17.02.13, 23:04
Łaze sobie po forach z nudów i uderzył mnie nowy błąd- Z kąd.
To az boli jak to czytam!!!
Was tez??
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: Z kąd 17.02.13, 23:12
      zdecydowanie. Aż się zdziwiłam, że go zrobiłaś smile
      • olinka20 Re: Z kąd 17.02.13, 23:16
        big_grin
        Od razu przypomina mi sie moja mam sprawdzajaca dyktando chyba 10 latków.
        Po sprawdzeniu 20 prac pyta mnie ze zgrozą w oczach- Ola, jak sie pisze król big_grinbig_grinbig_grin
        Zwątpiła po kilkunastu krulach big_grin
        • dorcia1234 Re: Z kąd 17.02.13, 23:19
          smile
          ja zwątpiłam sprawdzając dyktando o Jerzym siedzącym na wieży i nie wierzącym, że widzi stado jeży smile
          ten kto to ułożył miał naprawdę masakryczne poczucie humoru. Pod koniec był to Jeży na wierzy co wieży w stado jerzy .... brrr. Do dzisiaj mnie ciarki przechodzą
          • annabetka Re: Z kąd 17.02.13, 23:31
            Uśmiałam się Jeżego siedzącego na wierzy i rze nie wieży w stado jerzy big_grin A poważnie ja kiedyś zjebkę na jakiś forum dostałam jak napisałam "skąd" a nie "Z kąd" big_grin ojjjjj się zdenerwowałam wtedysmile
          • karykatura12 Re: Z kąd 18.02.13, 09:06
            > ja zwątpiłam sprawdzając dyktando o Jerzym siedzącym na wieży i nie wierzącym,
            > że widzi stado jeży smile
            > ten kto to ułożył miał naprawdę masakryczne poczucie humoru. Pod koniec był to
            > Jeży na wierzy co wieży w stado jerzy .... brrr. Do dzisiaj mnie ciarki przecho
            > dzą

big_grinbig_grinbig_grin

co jak co ,ale durny ten nasz język i pisownia
        • jolunia01 Re: Z kąd 18.02.13, 15:04
          W czasach sprzed przeprowadzki, przekwalifikowania i zmiany pracy robiłam "karierę" pedagogiczną i kiedyś sprawdzając klasówki zwątpiłam w swoją wiedzę jak po raz - mniej więcej - dwudziesty przeczytałam o przyłączeniu "Pomoża" do Polski. Dopiero słownik ortograficzny przekonał mnie, że ani wiedza, ani oczy mi nie szwankują.
          • tetika Re: Z kąd 18.02.13, 17:39
            a mi sie bardzo podoba ile bledow moznaby zrobic piszac nazwe mojego zwierzatka
            "rzulf" big_grin
            • amoreska Re: Z kąd 18.02.13, 17:45
              O, tak, "rzułf" jest świetny, w podobnym tonie jeszcze "óżont" i "hożuf" big_grin
            • thegimel Re: Z kąd 18.02.13, 17:46
              Albo Róh Hożuf, ukochanie mojego męża smile
    • malgosiek2 Re: Z kąd, jeszcze z kont i z kąt 17.02.13, 23:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,142593298,142593298,Potrzebna_pomoc.html
    • prigi Re: Z kąd 18.02.13, 06:44
      mój TOP najlepszych błędów:
      -IIkl. gimnazjum - musk
      -45letni chłop-zaóważyłem
      przy pierwszym wyrazie minąć musiała chwila zanim zrozumiałam co czytambig_grin
      • mamalgosia Re: Z kąd 18.02.13, 18:39
        Ja lubię, jak ktoś prosi o wyciąg z kątawink
        • doral2 Re: Z kąd 18.02.13, 19:53
          morze bydź jeżdże fzhut suonica...

do kurwicy doprowadza mnie, kiedy słyszę że ktoś nie ma kafelek w łazience uncertain
          • tetika Re: Z kąd 18.02.13, 20:01
            hihihi do strasznego wysilku umyslowego doprowadzacie moje szare komorki jak piszecie takie dziwne wyrazy big_grin
    • mme_marsupilami Re: Z kąd 18.02.13, 07:29
      Moj faworyt to "curcia" smile
      • karykatura12 Re: Z kąd 18.02.13, 09:08
        a mój -pica smile
    • karykatura12 Re: Z kąd 18.02.13, 09:04
      hehe

kiedyś w dzień dobry tvn ,taki oto rażący błąd się wyświetlił na ekranie smile
      dowód ,jaki mamy poziom nauczania teraz tongue_out
    • thegimel Re: Z kąd 18.02.13, 09:07
      Jak to z kąd?
      Z kątowni. Przepraszam, z kądowni. tongue_out
    • kwintesencja_patologii Re: Z kąd 18.02.13, 10:04
      To już nie takie nowe wink
      Moje "hity" zaobserwowane na różnych forach to "po za tym" (to niesamowite, jak mnóstwo ludzi właśnie tak pisze!) i nieumiejętność odmieniania zaimka "ów" (np. "rozmawiałem z ów kobietą"). Serio serio smile
    • melancho_lia Re: Z kąd 18.02.13, 11:21
      Mnie zęby bolą od czytania że kogoś "szlak trafia".
      • thegimel Re: Z kąd 18.02.13, 11:52
        Szlak, przekuwanie uszu (na lemiesze chyba). I mania pisania o mężu, ojcu, matce etc. wielką literą. Nawet jak osoba opisywana jest odpadem atomowym.
        "Mój Mąż mi znów wczoraj przywalił. Mówi, że to przez moją Matkę jest taki nerwowy. Mam pytanie, czy powinnam z Nim zostać, czy też odejść od Niego do mojego Przyjaciela z dzieciństwa, który jest wspaniałym Człowiekiem". I tak dalej, w ten deseń.
    • maja-02 Re: Z kąd 18.02.13, 21:56
      ja kiedyś dostałam maila od naszego audytora finansowego - jeden z "wielkich" i znanych na świecie (tzn dostałam od pracownika tej firmy audytorskiej)

w mailu było coś o księgowaniu na kątach i aż oczy przecierałam ze zdumienia big_grin
      • tetika Re: Z kąd 19.02.13, 06:18
        dobrze ze nie po katach big_grin
        • doral2 Re: Z kąd 19.02.13, 17:50
          mój dyrektor pisał onegdaj do mnie o mojej "ścieszce" kariery uncertain
          • kfiatuszkowa Re: Z kąd 20.02.13, 21:55
            Szef mojej siostry napisał kiedyś "rzułty"- coś potrzebował do drukarni w takim kolorze big_grin
            • tetika Re: Z kąd 20.02.13, 21:57
              dziewczyny dosc big_grin zeby mnie zaczynaja bolec jak to czytam
              • czarneoczy wruk u bram 20.02.13, 22:37
                miałam zagwozdkę o co chodziło poecie przy opisywaniu ściągniętego filmu tongue_out
                miałam na studiach cudowną koleżankę, bardzo fajną, mądrą i uczynną ale jej notatki musiałam czytać na głos, żeby wiedzieć o co chodzi tongue_out ortograficzne dno i kilo mułu wink
                • olinka20 Moze kruk to miał byc :D 20.02.13, 22:41
                  jw
                  • jut-ra Re: Moze kruk to miał byc :D 21.02.13, 09:19
                    Mnie rusza nieustannie pisanie wykrzyknika "aha", jako: ACHA. Myślę wtedy odruchowo: "Jaka znowu Acha?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka