Dodaj do ulubionych

Śmierdzące pranie -ratunku

18.08.11, 10:02
Witam
mam problem z pralka mam ja 8 lat i było tak od zawsze ale od ok.2 lat jest koszmar śmierdzi mi pranie stęchlizną ale tylko ciemne nie ważne czy upiorę 3 rzeczy czy 10 smród okropny jak wyschnie to już tak nie śmierdzi ale tez absolutnie nie pachną tak jak białe używam drogich płynów do prania i płukania ale i tak nic nie pomaga może ktoś tez tak miał i znalazł na to jakiś sposób dziękuje
Obserwuj wątek
    • madame_zuzu Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 10:15
      Nie wiem od czego to zalezy, ale mi sie też kiedys ciemne pranie zaśmierdziało uncertain Rzeczy poszły do śmieci, bo nie dało się tego zapachu wywabić
    • prigi Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 10:29
      nie chcę być wredną zołzą, ale interpunkcja zdecydowanie ułatwia czytanie tongue_out

co do meritum, może program do ciemnego prania jest popsuty i nie płucze dokładnie? przypilnuj cykl pralki, albo po praniu włącz dodatkowe płukanie, albo pierz na innym programie
    • stillgrey Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 10:35
      Ja bym na poczatek pralke odkamienila, a pozniej wlala domestos na pusto i kilka razy wlaczyla plukanie.
      Nie wiem czy pomoze, ale zaszkodzic nie powinnowink Jesli uzywasz innego programu do ciemnych rzeczy to moze przestan?wink
    • kaamilka Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 12:12
      kwestia schnięcia
      • antyka Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 13:51
        A moze po prostu zamykasz pralke po praniu? I dlatego smierdzi.
        Moja pralka od zawsze jest otwarta i nic w niej nie smierdzi.
        • ciepla.kawa Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 14:33
          Mi też kiedyś śmierdziało aż mnie skręcało. Ja czyściłam najpierw tą cholerna szufladkę na proszek i płyn (niech mi tylko ktoś wytłumaczy dlaczego tam takie gluty się zbierają), wlewalam tam z pół butli octu i jazda na pusto. No i pralka powinna być otwarta.
          • rybalon1 Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 14:51
            dokladnie butelkę octu wlać i puścić pusta pralkę - napewno pomoże , mozesz też oczyćsic tą gumową uszczelkę co jest przy bębnie jak otwierasz dzrzwiczki od pralki tam syf się tez zbiera ...
            • opium74 Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 15:11
              ja czytałam że to jest kwestia barwników w ciemnym praniu.
              Ja już mam takie schizy że jak tylko pralka skończy to biegnę wywieszać żeby nie lezało w pralce - wtedy szybko potrafi skisnąć.
    • i_b13 Re: Śmierdzące pranie -ratunku 18.08.11, 23:22
      czystość pralki to jedno, ale bardziej przyjrzałabym się tym ubraniom konkretnym co stęchlizną jadą. Miałam tak w koszulkach z Carry - wilgotne śmierdziały, suche nie. Ale zapach stęchlizny pojawiał sie także, gdy człowiek się spocił. Ohyda. Wypieprzyłam je.
      Nienawidzę niedosuszonego, śmierdzącego prania,bleeeeeeeeeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka