Dodaj do ulubionych

tomografia głowy

28.12.11, 18:17
mam chora babcie, wczoraj byliśmy z nią u neurologa który wysłał ja na tomografie głowy, oczywiscie lekarz prywatny, dzis dzwoniłam do szpitala miejskiego zeby na to badanie babcie zapisać, i bez problemu na 3 stycznia na 11 godzine, ale miła pani nawet niezapytała sie czy toprywatnie czy nie, i teraz nie wiem czy bedzie trezba cos zapłacic jak zobaczy prywatne skierowanie?? czy moze isc do rodzinnego aby skier przepisac? choc rodzinna dopiero we wtorek bedzie po 13 hehehe. no i ile moze to kosztowac,dzownilam potem jeszcze raz zeby sie dopytac ale juz sie niedodzownilam,
Obserwuj wątek
    • mamakarolla Re: tomografia głowy 28.12.11, 18:20
      jak skierowanie prywatnie, to pewnie i tomograf prywatnie.
      U nas cena ok 300zł.
      • buzka25 Re: tomografia głowy 28.12.11, 18:27
        no tak, ale ona zapisywała to nie wiedziala ze prywatnie, wiec jakby wiedziala powinna poinformowac jaki koszt, nie wiem, moze sie myle
        • doral2 Re: tomografia głowy 28.12.11, 18:56
          idź do rodzinnego i przepisz, lepiej tak, niż bulić trzy stówy... no chyba, że masz na zbyciu..
          • buzka25 Re: tomografia głowy 28.12.11, 19:03
            tyle tylko ze: tomografia na wtorek na 11, a rodzinna we wtorek po 13 dopiwero bedzie, i w przychodni powiedzili ze to i tak pani doktor decyduje czy przepisze czy nie to raz, bo moze byc tak ze nie ebdzie mogła jedynie lekarz specjalista
    • mamalgosia Re: tomografia głowy 28.12.11, 19:16
      U nas prywatnie to 1000 zł.
      A państwowo czeka się około 4 miesięcy
      • ez-aw Re: tomografia głowy 28.12.11, 19:27
        Z tego co wiem, to lekarz rodzinny nie może dać skierowania na badanie typu rezonans, tomografia itp. To może dać tylko specjalista (tak mi powiedzieli w tym roku, gdy potrzebowałam skierowanie). Możesz iść do rodzinnego i poprosić o skierowanie do neurologa na cito. A następnie neurolog da skierowanie z NFZ.
        Skoro skierowanie prywatne, to za badanie też będziesz płacić.
        • ib_k Re: tomografia głowy 28.12.11, 19:44
          > Skoro skierowanie prywatne, to za badanie też będziesz płacić.

to nie jest jednoznaczne, ważne jest jaki kontrakt z NFZ ma lekarz

ale wydaje mi się że najłatwiej po prostu zadzwonić do przychodni gdzie się umówili i zapytać, aha rodzinny nie może dać skierowania na tego typu badanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka