Dodaj do ulubionych

Przedszkolaki w rajstopach pod portkami

23.09.11, 21:48
Ja wiem, ze sie nie znam, ja wiem, ze nie powinnam sie interesowac, ale dziewczyny, pytanie mam.
Czy wasze przedszkolaki ( chodzi mi o dzieci takie w wieku 3-5 lat mniej wiecej) noszą juz rajtki pod spodniami?
Bo bliska mi osoba stwierdziła dzis, ze juz jesien i on zakładauncertain
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 21:50
      mnie nie pytaj.
      ja odganiam jesien. moje jeszcze w sandalach, japonkach biegajabig_grin
      i poniewaz nie schowalam letnich ciuszkow to mlodsza biega w leginsach, albo letnich portkach.

jak zacznie jej zwisac gil z nosa to moze pomysle nad wymiana odziezybig_grin
    • ez-aw Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 21:53
      Nie. Ale ponieważ dopiero skończył zapalenie oskrzeli, to rano jest odprowadzany w cieplejszych spodniach i przebierany w przedszkolu w lżejsze. Rano jest chłodno. O której ta znajoma odprowadza dziecko?
      Zależy też od miejsca pobytu. Ostatnio byłam w miejscu (Polska), gdzie o 7 rano ubrana byłam w rajstopy (40 den) plus polarowy dres i kurtka jesienna. Wcale nie było mi za ciepło.
      • olinka20 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 21:57
        8.30-9 mniej wiecej.
        Ten znajomytongue_out w oglole ma tendencje do przegrzewanie.
        Kiedys przyjechali do mnie na kawe z małym zimą, mały miał do przejscia tyle co do auta (auto pod blokiem, u nas mozna postawic przed wejsciem do domku) czyli kilka metrow.
        I mały był w rajstopkach, portkach i kombinezonieuncertain
        Zapocony jak nieboskie stworzenie.
    • beata985 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 21:54
      a myslałam że to ja jestem największy zmarźluch świata, ....
      ja też jeszcze klapki, sandałki, krótkie bluzeczki...chociaż wieczorem juz kocyk i nalewka....ale to to nawet latem uskuteczniam.....
      a w czym te dzieci będą zimą śmigać ?????
    • fajnyrobal Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:04
      Nie, młoda w legginsach i sweterku do przedszkola lata.
    • zuzanka79 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:17
      Marysia była dzisiaj na bilansie w body krótki rękaw, na to spódniczka princeska i w sandałkach. Bez skarpet i olaboga bez czapki big_grin Termometr o 10 wskazywał 18 stopni.
      Z tym, że z kolei Fil do szkoły wychodził o 7:40 i było ledwie 10. Bałam się czy nie zmarznie po drodze w samej bawełnianej bluzie i polarowym bezrękawniku.
    • karra-mia Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:21
      znaczy się już, teraz? no coś ty? przeca cieplo jest.
      Nosi zimą, w przedszkolu ściągam spodnie od kombinezonu i zakładam na rajstopy/kalesony krótkie spodenki.
      • tysia77 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:23
        Dla mnie to przegięcie. W czym będzie zimą to dziecko chodzić?
      • olinka20 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:33
        No juz jesien przeciezuncertain
        Przeczytaj wyzej jak dzieciak przyjechał z rodzicami na kawe zima do mnie.
        Znaczy rodzice na kawewink
        • karra-mia Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:36
          nie rozumiem, nie zrozumiem
          i ten dzieciak się nie drze? bo moi urządziliby mi cyrk, starszy by się rozebrał sam, ale młodszy to by taki koncert odstawił, ze hej
          • zuzanka79 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:42
            karra-mia napisała:

> i ten dzieciak się nie drze?
            Jeśli się nie drze znaczy, że albo ledwie zipie albo mu dobrze wink
            Marysia by się rozebrała. Wczoraj na działkę pod wieczór założyłam jej bezrękawnik, potem wieczorem opaskę bo strasznie wiało. Co zrobiła? Opaskę zostawiła a ściągnęła bezrękawnik bo jej było "o-ląco".
          • olinka20 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:42
            On od małego tak ubierany, nie wiem, moze sie przyzwyczaił?
            Najsmieszniejsze jest to, że jego dziadkowie go rozbierają ( to chyba jedyny mi znany egzemplarze, gdzie rodzice ubieraja grubiej niz dziadkowie).
    • aniuta75 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 23.09.11, 22:24
      Bez rajtek, bez czapek. Jeszcze czas na to będzie smile.
      • 3-mamuska Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 00:26
        moj w koszulka jeansy,i na to kurtka letnia rozpieta,po powrocie z przedszkola w koszulce i majtkach po ogrodzie biegal.
        • opium74 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 07:57
          ekhm.... lekkie spodnie z opcją podwinięcia lub odpięcia nogawki.
          T-shirt i na to bluza dresowa, rozpinana z kapturem. Rano jak wychodzą jest około 7-9 st ale mają do przejścia 2 kroki.

Ku mojej rozpaczy odebrałam dziecko biegające w zapiętej pod szyję bluzie....tak to jest jak się dziecku zakup spodoba, nie chciał zdjąć big_grin
    • kol.3 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 08:23
      A co założy w zimie jak będzie minus 10 stopni? Nic dziwnego, że niektóre dzieciaki ciągle chorują.
    • lalinka11 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 08:57
      Nie, ani rajtek, ani podkoszulek, ani czapek
    • prigi Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 09:28
      moja na razie nie chodzi do przedszkola, bo do dwóch tygodni dochodzi do zdrowiauncertain
      ale! teraz na pewno nie będzie chodzić w rajstopach pod spodniami (chyba, że się uprze, bo inni tak do przedszkola chodzą wink ). jak robi się już naprawdę zimno to zakładam jej ocieplane portki, dżinsy itd. a jak już jest mróz, to wtedy rajtki i ocieplane ortalionowe portki/kombinezon/dżinsy zwykłe (zależy czy jest śnieg, mokro czy "tylko" -25stC )
      Doś też ubieranyy bez przesady- bodziak na długi rękaw + ewentualnie bluza, portki i skarpety.o zgroza, do tej pory nie miał na głowie w swoim życiu ani razu czapkiwink

dzieciaki ubieram w ten sam sposób jak siebie
    • mme_marsupilami Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 09:38
      Moj nawet rajstopek nie posiada big_grin
      • pola.cocci Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 24.09.11, 10:09
        moj tez nie, ale u nas troche cieplej jest niz w Pl; jakbym mieszkala w polsce to w zime pewnie by nosil
        mlodszemu za to rano zakladam rajstopy, bo rano chlodno, a on skarpety z uporem maniaka zdejmuje, ale spodni na to mu nie zakladam
        • antyka Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 27.09.11, 12:07
          Mloda oczywiscie chodzi bez, tzn. albo rajstopy, albo spodnie.
          Na placu zabaw za to mnostwo dzieciakow w czapkach.
    • i_b13 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 27.09.11, 12:41
      rajstopy pod spodnie tylko na wielkie mrozy i wyprawę na sanki
      na co dzien podkolanówki i spodnie
      rajstopy i spódnica/sukienka
      • pysiaczek1234 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 27.09.11, 21:32
        Ja dosyć często widuję dzieci w wieku 5 lat w czapkach i kurtkach uncertain No przecież fajnie, ciepło za oknem. Moja mama mi moje dzieciaki ubrała w kurtki w sobotę bo jak twierdzi młody miał zimne ręce uncertain Opierdzieliłam, i zdziwiłam się jak ona odnalazła te kurtki jak one głęboko schowane jeszcze były big_grin
        U nas rano na bluzę bezrękawniki jak jest chłodniej a tak same bluzy i bez rajtek, no w życiu big_grin Ola ma rajtki do spódniczek ale te cienkie big_grin a tak to w leginsach pomyka.
        Kompletnym zaskoczeniem była matka przychodząca na spotkania taneczne ze swoją 5 letnią córką i maluchem tak około 5 miesięcznym. % latka w czapce i kurtce, maluszek w gondoli pod grubym kocem i w polarowym śpiworku i grubej czapce uncertain a mama w cienkiej bluzce z długim rękawem. Moje w samych bluzach a pod bluzami krótki rękawek uncertain wiatru nawet nie było. No ale przecież jesień jest uncertain
        O właśnie, chyba muszę gdzieś czapki cienkie wygrzebać bo nawet nie wiem czy mam jakiekolwiek dla dzieciaków , które jeszcze pasują. Bo z kurtkami był problem ze wszystkich wyrośli big_grin
        • olinka20 Pysiaczek:) 27.09.11, 21:37
          Nie zebym cos mowiła, ale twoja starsza ma sliczne imie big_grin
          • pysiaczek1234 Re: Pysiaczek:) 30.09.11, 21:56
            A Dziękuję big_grin też tak uważam big_grin
            • olinka20 Re: Pysiaczek:) 30.09.11, 22:01
              big_grin
    • 18_lipcowa1 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 28.09.11, 07:35
      > Bo bliska mi osoba stwierdziła dzis, ze juz jesien i on zakładauncertain
      >

ja tam uzywam mózgu
      i zakładam jak trzeba, a nie jak ''idzie jesien''
      • robin2510 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 28.09.11, 09:44
        Ani moja 6-latka chodząca do przedszkola ani 2latka nie noszą rajstop pod spodniami. Nie noszą tez kurtek czy czapek, tylko bluzy polarowe.
    • agni71 Re: Przedszkolaki w rajstopach pod portkami 30.09.11, 10:53
      Moja 5-latka do przedszkola chodzi w spodniach/legginsach bez rajstop, do tego bluzka z kr. rekawem i bluza bawełniana lub polarowa. Ostatnio mąz cos przebąkiwal, ze jak ja rano przyprowadza, to jest jedynym dzieckiem z kr. ręk. i moze czas sie przerzucic na długi. Popatrzyłam na niego jak na wariata. U nas temp. ostatnio powyzej 20 stopni. Rano, fakt jest chłodno, ale dziecko do przedszkola nie idzie [pieszo tylko jest wozone.

A rajstopy zaczniemy zakładac, jak sie ochłodzi, ale nie pod spodnie tylko zamiast, do spódniczek.
    • zuzanka79 Ty o przedszkolaku a ja na własne oczy 30.09.11, 22:19
      w poniedziałek w samo południe ośmiolatkę z klasy Fila w rajstopach pod dżinsami widziałam. I to biedne dziewczę te rajtki ściągało za moim samochodem na klasowym wypadzie po lekcjach do stadniny. Ona ledwie nogi za sobą ciągnęła. Dopiero gdy jedna z mam zapytała czemu się tak wlecze powiedziała że jej ciepło. I co ty na to?
      • olinka20 Re: Ty o przedszkolaku a ja na własne oczy 30.09.11, 22:36
        Echhhh, ludzie są dziwniuncertain
        • agni71 Re: Ty o przedszkolaku a ja na własne oczy 01.10.11, 21:17
          Ja dzisiaj w Warszawie i okolicach widziałam ludzi ubranych np. w taki zestaw: bluzka (nie wiem długi czy krótki rękaw + sweterek + cienka kurtka + szalik na szyi. Ja byłam w lnianych długich spodniach, sandalach i bluzce z kr. rekawem. Chłodno zrobiło mi sie dopiero ok. 18.30 jak szłam na swojej wsi od autobusu do domu.
          • tysia77 Re: Ty o przedszkolaku a ja na własne oczy 01.10.11, 21:37
            Byłam dzisiaj u znajomych.Siedzieliśmy w ogrodzie w pełnym słońcu.Rodzice w krótkich rękawach i spodenkach. Starsze dziecko w krótkim rękawie. Maluchy(ok.1.5roku) w rajtuzach,bluzkach z długim rękawem i sukienkach. Tak ubrała je babcia,przyszła mama i stwierdziła,że im za chłodno.Dostały po dość ciepłej bluzie i czapeczce. Moje protesty nie pomogły...
            • bryanowa-1 Re: Ty o przedszkolaku a ja na własne oczy 02.10.11, 21:24
              u mnie około 30 stopni w cieniu to sie nie bede wygłupiactongue_out do przedszkola mamy 15 minut z buta wiec nawet zimą nie załozymy no chyba ,ze śnieg bedzie i zima jak w plsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka