Dodaj do ulubionych

Ile basenów robicie?

11.12.12, 21:21
Znaczy ile srednio przepływacie długosci?
Mowie o normalnym basenie 25 metrowym, nie olimpijskim.
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 21:30
      eeee
      może powiem ci ile robi moja córka?
      W sumie nie liczyłam, ale przez 45 minut zasuwa tam i zpowrotem bez przerwy
      • olinka20 Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 21:33
        Ty mnie nie kłuj w oko młoda i silna tylko chce wiedziec ile takie staruszki jak ja srednio machają.
        • karra-mia Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 21:37
          ja też jak idę na basen, to pływam w te i wewte non stop, tego mi potrzeba, a ile przepływam w całości? nie wiem,
        • dorcia1234 Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 22:01
          olinka20 napisała:

> Ty mnie nie kłuj w oko młoda i silna tylko chce wiedziec ile takie staruszki ja
          > k ja srednio machają.

takie staruszki jak ty to powinny basen olimpijski 10 razy machnąć
          I trzeba było uprzedzić że babcie nie mają ci odpowiadać smile
    • mamolka1 Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 21:34
      ja niewiele..
      za to mój potomek ok 4,5 km na jednym i 4,5 km na drugim treningu tongue_out
      i tak jestem lepsza niż mój stary który pływać nie umie i dupę w bąbelkach moczy... big_grin
    • dziewczyna_bosmana Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 21:45
      Nie liczę bo i po co, a bez wynurzania na razie jeden cały.
      • marta_i_koty Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 23:17
        A ja nie robię żadnego - nie umiem pływać i boję się wody, jak ognia wink
    • anna_sla Re: Ile basenów robicie? 11.12.12, 23:36
      nie wiem. Zawsze jak jestem na basenie to z dziećmi i więcej czasu dla siebie jak na 3 długości w te i wewte (czyli razem 6) nie wydębię.
    • guderianka Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 10:56

Chodzimy na basen rodzinnie mam więc czas tylko na 300-400 m a potem zajmowanie sie dzieciarami. Po 400m pływałam także w 8 mcu ciązy.
      Niestety, żeby sobie dobrze popływać musiałabym iść na basen sama. Może kiedyś to nastapi wink
    • beverly1985 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 11:10
      50-metrowy 10 razy. Ale nie za jednym zamachem, tylko najpier robie 6, umieram, idę na część rekreacyjną, i potem wracam i robię jeszcze 4.
      • beverly1985 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 11:12
        Ja z tych co robią 25 kilometrów rowerem bez zatrzymania się, a 50 km z przerwą i chodza na fitness 3 razy w tygodniu tongue_out
        • a-ronka Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 11:25
          OJP po 50 km to ja SAMOCHODEM zatrzymuję się po hot-doga na orleniesmile

Baseny przepływam 2 góra 3.
          • olinka20 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 14:50
            Aronka kocham cie big_grinbig_grinbig_grin PAdlam big_grin
    • valla-maldoran Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 11:35
      Nie wiem, ile teraz przepływam (pewnie niewiele), bo na basen nie chodzę.
      Jakoś mi wyobraźnia nie pozwala, jak pomyślę ile syfu tam pływa. Poza tym, godziny dostępności basenowej dla zwykłych ludków mi nie pasują, tłumy przez które trzeba się przebijać też nie zachęcają.
      Ale kiedyś byłam nie do zamęczenia, trenowałam pływanie i zwykle po 400-500 metrach miałam kryzys, ale potem w równym tempie mogłam pływać bez końca, bo zmęczenia już nie czułam. Ech to były czasysmile
      Jak sobie zafunduję swój własny basen, to znów będę młócićsmile
    • pszczolaasia Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 11:58
      moj rekord to 25 wte i wewte, czyli 25 okrazen basenu. ale ejstem wtdy ochwacona jak dzika kobyla i to bylo 2 lata temusad od tego czasu nie tarfilam na basen...
      a czemu?
    • iziula1 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 12:39
      Robię około 8-10 długości z przerwą na krótki odpoczynek.

• bei Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 12:54
        Nie lubię basenu- dla mnie woda jest zbyt zimnasad-robię jeden, sil mam na dwa (sprawdzilam) ale nie lubięsad
        Wolę biegac.

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
        • olinka20 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 14:51
          PSzczoła, a tak z ciekawosci pytam czy sie w sredniej mieszczewink
          Bei u nas otowrzyli zwykły basen miejski po remoncie i wreszcie uszczelnili budynek, woda ma prawie 30 stopni, i temp na basenie podobna, wiec nie marzne.
          Zresztą najgorzej pierwsze metry, potem juz jest ciepło.
    • pieskuba Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 15:05
      38 - 40.
    • jlo83 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 18:13
      Ja robie najczesciej 40
      Ale ostatnio sie zawzielam i trzaskam 50 kraulem smile
    • fajnyrobal Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 19:26
      U nas jest olimpijski...
      Bez zatrzymywania się, żabką, jak mam czas to 20-25. Po zatrzymaniu i odetchnięciu to machnę jeszcze jakieś 10 i jestem ochwacona tongue_out
      Pływanie, oprócz tai chi to jedyny sport jaki lubię. Na rowerze jeżdżę jedynie rekreacyjnie.
    • doral2 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 20:20
      średnio to czternaście razy wte i nazad.

ale już dawno nie byłam, ruszam od wiosny ponownie.
      • bryanowa-1 Re: Ile basenów robicie? 12.12.12, 20:41
        50. po 25 sauna 15 minut i nastepne 25.ja plywam zabka bo inaczej nie umiemtongue_out
        • aqua48 Tonę zaraz przy brzegu... 12.12.12, 22:22
          Nie jestem zwierzęciem wodnym, to kompletnie nie moje środowisko, woda jest zazwyczaj zbyt mokra i zbyt zimna i wciąga...A poza tym jak tylko wlewa mi się do uszu to z niej wyskakuję jak oparzona - efektem tego jest, że nigdy nikt nie był w stanie nauczyć mnie pływać, mimo, że w rodzinie mam trenerów pływackich.
    • przeciwcialo Re: Ile basenów robicie? 16.12.12, 10:24
      2 razy po 10 długości. Potem masuje ciało w dzakuzi wink
      • sylki Re: Ile basenów robicie? 16.12.12, 15:22
        52, żabką bez zanurzania głowy, bo nienawidzę nurkować big_grin
        do tylu doszłam po miesiącu pływania średnio 2 razy w tygodniu oraz ćwiczeniach aerobowych w domu
        • pulcino_3 na wesoło :D 16.12.12, 16:39
          Milioner zrobił przyjęcie urodzinowe. Zaprosił mnóstwo ludzi, nagle woła wszystkich nad basen i mówi:
          - Organizuję konkurs. Kto przepłynie basen pełen krokodyli otrzyma nagrodę, czyli 1 000 000$. Brak chętnych.
          - OK - mówi milioner - dostanie milion i moje Ferrari... Nadal brak chętnych.
          - Hmm... Milion dolców, Ferrari i... moją najlepszą ku*wę!
          Nagle plusk i... w basenie gość macha rękami ile sił i płynie tak szybko, jak tylko daje radę. Wychodzi po drugiej stronie basenu i zdyszany mówi:
          - Gdzie jest ta ku*wa...?
          Na to milioner:
          - Spokojnie, masz tu milion dolarów...
          - Gdzie jest ta ku*wa...? - powtarza gość z basenu.
          - Spokojnie, masz milion i moje Ferrari...
          Na to zadyszany gość:
          - Gdzie jest ta ku*wa co mnie wepchnęła?!smile)
        • beverly1985 Re: Ile basenów robicie? 16.12.12, 16:46
          Podziwiam ludzi, którzy potrafia plywac żabką bez zanurzania głowy. Nie bolą was karki? Sama umiem tylko normalnie, z zanurzaniem.
          • sylki Re: Ile basenów robicie? 16.12.12, 19:50
            a dlaczego ma mnie boleć big_grin
            powiem ci, że pływam całkiem nieźle bez zanurzania się wink
            Ja podziwiam ludzi którzy pływają kraulem bez zanurzania łba, normalnie turystyczny styl wink
            • beverly1985 Re: Ile basenów robicie? 16.12.12, 20:18
              próbuję sobie wyobrazic ten kraul bez zanurzania glowy, próbuję...
              • sylki Re: Ile basenów robicie? 17.12.12, 09:29
                za dzieciaka naoglądałam sie go do woli, nie wiem jak mozna tak plywac tongue_out
                • majowa_kotka Re: Ile basenów robicie? 17.12.12, 11:24
                  A ja nie wiem, jak można pływać inaczej big_grin To jedyny styl, którym umiem pływać - ratownik na basenie zawsze się ze mnie śmieje. Podobno oni tak właśnie płyną do osoby potrzebującej pomocy.

A ja po prostu nie zanurzę głowy. Nie umiem pływać z głową pod wodą, i już.
                  Do tego panicznie boję się głębokiej wody (tzn takiej, która mnie "kryje" - a że mam 160cm wzrostu... pływam w basenie o głębokości 150cm i jest mi dobrze.)
                  • beverly1985 Re: Ile basenów robicie? 17.12.12, 16:35
                    Ja sie uczyłam pływac dopiero na studiach, z instruktorem, stad od razu z glową pod wodą. Sekret polega na tym, aby caly czas powolutku wypuszczac powietrze pdczas zanurzania się- jak wypuszczasz powietrzeb to ci woda nigdzie nie wleci do zadnej dziurki :]
    • mamalgosia Re: Ile basenów robicie? 17.12.12, 12:04
      1/2. W porywach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka