Dodaj do ulubionych

Facebook a znajomi

05.12.12, 13:36
Dwie godziny temu dostałam maila.
Stara znajoma napisała tylko cześć, a potem przeszła wprost do tematu.
Spytała wręcz zaniepokojona, dlaczego nie mam konta na Facebooku i zachęcała do założenia, bo chciała móc ze mną tam pisać, grać w jakieś gry i chce żebym komentowała jej zdjęcia.
Odpisałam, że właśnie do tego służą maile, przypomniałam że mam jeszcze telefon, a mój adres domowy zna. Przyszła szybko odpowiedź że tak, że oczywiście, no ale mailowo musiałaby pisać do każdego z osobna a tak jednym kliknięciem może podzielić się czym chce ze wszystkimi. Normalnie jak żywa reklama portalu big_grin
Zadzwoniłam i pogadałyśmy chwilę, ucieszyła się z tego telefomu, ja usprawiedliwiłam się niechęcią do takich portali ale namawiana powiedziałam, że się zastanowię.
Czy naprawdę do lamusa odeszły już zwykłe telefoniczne rozmowy? Już nie mówię o odwiedzinach w domu, bo te na szczęście jeszcze się udają, ale żeby każdemu naraz przekazywać te same treści jak w jakiejś fabryce taśmowej? Nie lubię. Zdjęcia też można przesłać mailowo klikając' wyślij do wielu' czy w podobną funkcję. A pzrynamniej jest więszke prawdopodobieństwo że naprawde trafią tylko tam, do kogo trafić mają.

No tosobie ponarzekałam zgryźliwie tongue_out
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 13:44
      Ja tam lubie fejsa;p Przynajmniej wiem, kiedy jakiś koncert sie zbliża i czas pastowac glany ;p Na telefonach tez sporo idzie oszczedzic dzięki fejsowemu czatu ;p
      • asiaiwona_1 Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 13:53
        ja też lubię fejsa, ale żeby mailować do znajomych, że KONIECZNIE MUSZĄ sobie tam konto założyć? Oj, chyba koleżance jakiś odwyk by się przydał...
        • rose.rouge Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 14:12
          No właśnie, ona specjalnie NAPISAŁA że mam założyć bo chce ze mną PISAĆ TAM... Między innymi. Jak by nie było do tej pory innych możliwości albo gdyby się one nie sprawdzały...
    • grave_digger Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 14:37
      ja pierdziu. koleżanka wysyła ci maila z prośbą byś założyła konto na fb? uzależniona czy co?

nie, nie odeszły. chociaż ja nigdy przez telefon nie lubiłam rozmawiać. wolę smsy i spotkania na żywo wink raczej z nikim nie mailuje. mam bogate życie na fb, ale o wiele bogatsze poza nim wink duże grono znajomych - ostatnio jak usiedliśmy w knajpie to policzyłam, że się zeszło 14 osób suspicious spotykamy się raz w m-cu. często do mnie też 'pijaki' się schodzą wink a fb tylko pomaga nam być w jeszcze, już i tak, częstym kontakcie wink

ale fb bardzo lubię m.in. dlatego, że mam tam wiele magielek, z którymi sobie dyskutuję, kłócę się, godzę, kocham i piję wink a z tobą też by mi się na pewno tam fajnie dyskutowało wink
      • mme_marsupilami Re: Facebook a znajomi 06.12.12, 03:21
        Lubie fejsa, bo mam kontakt z daaaawno niewidzianymi znajomymi, czesto korzystam z czatu, a i milo zobaczyc fotki. Nie publikuje byle czego, bardzo prywatnych informacji, ani nie gram w gry. Ot, narzedzie komunikacji, zawsze mozna skasowac konto.
      • rose.rouge Re: Facebook a znajomi 07.12.12, 11:55
        > ale fb bardzo lubię m.in. dlatego, że mam tam wiele magielek, z którymi sobie d
        > yskutuję, kłócę się, godzę, kocham i piję wink a z tobą też by mi się na pewno ta
        > m fajnie dyskutowało wink
        a dziękuję bardzo smile miło smile
    • mamolka1 Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 17:32
      No i co teraz ze mną ?
      Niby mam konto na fb ale tam zero znajomych już nawet hasła nie pamiętam...
      Niby bym czasami pogadała choćby z jakimiś magielnicami o ile takowe by chciały ale...jakoś nie mam kurcze przekonania do tego wynalazku
      dinozaur ze mnie
      no chyba że mnie kto przekona
      • pina_colada88 Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 17:54
        Ja lubię facebooka bo tam często są fajne konkursy.
        Wygralam już dwie książki smile
      • kfiatuszkowa Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 18:49
        Aleksandro big_grin Jesteś Stary Piernik, nie musisz reaktywować fejsa tongue_out

A teraz serio wink Jak nie pamiętasz hasła, to możesz je zawsze odzyskać wink Jak trochę tam pobędziesz, to prawdopodobnie Cię wciągnie wink Ja też na początku robiłam chyba ze dwa podejścia, jak pies do jeża, na czacie nie chciałam pisać, wolałam gadu, a teraz... big_grin Lepiej nie gadać ile nocy zarwałam na czacie fejsbukowym big_grin Mnie też by się przydał jakiś mały detoks, ale dupa, odkryłam fejsa w telefonie big_grin
    • anna_sla Re: Facebook a znajomi 05.12.12, 22:01
      > Czy naprawdę do lamusa odeszły już zwykłe telefoniczne rozmowy?

w dobie kryzysu?? Tak. Kosztują! Ale mailować można za darmo.. i na gg pogadać big_grin
      • olinka20 Re: Facebook a znajomi 06.12.12, 09:07
        No weeez, ja mam kilkaset minut miesiecznie, nie jestem w stanie tego wygadac ( co innego, ze ja nie bardzo lubie gadac przez telefon, no moze czasem).
        • tetika Re: Facebook a znajomi 06.12.12, 09:18
          Nie mam Fb i miec nie chce. Nie rozumiem pedu.
          Tym bardziej do szalu doprowadza mnie ze czegos tam nie moge zrobic czy w czyms uczestniczyc bo rejestracja tylko na FB. A dupa , kazda forma przymusu dziala na mnie wrecz przeciwnie.
          I nie rozumiem niektorych z ich checia obnazania sie przed calym swiatem. Ale kazdemu co lubi.....
          • grave_digger Re: Facebook a znajomi 06.12.12, 09:39
            fb jest jak forum, tylko, że sprawniejsze jak czat. nie musisz się obnażać, bo nawet nie musisz tam swego zdjęcia wstawiać czy nazwiska - kilka osób tak zrobiło. poza tym, 'lajkujesz' sobie ulubione strony (tygodniki, instytucje, restauracje, puby, kina, osoby) i jesteś na bierząco bez skakania po całym internecie.
        • anna_sla Re: Facebook a znajomi 06.12.12, 21:02
          no cóż.. my nie mamy tych minut smile, płacimy za telefon minimum tego co trzeba, bo telefonów na utrzymaniu mamy sztuk 4 i każdy potrzebny
    • akasya Re: Facebook a znajomi 07.12.12, 08:52
      Ja lubię fejsa i wykorzystuję głównie jako narzędzie komunikacji. Jakoś tak wyszło, że znajomi się po świecie porozjeżdżali i siłą rzeczy nie da się mailować ze wszystkimi, więc chatu używam dosyć często.

Ale nie wpadłabym nigdy na to, żeby mailować do koleżanki i namawiać na konto big_grin Skoro ona ma tak z fb to niech lepiej uważa na sekty i inne tego typu podobne instytucje tongue_out
    • pszczolaasia Re: Facebook a znajomi 07.12.12, 12:31
      ja mam konto ale za diabla nie wiem specjalnie jak z tego korzystac...serioserio. jakas nienowoczesna jestem czy cos..surprised
      slysze i wiem ze ludzie tam graja spedzaja cale dniei noce ale kurcze gdzie?? bo ja nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka