek HTC

22.06.11, 01:26
Za szybko poszlo.
Post do posiadaczek telefonu HTC Wildfire S.
Z czym go się je?
Prawie wszędzie proszą mnie o konfigurowanie kont.
Czy jeśli je skonfiguruję to będą się automatycznie lączyć z internetem i naliczać oplaty?

Telefon mam od wczoraj, więc przepraszam, od razu mówię, że prawie nic o nim nie wiem
Obserwuj wątek
    • socka2 Re: Do posiadaczek HTC 22.06.11, 15:52
      www.htc.com/pl/help_howtos.aspx?p_id=392
      tutaj jest wszystko

konfiguruje sie w danej sieci, zeby np mms moc wysylac itp.
      nie wiem, jak twoj, ale moj tel, zawsze pyta, czy chce sie polaczyc z netem

smarty wlasciwie sa po to, zeby siedziec w sieci. maja tez wifi, wiec mozesz na bezplatnym sie laczyc.
      • pina_colada88 Re: Do posiadaczek HTC 22.06.11, 19:47
        Socka, a nadal istnieje nakaz formatowania baterii?
        • socka2 Re: Do posiadaczek HTC 22.06.11, 22:35
          nic nie wiem na ten temat surprised
          formatowanie baterii??? a kto tak kaze robic?
          • pina_colada88 Re: Do posiadaczek HTC 22.06.11, 22:54
            Kiedyś się formatowalo, teraz już wiem, że nie trzeba, nawet nie ożna.
            Chodzilo mi o to, że rozladowywalo się baterię i zostawialo wylączony telefon na 12h i tak 3 razy.
            Teraz dla odmiany szukam jak wylączyć slownik t9 ;/
            • w_miare_normalna Re: Do posiadaczek HTC 24.06.11, 00:38
              pina- ja tak robię zawsze, wyładowuję i ładuję 12 h i moi znajomi też.
              • socka2 Re: Do posiadaczek HTC 24.06.11, 11:23
                to zalezy od typu baterii. nowoczesne litowo-jonowe tego nie potrzebuja

Nowych baterii w telefonach i komputerach przenośnych nie trzeba formować/formatować (używane są oba określenia i są poprawne). Formowało się baterie starej technologii baterie niklowo-wodorkowe lub niklowo-metaliczno-wodorkowe, które są już dawno nie produkowane. Obecnie produkowane są baterie Litowo-jonowe (Li-lon), Litowo-jonowo-polimerowa (Li-po lub Li-poly) - obie nie wymagają formowania. Producent dostarcza Wam np telefon z już naładowaną częściowo baterią, więc jaki byłby sens jej formowania?
                Uzasadnienie smile.gif
                Baterie litowo-jonowe i litowo-polimerowe uszkadzają się gdy je rozładujemy całkowicie oraz gdy już naładowane nadal ładujecie. Dlaczego w rzeczywistości tak się nie dzieje? Bo nad baterią cały czas czuwa mikroprocesor, który przed całkowitym rozładowaniem baterii wyłączy urządzenie (więc nie włączajcie na siłę telefonu jak Wam padnie). Podobnie jest podczas ładowania - gdy bateria osiągnie stan pełnego naładowania, ładowanie zostaje wyłączone i nie ważne jak długo będzie bateria włączona do sieci (prosty dowód - jak włączycie telefon do ładowania, bateria naładuje się po około 2, 3 h, później w starych bateriach moc przyłożona na zaciski jest przekładana tylko na ciepło. W nowych bateriach ani bateria ani akumulator się nie grzeją gdy są włączone do sieci np 5, czy 8 godz. Jaki jest więc sens ładować baterie 8 godzin, skoro po 2 godzinach ona zostaje automatycznie odłączona i się nie ładuje(?) Podstawowym argumentem wyłączania automatycznego jest to, że ogniwa po przeładowaniu wybuchają i jest to niebezpieczne.
                Aha, Niektórzy producenci w instrukcjach piszą o rozładowaniu i naładowaniu na max baterii, jest to podyktowane tylko i wyłącznie tym, że pełną wydajność akumulator osiągnie po kilku cyklach naładowania-rozładowania. Chodzi tu o to, że ta pełna wydajność zostanie szybciej osiągnięta. Mimo wszystko nie wpływa to na użytkowanie baterii w przyszłości.

Na koniec dodam, że jak macie wybór bierzcie baterie Polimerowe - są lepsze (nawet przy trochę mniejszej pojemności od jonowych są "wytrzymalsze" podyktowane jest to lepszą wydajnością prądową)

skopiowalam z jakiegos forum meskiego wink poparte bylo wieloma glosami
    • socka2 Re: Do posiadaczek HTC 23.06.11, 11:05
      www.htc.com/pl/howto.aspx?id=54671&type=1&p_id=392
      Pina, tutaj masz, jak to uzywac. Wiec pewnie i tam bedzie, jak go usunac.
      • pina_colada88 Re: Do posiadaczek HTC 25.06.11, 13:40
        A no wlasnie socka, nie ma nigdzie jak to ustrojstwo- t9 usunąć smile
        Ale gdyby nie internet to nadal bym nie umiala go oslugiwać big_grin
        Nadal mam problem z ubywaniem pakietu internetowego chociaz nic nie robię, ale już chyba udalo mi sie go zażegnać.
        No i kurcze, ma ciche dźwięki- budzik mnie nie budzi smile
        • socka2 Re: Do posiadaczek HTC 25.06.11, 14:39
          Pina, ja sama swojego samsunga rozpracowuje, wiec nie pomoge. U mnie bylo ustawione normalne wpisywanie. Ale sa roznego rodzaju fora dla wlascicieli danych telefonow, wiec mozesz tam wejsc i podpytac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka