Dodaj do ulubionych

Olinka - Stacja Parowa - help

29.01.13, 09:13
Moje żelazko zaledwie po 3 latach zywota dokonało. Znaczy grzeje ale nie bucha para. Mąz zużywa jakieś skandaliczne ilości koszul i niestety potrzebuję czegos co ułatwi życie.
Zachwalałaś stacje - tylko jak popatrzyłam na allegro to tam są takie w przedziale 300zł do 2000 suspicious
2000 to nie dam na 1000% bo taniej będzie jak sobie będzie te koszule do pralni oddawał big_grin
Jaką stację masz? na co zwracac uwagę??
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 09:26
      Ja mam tefala ( ale ile kosztowało to ci nie powiem, bo dostałam na prezent), ale raczej wbył w tej dolnej granicy.
      Cura ostatnio kupowała i potem załowała, ze nie dołozyła stowki i nie moze W TRAKCIE prasowania dolewac wody.
      Co prawda pełen bak wody wystarcza mi na około 2 godzin prasowania, ale jak sie ma wiekzą ilosc to jest to funkcja bardzo przydatna.
      • opium74 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 09:59
        No, u mnie jka odchodzi sesja prasowania to żelazko i pół dnia hula.
        A jaki masz model tefala?? Bo znalazłam od 400zł do 1000 smile
        Stacje Tefala
        • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 10:15
          Ja mam easy pressing, ale wszystke co wyszukuje w necie to mają pokretła z tyłu, a ja mam normalnie przy zelazku.
          O dokladnie taką:
          https://nokautimg1.pl/p-80-2c-802c7877bae4a778e76057ab97bc44ab500x500/generator-pary-tefal-gv5220e0-easy-pressing.jpg
          • opium74 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 10:43
            allegro.pl/stacja-parowa-tefal-gv8600-pro-minute-anticalc-gw-i2976375530.html
            myślisz że to będzie OK?
            To Twoje znalazłam:
            allegro.pl/stacja-parowa-generator-tefal-gv7095-kurier-gratis-i2962127086.html
            • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 10:55
              Ten drugi co wkleiłas wg mnie jest lepszy, nie dosc, ze prasuje pod wiekszym cisnieniem ( 4,5 a ten pierwszy 4, ale nie wiem czy to juz taka wielka roznica), ale pierwszy ma pojemik na wode tylko 800 ml, a drugi AZ 1600 ml
              • opium74 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 11:05
                tylko skoro można napełniać w trakcie??
                Tobie te 1800ml wystarcza na 2h??
                No i czy jak chcesz przeprasowac tylko jedną rzecz to tez odpalasz stacje parowa czy masz tez zwykle zelazko??
                • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 11:16
                  Złapałas mnie przed wyjsciemwink
                  Nie doczytalam, ze mozna dolewac, jak mozna to ok.
                  JA NIGDY nie prasuje jednej rzeczy, jestem moze zboczona ( na pewno wg Doralwink) ale odkad mam stacje to czekam az mi sie uzbiera 4,5 wsadów pralki i dopiero prasuje.
                  No ale oboje mamy na tyle ciuchów, ze mozemy sobie na to pozwolic.
                  Mam gdzies zwykłe ( jakby mnie przypiliło i zachciało sie czegos z "kupki") ale odkad mam stacje to chyba nie uzywałam.
    • doral2 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 17:09
      opium74 napisała:

".. Mąz zużywa jakieś skandaliczne ilości koszul.."

kup mu golfy wink

widziałam w euro takie stacje po 600-700 zet, nawet się im przyglądałam, ale że moje żelazko w miarę młode i sprawne, a przy tym NIE NA WI DZĘ prasowania, to na gapieniu się skończyło.
      jak żelazko zdechnie, to dopiero stację parową kupię.
      • opium74 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 17:56
        niestety te koszule to jego mundurek służbowy - taki ma obowiązek.
        Chciałam się dziś dodzwonić do sprzedawcy bo znalazłam nawet u niego taką stację co ma 5 bar - tylko nie wiem czy to takie ważne - w koncu to nie ekspres do kawy big_grin
        • cura_domestica Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 18:41
          czuję się wywołana do odpowiedzi smile
          nie ma co się zastanawiać tylko zamawiać wink
          ja mam dokładnie takie ŻELAZKO kupione właśnie tam , nie na alledrogo . Szukałam gdzie najtaniej.
          Muszę zaznaczyć , że wprowadziłam Oli w błąd , więc spieszę z wyjaśnieniem . DO TEGO MODELU MOŻNA DOLEWAĆ WODY PODCZAS PRASOWANIA big_grin
          Chyba byłam zmęczona jak czytałam instrukcję wink zakaz dotyczył innego modelu , instrukcja była do wielu big_grin

Jak masz do prasowania dużo koszul to się nie zastanawiaj ! Ja w miesiącu mam m.in. ok. 60 koszul do wyprasowania , męskie koszule śniły mi się po nocach wink teraz śpię spokojnie i śmiało mogę napisać , że prasowanie stało się przyjemnością big_grin
          • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 19:26
            Słuchaj Cury, ona nawrocona przeze mnie big_grin na lepszą stronęwink
            • doral2 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 19:54
              wy obydwie jesteście zboczone, a nie nawrócone tongue_out
              chłop niech se sam koszuli pracuje.
              oto wielka tajemnica wiary, zaprawdę powiadam wam!
              • olinka20 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 29.01.13, 19:59
                E tam, ja LUBIE prasowac, wiec czemu miałabym sobie to odbierac?
                Nienawidze wieszac prania i go znosic ze strychu, nienawidzę gotowac, nienawidzę myc kuchenki, oprozniac suszarki itd. i on mnie do tego nie zmuszatongue_out
                Najwazniejsze to sprawiedliwy podział.
                • opium74 Re: Olinka - Stacja Parowa - help 30.01.13, 07:08
                  No to ja wam zdradzę tajemnice. Ja nie prasuje… nic a nic wink raz ma jakiś czas /tydzień, dwa/ robi to ktoś za mnie wink
                  • cura_domestica Re: Olinka - Stacja Parowa - help 30.01.13, 13:49
                    opium74 napisała:

> No to ja wam zdradzę tajemnice. Ja nie prasuje… nic a nic wink raz ma jakiś
                    > czas /tydzień, dwa/ robi to ktoś za mnie wink

No to jak opium się przyznała to ja też Wam zdradzę moją tajemnicę wink Mi za prasowanie płacą big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka