ez-aw 04.03.12, 00:00 Przerażające. Współczucie dla rannych i rodzin. Jak pomyślę ile razy jechałam tym pociągiem .... www.tvn24.pl/12690,1736984,0,1,katastrofa-pociagu-na-slasku-50-osob-rannych,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schiraz Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 00:02 Mój Syn z mężem jechał tą trasą dokładnie tydzień temu, wracając z ferii (pociągiem TLK). Aż mnie zmroziło jak to usłyszałam. Ogromnie współczuję rodzinom tych ludzi i tym, którzy przeżyli. Odpowiedz Link
spicy_orange Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 09:55 Ogromnie współczuję rodzinom tyc > h ludzi i tym, którzy przeżyli. ci którzy przeżyli mają kupę szczęścia, ale wiem co masz na myśli - też im współczuję, że się tam znaleźli. A najbardziej żal mi maszynistów obu składów. Bo oni jako jedyni widzieli wcześniej. W dodatku to nie wina maszynisty że znalazł się na złym torze. Nie chcę nawet się domyślać co czuł kiedy zobaczył że pędzi na niego drugi skład. Kierowca samochodu może próbować zrobić unik i może mu się udać a ci nie mogli nic.... Odpowiedz Link
kwintesencja_patologii Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 18:20 Mój kumpel wracał wczoraj z Krakowa. Na szczęście zdecydował się na Polski Bus... Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 08:59 Tyle razy jechałam tą trasą.. Gdzie się podziała kontrola ruchu kolejowego w czasie remontu torowiska??!! Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 12:32 Akurat TLK na trasie W-wa - Krakow / Krk-Waw jest bardzo popularna. Też nie raz , nie dwa jechałam tą linią. Odpowiedz Link
bei Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 13:10 ...jeździmy tą trasą na koncerty....ech, teraz znowu tyle strachu, bo nasze dzieci tak często podrozują pociagami... Jakie to straszne, nie mozna byc pewnym ani minuty w swoim zyciu (*) Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 14:32 Wspolczucie. Ale druga sprawa jest, ze nie wiadomo, jak to sie stalo??? Ktos przeciez wpuscil ich na ten sam tor! Mam nadzieje ze wladze spolek wyciagna wnioski na przyszlosc zeby zapobiec takim tragediom... I jak zwykle jest wspomniane niedoinwestowanie. Tyle, ze polskie kolejnictwo to dziura bez dna-kazde pieniadze tam wrzucane gina bez sladu. Tragiczne zapoznienie technologiczne, ktore poskutkowalo tragedia... Odpowiedz Link
doral2 Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 16:26 niestety, człowiek nie zna dnia, ni godziny. wyrazy współczucia dla rodzin. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 22:01 Okropne,brak slow. Ale tak ogladam tvn i oni tak nakrecaja strasznie,tak mowi o tym jakby tysiace ludzi tam zginelo. Fakt szkoba kazdego czlwieka,a zwlaszcza rodzin ze im sie swiat do gory dnem wywrocil,ale denerwuje mnie takie naciaganie.A za 3 dni straca zainteresowanie i nikt nawet nie pomysli o tym co tam sie stalo. Odpowiedz Link
esofik Re: Katastrofa kolejowa 04.03.12, 22:05 mnie zszokowało zachowanie Pośpieszalskiego i jego szybciutko zorganizowany marsz żalosny jest facet, promuje się medialnie tylko na tragediach Odpowiedz Link
kwintesencja_patologii Re: Katastrofa kolejowa 05.03.12, 11:30 esofik napisała: > mnie zszokowało zachowanie Pospieszalskiego i jego szybciutko zorganizowany marsz No, to niezupełnie tak było - marsz był zaplanowany na długo przed katastrofą i dotyczył czegoś zupełnie innego... a że po drodze "napatoczył się" temat, to Jasiu P. się doń przyssał. Odpowiedz Link
jkk74 Re: Katastrofa kolejowa 05.03.12, 16:25 nasza uczelniana koleżanka była w jednym z tych pociągów... jest tylko połamana, czeka ją poważna operacja stopy... TYLKO! miała szczęście - siedziała w dalszym wagonie... [*] dla tych co nie mieli tyle szczęścia... Odpowiedz Link