Dodaj do ulubionych

Jakie łózko kupic dla młodego ?

13.07.12, 07:37

-olać ewentualny indywidualizm Zygoty i prawdopodobne zamiłowanie do kwiatów, lalek etc i kupic Grochowi łozko-samochód sprawiajac mu frajde z zabawy ? za 3 lata matrwic sie powtórnie jak sie okaże na czym stoimy ?
- kupic "bezpłciowe" rozsuwane łózko (takie podwójne) i na razie niech spi tylko Groch a moze przyszłosciowo tez Zygota lub nie (ciagle nie wiadomo jak bedzie z mieszkaniem ) ?
- kupić "bezpłciowe" pojedyńcze łozko dla Grocha aby nie kuło oczu Zygoty, ona nadal w łózeczku, a za 3 lata ponownie matrwic sie co dalej ?
- kupic rozkładany tapczanik, "również bezpłciowy" bo zajmuje mniej miejsca w dzień?
Obserwuj wątek
    • red-truskawa Re: Źle, źle, wcieło poczatek!!! 13.07.12, 07:44
      Miało być :
      ze sie zastanawiam jakie wyro kupic Grochowi, bo dopóki miał być drugi syn, to było jasne ze rozuwany podwójny samochód, a jak syn okazał sie Zygotą to mamy zagwostkę.
      Pokój młodego jest mały, plan zagospodarowania przestrzennego taki: Zygota z nami w sypialni gdzieś do 5 miesiecy, potem wyjazd do Grochowego pokoju który stanie sie wspólnym. Tak moze pomieszkaja ze 3 lata,do tego czasu tez Zygota pewnie bedzie spac w łozeczku, a potem zamina mieszkania, bo jak Grich pójdzie do szkoły to zrobi sie ciasniej niz jest teraz. Ewentualny plan awaryjny za 3 lata- zamiana pokoi z nasza sypialnia, która jest wieksza.

Co robic szanowna redakcjo:

-olać ewentualny indywidualizm Zygoty i prawdopodobne zamiłowanie do kwiatów, lalek etc i kupic Grochowi łozko-samochód sprawiajac mu frajde z zabawy ? za 3 lata matrwic sie powtórnie jak sie okaże na czym stoimy ?
      - kupic "bezpłciowe" rozsuwane łózko (takie podwójne) i na razie niech spi tylko Groch a moze przyszłosciowo tez Zygota lub nie (ciagle nie wiadomo jak bedzie z mieszkaniem ) ?
      - kupić "bezpłciowe" pojedyńcze łozko dla Grocha aby nie kuło oczu Zygoty, ona nadal w łózeczku, a za 3 lata ponownie matrwic sie co dalej ?
      - kupic rozkładany tapczanik, "również bezpłciowy" bo zajmuje mniej miejsca w dzień?
      • paciaty Re: Źle, źle, wcieło poczatek!!! 13.07.12, 08:06
        Kup mu samochód, niech ma wink Zygocie za 3 lata karocę kupisz wink
        Ja zmieniając młodej wyro musiałąm myśleć ekonomicznie, czytaj, będzie spała dopóki nie połamie, oby do osiemnastki wink więc zakupiłam bezpłciowy składany tapczan, na to ładne dziewczyńskie poduchy i jest ok.
        Młody ma łóżeczko przerabiane na tapczanik więc mam nadzieję problem na jakieś 5-6 lat z głowy
      • rose.rouge Re: Źle, źle, wcieło poczatek!!! 13.07.12, 09:46
        Stawiam na samochód! Wtłaczanie dziewczynek li tylko w kwiatki i lalki to powielanie stereotypów wink Jeżeli nie wiadomo który pokój/mieszkanie za kilka lat to i tak może się wszytko pozmieniać, więc niech chłopak chociaż ma frajdę.
        ps. Co to znaczy kuć oczy i zagwostka? wink
    • grave_digger Re: Jakie łózko kupic dla młodego ? 13.07.12, 09:46
      kup samochód - nie wiesz co będzie za 3 lata.
      moja starsza przeszła przez 3 łóżka a ma dopiero 7 lat.
      pierwsza rozkładana sofa - okropieństwo.
      drugie łóżko piętrowe, które miało starczyć na naście lat. w tym czasie się przeprowadziliśmy... niedawno wypierdzieliliśmy łóżko piętrowe i kupiliśmy dziewczynom piękne tapczaniki, które niby też mają być na lata wink się okaże.
    • starobrno Re: Jakie łózko kupic dla młodego ? 13.07.12, 12:30
      A gdybys kupila uniwersalne lozko i troche je przerobila? Np. Tak:
      ifotos.pl/zobacz/lozkojpg_ranpheh.jpg/
      Albo poszukaj jakiegos pomyslu na ikea hackers
    • deelandra Re: Jakie łózko kupic dla młodego ? 13.07.12, 12:43
      ja kupiłam takie, jako przejściówkę tak między 3 a 5 rokiem życia
      https://images9.fotosik.pl/925/617743a41985adb2.jpg
      • felerka-88 deelandra 14.07.12, 10:17
        moja córa ma własnie takie tylko z peppą, fajne lekkie praktyczne , jak wyrośnie to sprzedamsmile
        • deelandra Re: deelandra 14.07.12, 10:44
          ja mam z kubusiem puchatkiem, juz drugie dziecko je zasiedla smile bardzo praktyczne właśnie i lekkie
    • felerka-88 Re: Jakie łózko kupic dla młodego ? 13.07.12, 15:44
      kupić takie jakie Grochu by chciał speszial for niegosmile a martwic się będziesz dopiero za 3 lata to troszkę czasu wiec spokosmile
    • esofik Re: Jakie łózko kupic dla młodego ? 13.07.12, 17:09
      Wybrać razem z Grochem łóżko jakie mu się spodoba
      Za chwilę i tak będzie musiał się dzielic z siostrą.. rodzicami, pokojem, zabawkami więc niech chociaż wyro ma swoje, wymarzone.. do czasu gdy ZYgota nauczy się na nie wspinać tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka