Dodaj do ulubionych

Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą?

05.07.12, 12:54
A jeśli tak, to jaką (gazowaną, niegazowaną) - macie swoje ulubione wody?
A może kompotami, colą (świetnie gasi pragnienie big_grin ), czy piwem?

No właśnie, czym?

Ja na potęgę wypijam Staropolankę średnio gazowaną (ja bym powiedziała nawet - odrobinę gazowaną, bardziej nie niż tak).
Obserwuj wątek
    • felerka-88 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:06
      najczęściej coca-cola z lodem , ustronianka niegazowana ,zimna herbata z cytryną
    • mearuless Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:07
      cisowianka lekko gazowana-pyszna.
      i kawą mrozona. na reklamie zobaczylam jak zrobic po prostacku i teraz sie opijam.
      nawet w biedronce kupilam bita smiet. w spreyu - w koncu meła tez czlowiek...
    • karolina17w Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:20
      Żywiec.

Woda, nie piwo suspicious Smak pomarańczowy, najlepiej z lodem. Po powrocie do domu (gdzieś kolo 16-17) cola gazowana z lodem naprzemiennie z wodą niegazowaną. Z lodem.
      • dlania Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:25
        Lech Shandy
        Piwo miodowe
        Sok z brzozy z cytrynowym zywcem gazowanym i lodem (uwaga, uwaga!, dzieci twierdza, że smakuje jak coca-cola!!)
        No i woda gazowana jakakolwiekwink
      • miminka10 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 23:21
        Zimna herbata zielona z melisa
        • jan.kran Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 08.07.12, 19:40
          Na upaly najlepsze gorace napoje np. zielona herbata , moze byc zmieta.
    • dziewczyna_bosmana Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:26
      Woda niegazowana z sokiem w ilościach hurtowych (0,5 litra jednym łykiem kilkanaście razy dziennie). Wieczorami małe piwko ale rzadko.
      • sewa.49 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:58
        To je se nalewam dzbanek wody kranowy ( zdatna do picia) wyciskam sok z cytryny, daje plasterki limonki, cytryny, listki miety, troszke cukru i duzo lodu. Tak lubie wink
        W zapasie mam wode gazowana z sokoiem malinowym i cytryna.
    • mamakarolla Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 13:59
      woda Żywiec niegazowana, tylko i wyłącznie
    • grave_digger Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 14:08
      2 lata temu przeszłam odwyk od pepsi i coli. wypijałam może 2l dziennie. gówno. nie gasi pragnienia, bo jest słodka. odwyk był straszny. trwał jedynie jeden dzień, ale mój organizm był na głodzie. pierwszą wypiłam rok później. piję ją rzadko od czasu do czasu. z lodem najlepsza.

piję głownie wodę żywiec, bo jest najmocniej gazowana i gaz się za szybko nie ulatnia. nie napiję się niczym co nie jest gazowane - mocno gazowane. woda niegazowana to jakieś wielkie gówno.

wszelkie niegazowane soki, herbaty czy inne badziewia piję w bólach jak nic już innego nie ma - mówię o gaszeniu pragnienia.
      • tetika Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 14:10
        o dziwo goraca herbata z cytryna, zielona herbata i woda kranowa ( u mnie jest ok do picia)z sokiem herbapolu jakims
    • olinka20 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 14:19
      Cisowianka w niebieskiej butelce ( taka lekko gazowana) albo muszynianka w zielonej ( tez lekko gazowana).
    • mme_marsupilami Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:13
      Zimny Perrier mocno gazowany z cytrynka albo gazowana niskosodowa. Czasem Pepsi. Z alkoholowych wino z gorzkich pomaranczy z lodem lub wino rózowe. Piwo nie, bo wzmaga apetyt na smieciowe zarcie.
      Dla dzieci Evian z lodowki, zadnych sokow.
    • dziennik-niecodziennik Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:26
      woda Arctic, zimna, niegazowana.
      slodkie moge wypic, ale sie nim nie napiję.
    • zuzanka79 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:33
      Miętówka jest najlepsza big_grin
      Albo koktajl ogórkowy
      • ciepla.kawa Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:43
        Woda z wyciśniętą cytryną i wyciśniętą pomarańczą + plasterki cytryny. Jakoś nie mogę patrzeć na soki czy colę. Wieczorami zimne piwko nie jest złe.
    • mona_mayfair Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:47
      woda, piwem, albo mietą z cytryna i lodem.
    • aniuta75 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 15:59
      Gorącą kawą z mlekiem w dzień. Wieczorem colka light, bez lodu smile.
      • doral2 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 20:55
        mam własne ujęcie wody i lodówkę ze schładzaniem tejże, więc piję wodę.
        bez dodatków, tylko lód.
        colę bardzo rzadko, soków nie kupuję, a przy łikendzie reddsa cytrynowego.
    • beverly1985 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 21:54
      woda niegazowaną- a to mozna czymś innym?
      • olinka20 Beverly 05.07.12, 21:59
        To do wody dodaj liscie miety i wycisnij sok z cytryny.
        Pychota!
    • malgosiek2 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 21:57
      Chłodna, ale nie zimna woda z cytryną.
      Piwo tylko mi bardziej wtedy uderza do głowy.
    • karra-mia Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 21:59
      colą, koktajlem truskawkowym, malinowym, jagodowym, arbuzem, wodą niegazowaną i piwem ofkors
    • fajnyrobal Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 22:48
      Krynica lub Kinga lekko gazowana.
    • bablara Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 05.07.12, 22:54
      moze to dziwne czytajac wasze wypowiedzi, ale najchetniej goraca herbatasmile
      • kotka.zielonooka Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 08.07.12, 22:01
        Woda z plastrami cytryny i limonki plus czasami duża ilością świeżych liści mięty z odrobiną cukru trzcinowego.
    • spicy_orange Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 08.07.12, 23:12
      Wysowianka lekko gazowana. Szwagier mi przywozi do Katowic całymi zgrzewami bo tu nigdzie nie ma a ja nic innego nie wypije wink
    • jowita771 Re: Czym gasicie pragnienie w te upały? Wodą? 09.07.12, 10:27
      Ja wodą. Cola gasi pragnienie tylko na chwilę, inne słodkie też. Najlepsza jest woda. Ja piję niegazowaną, Jurajską albo jakąś źródlaną albo Cisowiankę.
    • gku25 Wodą mineralną, źródlaną/ kranówką nie potrafię. 09.07.12, 10:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka