Dodaj do ulubionych

Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco

17.12.11, 20:04
W Tesco jest Lego Technic 8052 za 159,99 zł (przeceniony z 220zł). Jest to okazja niesłychana ponieważ nawet na allegro i w innych sklepach internetowych zestaw jest ten wyceniany na 189 zł plus przesyłka co najmniej 12 zł (najniższa oferta). Ja zakupiłam Młodemu i czuję w kościach, że zamilknie z radości, bo to ponad 600 klocków, i silniczek napędzany bateriami, który wmontowany w zestaw pozwala opuszczać i podnosić naczepę ciężarówki. Jest też kilka innych rzeczy tańszych od allegro, m.in. Littlest Pet Shop (zestawy), Hot Wheels. Dziś przez dwie godziny chodziłam po dziale zabawkowym z netbookiem i sprawdzałam ceny danych rzeczy porównując do allegro, Real, Carrefour i wrzucając w serwisy Ceneo i Skąpiec.
Obserwuj wątek
    • zuzanka79 Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 17.12.11, 20:48
      schiraz napisała:

> W Tesco jest Lego Technic 8052 za 159,99 zł (przeceniony z 220zł). Jest to okaz
      > ja niesłychana ponieważ nawet na allegro i w innych sklepach internetowych zest
      > aw jest ten wyceniany na 189 zł plus przesyłka co najmniej 12 zł (najniższa ofe
      > rta).

A ile kosztował ten sam zestaw latem?
      Ja te bardziej wypasione prezenty już dawno zamówiłam. I teraz w nosie mam wszystkie promocje. Ostatnio w kerfjurze za zestaw klocków z hello kitty za który za we wrześniu zapłaciłam 129 zł życzyli sobie 199 zł.
    • stillgrey Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 17.12.11, 22:20
      schiraz, wielkie dzieki za cynksmile
      tez dzis lazilam 2h po tesco i czesc prezentow juz wybralam, ale mialam w planie jeszcze jakies lego, albo hot wheels scianowce, chyba jednak skusze sie na to legosmile
      mam tylko nadzieje, ze w moim skierniewickim tez bedzie, bo akurat dzisiaj mi sie nie rzucilo w oczy.

myslicie, ze prawie 6 latkowi sie spodoba, czy to jeszcze za trudny zestaw? ja z pewnoscia sobie chetnie zloze, ale w koncu to ma byc prezent dla niegowink
      • schiraz Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 17.12.11, 22:45
        Zestaw kosztuje od dawien dawna 189 w najniższej ofercie. Wiem, bo czaję się na niego już jakiś czas. Dzisiejsza cena spowodowała u mnie opad szczęki, bo to są naprawdę drogie zestawy i dobre klocki. Mój Młody marzył o Lego Technic z silnikiem na baterie (bo te co ma z tej serii nie są z silnikami). Sam zestaw jest wedle producentów od 10 lat, ale Młody radzi sobie z taką ilością klocków smile Ja też Zuzanko zamawiam prezenty już od sierpnia, dzięki czemu mam wiele rzeczy za małe pieniądze. O tym Lego napisałam, bo zdumiało mnie, że taki tani, to mój pierwszy "reklamowy" wątek, ale naprawdę warto za tę cenę. Na ogół okazuje się, że Lego z Tesco czy innych sieci jest droższe niż na allegro, a tu niespodzianka.
        • schiraz Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 17.12.11, 22:50
          Te klocki nie leżą na półkach z zabawkami, tylko na takich "wyspach" promocyjnych mniej więcej między regałami z zabawkami. U nas na tej "wyspie" było jeszcze Lego Star Wars (też w niskiej cenie) i inne.
        • zuzanka79 Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 18.12.11, 13:55
          Ja ostatnio śledzę wątki prezentowe na różnych forach i nie raz z szoku wyjść nie mogę jak się forumki rozpisują że w jakimś tam sklepie za zabawki o tej czy tej wartości można dostać bon na ileś tam. Albo jaka to mega okazja, że coś z 209 na 189 przecenili. Żadna, albo mało która wie, że ten bon został doliczone do cen zabawek i jeszcze sieć na tym nie źle zarobi, a to coś przecenione w rzeczywistości kosztuje 149 zł wink.
          Nie miałam zamiaru cię za tę informację 'atakować'. Warto czasem sprawdzić ile to o czym dziecko od dawna marzy kosztuje np w lutym, lipcu czy wrześniu. No chyba, że się dzieciu marzenia zmieniają jak w kalejdoskopie i nikt za tym nie nadąża big_grin
          • schiraz Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 18.12.11, 16:40
            Ale ja absolutnie nie czuję się atakowana smile Ja wiem, że sklepy mają teraz eldorado i ceny windują pod niebo. Akurat na ten zestaw Młody czekał od Wielkanocy więc w cenie się orientowałam kilkanaście razy już. I ja staram się prezenty kupować latem, ceny są zdecydowanie najniższe, ale z tym jednym cieszę się, że poczekałam a raczej zawsze miałam pilniejsze wydatki. I to właśnie od Ciebie Zuzanko nauczyłam się kupować prezenty wcześniej bo muszę Ci powiedzieć, że jesteś wzorem gospodyni, tak zorganizowanej, konkretnej kobiety jeszcze nie spotkałam. Mimo Twojego aktualnego strajku wink
    • stillgrey Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 17.12.11, 23:41
      jak juz jestesmy przy promocjach to wypatrzylam dzisiaj zaskakujaca promocje:
      dwie takie gitary w komplecie, rozne modele do wyboru w cenie 99zl
      allegro.pl/elektroniczna-gitara-dla-dzieci-paper-jamz-rock-5-i1980536012.html
      schiraz, a ile lat ma Twoj syn?
      moj podejrzal jak ogladalam to lego na allegro i zachwycil sie niesamowicie, z niespodzianki nici, ale chociaz wiem, ze nie bedzie rozczarowanysmile
    • stillgrey Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 21.12.11, 21:21
      Buu, nie udalo mi sie kupic tego 8052uncertain Zamiast niego kupilam lego cars 8486, ktore sie nawet nie umywa do tamtego technicsad
      • schiraz Re: Naprawdę tanie Lego Technic w Tesco 22.12.11, 11:06
        Stillgrey, ja mam taki zestaw wolny (kupiłam dla koleżanki, która stwierdziła, że jednak jej Syn jest za mały na to lego), jeśli chcesz odsprzedam Ci - zestaw nieruszany, wraz z paragonem z tesco, z niedzieli. Tyle, że na Święta już nie dojdzie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka