Dodaj do ulubionych

Plecak dla pierwszaka

28.06.12, 11:48
Młody idzie w tym roku do pierwszej klasy. Możecie doradzić jakie plecaki najbardziej się sprawdzają i na co zwrócić uwagę? Przymierzałam mu wczoraj tornister, był większy od niegowink Czy taki mniejszy sprawdzi się na książki i resztę potrzebnych rzeczy?
Obserwuj wątek
    • k1234561 Re: Plecak dla pierwszaka 28.06.12, 12:17
      Pełno wątków plecakowych jest na forum Starsze dziecko i Zakupy.
      Ogólnie królują Topgale,ale mojej córce się nie spodobały.Plecak dla pierwszaka powinien mieć usztywnione plecy.Dobry też jest Tiger,Hama.
      Na kółkach nie polecam.Córka miała 2 lata,porażka.
      • jk3377 Re: Plecak dla pierwszaka 28.06.12, 13:57
        ha!
        my przeszlismy z nim jeden rok na 3 szt.
        najpierw byl przygotowany na kolkach-prawie od razu sprzedalismy jak nowke,bo sie nie sprawdzil-za ciezki w ciagnieciu i na plecach.
        drugi wypasiony ze spidermanem, drozszy-szybko szycie uchwytow sie popsulo.
        trzeci kupilismy najtanszy ok 50zł w carrefourze-lekko usztywnione plecy-wytrzymuje rewelacyjnie,wszystko trzyma, miesci sie sporo.
        nie polecam firmowek typowych dla dzieci bo mozna sie zdziwic i zalowac. chyba ze sportowe.
    • grave_digger Re: Plecak dla pierwszaka 28.06.12, 15:04
      ja kupiłam na początku na kółkach - okazało się, że za mały, więc posłużył jako plecak basenowy.
      tornister kupiłam używany herlitz za 80 zeta. niby super, usztywniany, ale okazał się za wielki. w drugim semestrze za bycie grzeczną u dentysty, córa wybrała sobie prezent - plecak za 40 zł, usztywniane plecy. okazał się być super tornistrem na jej gabaryty i o wiele lżejszy od tego firmowego. jej się go lepiej nosi.
      morał - przymierzać tornistry z dzieckiem.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Plecak dla pierwszaka 28.06.12, 17:38
      U nas problem odpada, szkoła z szafkami. Wystarczy jakis maly plecaczek na kanapki, jablko i jakies drobiazgi.
      • tysia77 Re: Plecak dla pierwszaka 28.06.12, 22:25
        Dzięki za odpowiedzi. Najpierw kupię książki,to będę wiedziała czy taki mniejszy wystarczy.
        • k1234561 Re: Plecak dla pierwszaka 30.06.12, 11:19
          Dobrze byłoby aby plecak był wyposażony w kieszonkę boczną na butelkę z piciem.Niby pierdoła ale ważna.Wiem bo córka miała 2 lata plecak bez tej kieszonki,a picie musiała zabierać ze sobą i niestety musiała wkładać do plecaka razem z książkami,co mogło spowodować ich zalanie,gdyby córka nie zamknęła dokładnie butelki.
          • tysia77 Re: Plecak dla pierwszaka 30.06.12, 22:38
            Dzięki,będę zwracać na to uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka