olinka20 25.09.12, 19:04 Pytanie mam, na łbie mi zastyga ta smierdzaca kupą krowią skorupa ( cytat z nakładającej ). No i chciałabym wiedziec co po. Bo, ze szampon bez silikonów to wiem i myje zreszta takowym od miesiecy. Ale mam takie cus: Moge tym olejowac włosy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Henna, po 25.09.12, 19:30 Olinko a powiedz Ty mnie jaki to szampon bez silikonów? Bo mam zamiar sobie malnąc henną włosy (po zwykłych farbach wylatają mi moje nędzne piórka ) jeno nie wiem czy ten szampon co mam to ma silikon czy nie. bo czytam skład i nic takiego nie jest napisane, a może to jakoś inaczej się nazywa po szamponowemu? No i czy to oznacza, że po hennie nie można używać jedwabiu do włosów? Odpowiedz Link
olinka20 Re: Henna, po 25.09.12, 19:53 www.snobka.pl/artykul/na-kazda-kieszen-szampony-bez-silikonow-8285 Jest jeszcze ten dzieciowy z rossmana, ja miałam barwe, fakt, włosy sie ciezko rozczesują, ale widze, ze jest ich wiecej. Z jedwabiem nie pomogę, nie wiem własnie. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Henna, po 25.09.12, 20:00 Dzięki dobra kobieto . A tym szamponem bez silikonów to tylko po tej hennie, znaczy do zmycia jej, czy cały czas trzeba? Odpowiedz Link
olinka20 Re: Henna, po 25.09.12, 20:12 Wyczytałam, ze jezeli chcesz nałozyc henne to profilaktycznie myc włosy szambonem bez s. conajmniej 2 tyg wczesniej. Ja, tak jak pisałam, myje od kilku miesiecy ( z przerwa na wyjazd w kwietniu), plus spryskuje mgiełka radicala i widze, ze włosów jest duzo wiecej. Włąsnie zmyłam to ustrojstwo, po ciezkiej walce włosy mają piękny, naturalny brazowy kolor. Na razie ejestem zadowolona. Odpowiedz Link
tetika Re: Henna, po 25.09.12, 20:26 ja nie wiem co znalazlam bo to co piszesz Olinka to pierwszy raz slysze. Akurat ja mam mocne geste proste wlosy i nie zwracam uwagi czym farbuje bo zawsze jest ok . O co chodzi z tymi silikonami? a tu cos znalazlam wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025 Odpowiedz Link
olinka20 Re: Henna, po 25.09.12, 20:31 Syty głodnego nie zrozumie Ja miałam całe zycie 10 włosów na krzyz i od lat walczę zeby ich było wiecej. A teraz realnie widze, ze sie poprawiły. Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Henna, po 25.09.12, 20:36 ech najładniejsze włosy miałam po farbowaniu egipską henną , kupioną tam za grosze. Nawet nie wiedziałam wtedy o silikonach itp. Teraz farbowałam khadi i myłam ichnim szamponem ale już takie ładne nie były Odpowiedz Link
olinka20 Re: Henna, po 25.09.12, 20:44 Mnie do Egiptu nie ciagnie wiec własnie na khadi sie zdecydowałam. Z koloru jestem zadowolona, nawet miekkie są, ale nikt mi nie chce pomoc z tym olejkiem Nosz kurcze Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Henna, po 26.09.12, 16:58 Olinka, bo takie porady to myślę prędzej na wizażu znajdziesz. Odpowiedz Link
valla-maldoran Re: Henna, po 25.09.12, 21:16 Kiedyś używałam ruskiej chny i miałam dziką burzę ciemnorudych włosów. Ostatnio sobie o niej przypomniałam, zakupiłam u rosjanki i paciam Choć ona taka trochę rusko-irańska, ale dla mnie to jedyna słuszna. Ale ja i tak mam dużo włosów, więc nie dla objętości tylko tak sobie robię. A szamponu używam normalnego. Odpowiedz Link
shellerka Re: Henna, po 26.09.12, 10:05 możesz, możesz. ja pozwalam robiłam khadi - teraz czekam na kolejną dostawę. myję normalnie włosy szamponem bez silikonów - ja tym miodem z czymś tam z khadi, ale odżywki używam potem swojej jakiej mam akurat. tak samo tego ultimata używam na przemian z takim fajnym araganowym z rossmana psikotkiem. tyle, że przed kolejnym hennowaniem porządnie myję kilka razy te włosy tym bez silikonów. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Henna, po 26.09.12, 15:46 Dzieki ci dobra kobieto! Jeszcze na ten olejek arganowy z rossmana nie trafiłam, ale mam taki do pyszczka normalny. Odpowiedz Link
kingoskar Re: Henna, po 26.09.12, 18:09 ten olejek ma w składzie dimethiconol, który jest silikonem Odpowiedz Link
aniuta75 A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 09:20 Któras może orzechem laskowym albo jasnym brązem? A ten naturalny co daje złotawy odcień? Kusi mnie orzech laskowy ale fryzjerka mówi, żeby z tym kolorem uważać, bo moga wyjść zielone włosy... Odpowiedz Link
olinka20 Re: A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 09:41 Ja robiłam jasny brąz z khadi. Wyszły moze nie jasne, ale i nie ciemne, takie naturalne brazowe. Ale skóre głowy mam zieloną miejscami Odpowiedz Link
aniuta75 Re: A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 09:50 O kurcze . A długo ta zieleń się zmywa? bo ja mam króciutkie włosy i będzie widać cholera . A jeszcze - na włosach długo się kolor trzyma? I czy innych firm próbowałs czy tylko khadi? Odpowiedz Link
olinka20 Re: A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 09:54 Dzisiaj myłam pierwszy raz ( bo zalecają nie myc włosów przez 24 h od farbowania). Trzynałam koło 2 godzin, moze jak sie trzyma krocej to sa jasniejsze. To moj pierwszy raz z henną, wiec stosowalam tylko tą khadi. A nie jest tak, ze cała głowe mam zieloną, tylko miejscami I głownie widac jak konkretnie słonce zaswieci. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 09:58 No to uff . Czyli kupuję dziś szampon bez silikonu, pomyje nim kilka (czy kilkanaście?) razy włosy, a potem hennuję . Dziękuje Olinko za cierpliwość i wszystkie rady . Odpowiedz Link
olinka20 Re: A jakimi kolorami robicie? 27.09.12, 10:13 Mam nadzieje, ze wyjdzie ci taki kolor jak chcesz i bedziesz zadowolona jak ja, a nie bedziesz mojego imienia przeklinac na wieki Odpowiedz Link