Dodaj do ulubionych

Katowice Ligota MZK na medyków

31.07.12, 14:49
musze jutro dostac sie z dworca PKP na LIgocie na ul Medyków ku Klinice GCZMiD, i za chiny ludowe nie umiem znalezc lini MZK czy PKS, niechze ktoras pomoze bo juz schizuje a na szybko z dzieckiem muszesad PKP rozkład mam ale komunikacji wewn niesad
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Katowice Ligota MZK na medyków 31.07.12, 15:31
      Bo tutaj to KZK GOP.
      www.kzkgop.com.pl/
      • buzka25 Re: Katowice Ligota MZK na medyków 31.07.12, 15:51
        ten rozkład jazdy znalazłam ale nic z niego nie wiem, nawet nie wiem jak sie nazywa przytsanek na ligocie koło PKP wrrrrrrrrrrr
        • olinka20 Re: Katowice Ligota MZK na medyków 31.07.12, 19:25
          Wpisalam ligota szpital, ale tam szpitali chyba wiecej niz jeden:
          rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=linie_przystanku&id_przystanku=303
          Moze jakas katowiczanka pomoze, albo na forum Katowice zapytaj, bo ja nie znam katowickiej komunikacji.
        • spicy_orange Re: Katowice Ligota MZK na medyków 31.07.12, 20:44
          buzka, ja ci pomogę. Tylko mi potwierdź, że chodzi o ul. Medyków 16.

Najbliższy przystanek przy Medyków 16 nazywa się Ligota szpital. Tu masz mapke:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/oa/lj/tav1/Jxi9ppsVQTxViRvR7X.jpg

Wysiadasz na PKP, wychodzisz przez poczekalnię i idziesz prosto aż do skrzyżowania z ulicą panewnicką (idąc, po lewej ręce będziesz mieć przystanek Ligota PKP z kioskiem, po schodkach zobaczysz PKO BP, żabkę, i lumpex, potem trochę dalej będzie szkoła i jak zobaczysz duże skrzyżowanie to jesteś na panewnickiej). Skręć na nim w lewo aż dojdziesz do przystanku z kioskiem (dosłownie kilkanaście kroków) tam wsiądziesz w jeden z autobusów: porównaj numery linii na dymkach na przystanku Medyków i Panewnicka, potem sobie wyszukaj rozkłady na dogodną dla ciebie godzinę. W moim przykładzie jest godzina 8:19, ale to można sobie dowolnie nastawiać
          Na screenie widać po prawej dworzec PKP a po lewej przystanek na którym będziesz wsiadać:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/oa/lj/tav1/wRBT28HZnZjbuxNo3X.jpg

Sory za duże zdjęcia, ale chciałam żeby coś było na nich widać wink
          • spicy_orange Re: Katowice Ligota MZK na medyków 31.07.12, 20:52
            aha, na ten przystanek przy dworcu PKP się nie łapiesz, bo z niego dojedziesz do centrum Katowic, a raczej ci nie po drodze wink 100 metrów obok są akademiki, mieszkałam tam 4 lata,więc jestem rozeznana w terenie. W razie pytań wal śmiało smile

ps. A ta stronka KZK GOP jest boska, jak się wie co i jak z niej można wyciągnąć.
            • olinka20 Spicy OT 31.07.12, 20:57
              Ty z Katowic jestes???
              • buzka25 spicy wielikie dzieki 31.07.12, 21:10
                wlasnie o Medykow 16 mi chodzi bo tam GCZDiM, a ja juz poł dnia szperam w tym necie i białej goraczki dostaje, jestes wielka, spisałam sobie wszytskosmile, jeszcze tylko połaczenie spowrotem szpital-panewnickla ale to juz sobie dam rade
              • spicy_orange Re: Spicy OT 31.07.12, 22:04
                no jaszka big_grin Właśnie na tauzenie zakupiłam sobie przytulne gniazdko, ino się nie mam kiedy w nim umościć
                • olinka20 Re: Spicy OT 31.07.12, 22:13
                  Piszesz sie na naszą hanysko zagłebiowską kawe, jak juz nam sie uda spotkac???
                  Bo widzismy sie z reguly w obrebie Katowic.
                  A z tauzena masz blisko do Karry i jej wypieków! big_grin
          • buzka25 acha spicy jeszcze jedno 31.07.12, 21:13
            z dworca PKP Ligota do tego przystanku daleko na nogach? ide z 5 latkiemwink
            • buzka25 Re: acha spicy jeszcze jedno 31.07.12, 21:17
              a nie bedzie blizej na przystanek "ligota dom kultury, "ligota franciszkanska"??? tam tez linia 154 i 51 kursuje, ?? ale jestem zestresowana
              • spicy_orange Re: acha spicy jeszcze jedno 31.07.12, 22:03
                będzie bliżej - połowę bliżej, ale nie chciałam ci mieszać. Oczywiście możesz tam pójść, jak ci tylko autobusy spasują (dwie linie, każda jeździ jakoś co pół godziny - dobrze obadaj rozkład. Tam się tak dziwnie idzie, jakby w półkolu. Chodnikiem dochodzisz do tunelu i musisz przejść przez ulicę bo chodnik skręca w tunel, a ty nie masz wchodzić do tego tunelu. Wrzuć sobie mapę satelitarną i obczaj jak to wygląda. To jest przystanek na żądanie, więc jak nie będziesz na czas to ci może odjechać jak nikt tam akurat nie będzie stał wink
                • spicy_orange Re: acha spicy jeszcze jedno 31.07.12, 22:14
                  ja na panewnicką spacerkiem 10 min szłam jakoś. Zdecydowanie bliżej będzie pod dom kultury. Ligota Franciszkańska to mniej więcej tyle samo spaceru co na Panewnicką.
                  Uważaj koło dworca na przejściu, bo wariaty do tunelu lecą na pełnym gazie.
                  • buzka25 Re: acha spicy jeszcze jedno 01.08.12, 18:25
                    jestem, zyje, objechałam, ale jechalismy z przygodami wrrrrr, w pociagu moje dziecko dostało jelitówkisadsadsad ale tylko dolna czescia, albo az, na klinice juz nie bylo tak dobrze bo szlo 2 stronamisad i zaczely sie schody gdyz chcialam wizyte u gastrologa jak zaczol zygac u urologa w gabinecie ale niezgodzili, a ja chcialam tylko zastrzyk p/wymiotny zeby jakos do domu wrocic, co sie tam unerwowałam wrrrrrrrrrrrrrrr, naszczescie moj tato z Czechów powrocil do Poland i przyjechal po nas, i na szybko na 13 do pediatry, pol dnia przespal, wypil prawie cala cole wygazowan, pomału zaczyna sie polepszac,
                    • spicy_orange Re: acha spicy jeszcze jedno 01.08.12, 23:07
                      omg, jeszcze dziś taki upał był. Zdrowia dla synka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka