Dodaj do ulubionych

chusteczki do nosa

18.06.12, 21:18
takie z materiału.
są jeszcze w użyciu?

jako że dziecko moje przeziębione i zasmarkane i na tony chusteczki higieniczne zużywa, to mi się przypomniały staromodne materiałowe...mam jeszcze kilka w przepastnej szafie, ale nie pamiętam, kiedy ostatni raz je używałam...
Obserwuj wątek
    • andziulec Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:21
      ja takowe posiadam. Dostałam od babci i młody ich czasem używa.
    • amoreska Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:21
      Owszem, są w użyciu. I w sprzedaży.
      Gdy ja potrzebuję ilości hurtowych, używam tych:
      https://img.e-piotripawel.pl/5029053024516.jpg
      Są miękkie i wygodne.
      • olinka20 Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:30
        W biedronce są fajne Amor, z czymstam nawilzajacym.
        A klasyczne materiałowe? hmmmm dawno nie widziałam, kojarzą mi sie z moim dziadziusiem, ktory juz dawno nie zyje.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:38
      Chusteczki materialowe nawet posiadam, ale leza w szafie. Raczej nei uzywane i kojasrza mi sie tylko z obtartym nosem i zaschnietymi glutami
    • mamakarolla Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:46
      mój teściu używa tylko materiałowych.

Jak wyobrażę sobie te smarki tam na przyklejane, to mnie mdli bleeee
    • mearuless Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:50
      ale zes w temat trafila!
      wlasnie miala watek zakladac.
      zjechalam 3/4 warszawy!
      zeby kupic corce na jutrzejszy bal biala chusteczke do machania podczas polonezasuspicious
      niegdzie nie bylo ani w zlotych tarasach ani na calym srodmiesciu...dopiero na tarchominie w malutkiej pasmanterii pani mnie utarowala!
      ojp-no stres byl, juz mialam obrusik swiateczny pociachacwink
    • dziewczyna_bosmana Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 21:57
      Nie używam i nie wyobrażam sobie. Odrzuca mnie myśl zaschniętych glutów gdzieś w kieszeni, bleeeee uncertain
      • mme_marsupilami Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:14
        Mam tak samo. Taka chusteczka moze mi sluzyc jedynie jako chlodny kompres na czolo.
    • karra-mia Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:05
      nie posiadam ani jednej sztukibig_grin
      ale ja ich nigdy nie lubiłam i nie są one chyba zbyt zdrowe, bo bez sensu wycierać nos w zasmarkaną już chusteczkę nie?
    • deelandra Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:06
      przy zasmarkancach roboczo używam w domu pieluch tetrowych big_grin
      • kasia111177 Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:47
        Moje dziecię ma takową w kieszonce kurtki, bluzy zawsze po powrocie od babci. Czyściutką, wyprasowana, pięknie złożoną.
        Pamiętam, kiedy byłam małą dziewczynką, to do kościólkowej torebki mama mi chowała taką samą, wyprasowaną chusteczkę. I jeszcze z koronką na szydełku robioną.
        Ideą, takich chusteczek nie jest chyba obcieranie mega zagluconego nosa, ale ewentualne pomachanie kawalerowi na do widzenia, otarcie łezki z kącika oka, czy perełek potu z czoła.
    • mathiola Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:46
      Nie wiem, ja nie mam, ale jak ostatnio miałam taki tragiczny katar, że mi ciurkiem ciekło, przytuliłam do snu poszewkę na poduszkę i jej używałam wink
      Ponadto nawet higienicznych nie używam, znaczy używam, bo co jakiś czas kupuję, ale ciągle są gdzie indziej niż ja. No chyba, że mi naprawdę cieknie z nosa, to na zmianę z papierem toaletowym w zależności gdzie się znajduję.
      Materiałowe trochę niepraktyczne, ugili się toto po minucie, usztywni i wyrzucić nie można.
    • karolina17w Re: chusteczki do nosa 18.06.12, 22:53
      Mój tata używa.
      Mój dziadek używał.
      Ja tez ich używałam jako dziecko - jako kołderki dla małych lalek i misiów big_grin

Ale nie wyobrażam sobie używania ich na co dzień, fuj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka