Dodaj do ulubionych

"Starsza pani"

27.12.11, 19:16
Dzisiaj słyszałam jak laska kolo 30 ( jak na moje oko to blizej 35) opisując babkę 45-50 letnią, mowi o niej "starsza pani".
Padłamuncertain
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:19
      no, starsza od niej, czyż nie tongue_out
    • doral2 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:19
      pociecha taka, że laska za 10 lat też już będzie tą "starszą panią" big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

zawsze mnie rozwesela fakt, że młode osoby nie dopuszczają do siebie myśli, że i one się zestarzeją big_grinbig_grinbig_grin
      • asiaiwona_1 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:21
        pamiętam, że dzieckiem będąc o paniach 30-sto letnich (czyli takich jak ja teraz) też myślałam, że to już takie stare panie big_grin
    • grave_digger Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:24
      z resztą, mnie takie coś nie wzrusza - czy wy wiecie jaka ja stara się wydaję moim uczniom? no.
      • olinka20 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:33
        Domyslam sie big_grin
        • aqua48 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:39
          Mnie trafiło kiedy w perfumerii młody sprzedawca zachwalając zapach, który mi się podoba powiedział, że bardzo odpowiedni dla starszych pań. Myślałam, że jakem starsza pani, zaraz go kopnę z półobrotu i wcisnę mu tę młodą mordeczkę w półki z buteleczkami.
    • anna_sla Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:37
      no ale ona jest starsza big_grin starsza o minimum 10 lat tongue_out przecież nie jest stara wink
    • amoreska Re: "Starsza pani" 27.12.11, 19:39
      Pozdrowienia od niebawem starszej pani big_grin
      • sewa.49 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 20:36
        To i ja jako przyszlosciowa moherowka do pozdrowien sie dolacze suspicious
        • doral2 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 20:39
          eeeetam, wszak najstarszym moherem to ja tu jestem tongue_out
          • zales239 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 21:20
            no wiecie co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            starsza panisuspicious
            no prawie nad grobem phi!!!!!!!

Doral! kłócić się nie będęwink
          • prigi Re: "Starsza pani" 27.12.11, 21:21
            no fakt, doralowej moher już wyliniał tongue_out
            • tysia77 Re: "Starsza pani" 27.12.11, 23:03
              Mój młody ostatnio tak nazwał mnie i moje koleżanki. Przeżywał,że na zajęciach z łyżwiarstwa nie dostajemy takich ćwiczeń jak jego grupa bo "uż jesteśmy starsze panie i mamy za długie nogi"-)
              • bei Re: "Starsza pani" 27.12.11, 23:10

smile Jak czytam gdzies-49 lat to myślę-jaka wiekowa, moja skleroza przykrywa mi to, ze sama mam tyle.
                Czasami, gdy patzre na kolezanki, myślę, ze sie bardzo zmieniły- siebie widzę codziennie, więc nie zauwazam, ze ja tez sie zmieniam.
                Z czuciem tego wieku rożnie, nieraz odczuwam jakies 87 lat, niekiedy czuję się jak nastolatka, niekeidy sklerozę mam jak rasowa 100 latka.
                • mallard Bei 28.12.11, 13:07
                  Oglądało sę kiedyś za rocznikiem 62 - te dziewuszki były takie "w sam raz" wink
                  • mearuless Re: Bei 28.12.11, 13:22
                    hehhehe dziewuszki:d
                    ja w 2 dzien swiat u rodzicow byla.
                    jakies rozmowy, gadki i mojamama mowi "a bomlodzi to dzisiaj blebleble [tresc nie istotna] na co ja "mlodzi a co ja takiego robie???"
                    na co moja mama "oj coreczko przeciez ja juz o tobie tak nie mowie"

no i wkurza mnie jak w roznych "suwaczkach' musze tak dlugo, dlugo do tylu jezdzic zeby swoj rok urodzenia znalezcbig_grin
                    • mearuless Re: Bei 28.12.11, 13:31
                      przepraszam- spacja mi szwankujesuspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka