Dodaj do ulubionych

co jeść???

18.02.13, 12:18
Co jeść,żeby zaspokajać głód,a nie tyć? Teoretycznie niby wiem,ale w praktyce gorzej... Muszę się ogarnąć trochę,dupa rośniewink Najgorsze jest to,że największy apetyt mam wieczorem
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: co jeść??? 18.02.13, 12:27
      o, masz tak, jak ja ;p z tym, ze ja to już się załamałam wchodząc dziś na wagę.. 10kg więcej niż ół roku temu.. shit uncertain Postanowiłam więc w końcu ruszyć dupę, bo od myślenia o ćwiczeniach jakoś nie chce chudnąć;p weżmę się chyba za skalpel bardzo polecany ostatnio i zobaczę jaki bedzie efekt. No i dieta MŻ bo na sałacie nie przezyję;p
      • asiaiwona_1 Re: co jeść??? 18.02.13, 12:53
        jestem właśnie po 2 spotkaniach z trenerem personalnym. Przede wszystkim trzeba jeść regularnie. Co 2-3 godziny. Wiadomo śniadanie obiad i kolacja normalne, tzn. lepiej jakieś lekkie rzeczy a nie tłuste mięsiwa, ale te pozostałe 2 posiłki to niech to będzie owoc czy coś takiego. Coś co zaspokoi głód na te kolejne 2 godziny. Powiem ci, że w sobotę spróbowałam tak się żywić i faktycznie jak przyszła pora obiadu to mi się wcale nie chciało dużo jeść. Najważniejsza jest regularność, jeść ten kolejny posiłek nawet jak nie czujesz głodu. W końcu organizm przyzwyczai się do tego, że mniejsze porcje będziesz jadła bo za 2-3 godz. będzie kolejny posiłek. No i ćwiczenia. To przyspieszy spadek wagi.
        No, taka jestem mocna w gębie, zobaczymy jak mi to w praktyce wyjdzie big_grin
        • ceres9 Re: co jeść??? 18.02.13, 13:35
          dla mnie to troche bez sensu jesc jak sie nie jest glodnym, przeca to zaburza caly rytm organizmu0_o
          • asiaiwona_1 Re: co jeść??? 18.02.13, 13:54
            właśnie nie zaburza tylko reguluje trawienie. I jeść to nie oznacza michę ziemniaków z ociekającym tłuszczem kotletem. To może być nawet jedno winogrono, czy 2 truskawki. Ważne żeby organizm nauczył się regularnego trawienia.
            • ceres9 Re: co jeść??? 18.02.13, 14:07
              ym a ja polecam ksiazke"jedz to co kochasz kochaj to co jesz";] tam szerzej jest poruszony problem jedzenia pomimo braku glodu
      • ceres9 Re: co jeść??? 18.02.13, 13:34
        ale za to jakiego cyca dostalas, mrrr...;p
        • mona_mayfair Re: co jeść??? 18.02.13, 13:58
          A co mi z cyca jak wszystko inne tez urosło?;p
          • mona_mayfair Re: co jeść??? 18.02.13, 13:59
            z resztą, niedługo ten cyc mi sie z brzuchem zrówna big_grin
            • ceres9 Re: co jeść??? 18.02.13, 14:04
              etam pierdzielisz glupoty;]
              duzo ladniej wygladasz teraz niz te pol roku i 10 kg temu
              naprawde, uwazam ze duzo ladniej
              • mona_mayfair Re: co jeść??? 18.02.13, 14:09
                A ja właśnie uważam ze 54-56 kg to dla mnie idealny przedzial. Dobrze sie tak czuję. Teraz ważę 64 i czuję się jak słoń...
                • ceres9 Re: co jeść??? 18.02.13, 14:13
                  skoro tak sie czujesz to zrob cos z tym;p grunt to dobrze czuc sie w swoim ciele;]
                  • mona_mayfair Re: co jeść??? 18.02.13, 14:43
                    mój motywator na lodówkę;p
                    fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/487694_365907333482983_184840746_n.jpg
    • marghe_72 Re: co jeść??? 18.02.13, 13:10
      ograniczyć cukier do minimum - napoje, słodkie jogurty, słodycze..
      nie jeść późnym wieczorem
      zmniejszyć ilość spożywanego białego pieczywa
      jeść lekko smile - czyli niekoniecznie schabowy + ziemniaki kilka razy w tygodniu wink
      ograniczyć ilość spożywanego masła i tłustych serów

ruszać się (to mi jakoś nie wychodzi..)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka