Dodaj do ulubionych

A teraz o szamponie będzie

05.04.13, 16:37
Grabarzowa polecała timotei jakiś dawno temu więc Andzi zakupiła. Głowę umyła, spłukała ładnie. A kłaki w dotyku jakbym szamponu w ogóle nie spłukała. To kolejna taka wpadka szamponu. Inny był z ultra doux czy coś takiego i też był lepiący się. Źle dobrany czy jak?
Obserwuj wątek
    • tetika Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 17:17
      ja od 10 lat uzywam tego, nie uczula, nie swedzi , nie ma lupiezu i do niego jest taka sama odzywka a do tego pieknie pachnie.
      Wlosy mam idealne , chociaz z natury mam bardzo geste i sztywne.
      https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/42666_250.jpg
      • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 17:21
        używałam go kiedyś i chyba włosy za mocno się przyzwyczaiły bo potem nie były takie fajne już. Wróciłam na razie do szamponu do włosów suchych z ziaji. Dziwi mnie tylko to lepienie się pozostałych.
        • hedna Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:17
          No właśnie nie wiadomo co w tych szamponach jest.Ja nie mogę używać Fructisa,bo po spłukaniu i wyschnięciu włosy miałam sklejone
    • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 17:49
      ??? właśnie po TYM szamponie włosy są LEKKIE i NIELEPIĄCE!!
      Wypłucz dokładnie włosy tongue_out
      • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 17:50
        https://www.butiqueuk.pl/2298-6877-thickbox/timotei-szampon-2w1-swiezosc-zielona-herbata-400ml.jpg
      • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 17:51
        właśnie płuczę porządnie włosy. Najpierw letnią potem chłodną wodą bo takowa na coś tam działa nie pamiętam na co. No ni uja lepią mi sie i tyle. To już któryś taki szampon. Albo ja mam takie pojebane włosy w końcu odzywek też nie tolerują uncertain
        • beata985 Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:06
          no ale to chyba jeszcze zalezy od skóry głowy i włosów.....
          nie kazdemu to samo pasi....
          moja córa tak ma-umyje włosy i od skory ma tłuste...ale ona w wieku dojrzewania jest.........
        • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:07
          chłodna woda zamyka łuski. ja myję tylko bardzo ciepłą.
          andzia, a próbowałaś myć dwa razy podczas jednego mycia? jak często myjesz włosy?
          • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:17
            tak próbowałam. Włosy myję co dwa, trzy dni. Właśnie zamyka łuski big_grin
            No jak nic popieprzone te włosy mam big_grin
            • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 19:11
              to myj tyko w ciepłej. może ta chlodna nie wymywa??
              • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 19:41
                spłukuję do czysta w cieplej. Chodną zamykam łuski (swoją drogą dzięki za przypomnienie co to byłobig_grin) li i jedynie.
    • dziewczyna_bosmana Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:35
      Piękna, TEN konkretny szampon jest z odżywką, mam tę samą wersję BEZ odżywki i jest super.
      • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 18:40
        pudło kupowałam bez odzywki wersjetongue_out
        • doral2 Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 19:03
          spróbuj białego jelonka...
          • olinka20 Re: A teraz o szamponie będzie 05.04.13, 21:01
            Ja mam teraz taki:
            https://4.bp.blogspot.com/-oXSULuySO2Q/UNr2aOOzPuI/AAAAAAAAA3Q/Cd1m7n0ztRM/s1600/100_2569.JPG

Kokosowy, plus odzywka.
            Fajnie pachnie, fajnie prostuje włosy- nie musze grzywki dodatkowo prostowac.
            • pina_colada88 Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 13:52
              Ja używam poniższego szamponu.
              Wlaściwie kupilam go dopiero bo slyszalam, że lepszy dla wlosów jest szampon dziecięcy

https://www.bangla.pl/zdjecia/biedronka-pinio-szampon-plyn-do-kapieli-rozne-zapachy-d28356_3_4286.jpg
            • beata985 Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 14:22
              oli,
              co to za szampon, dzie się go kupuje i ile kosztyje????
              chyba mi fryzjerka takim myje, bo kokos właśnie czujęsmile
              • olinka20 Beata 07.04.13, 17:56
                Ja go kupuje w superfarmie, ale na promocji, wtedy kosztuje kolo 19 zł za butle ( plus odzywka drugie 19).
                Firmy cece of sweden. Szukałam na allegro, ale nie widziałam.
                Tu dziewczyna opsiuje:violkowelove.blogspot.com/2012/12/cece-of-sweden-szampon-zapobiegajacy.html
                JA jestem z niego zadowolona, widzialam jeszcze wisniowy ( ten co Still pisała) i bodajze aloesowy.
                • beata985 Re: Beata 04.05.13, 16:58
                  kupiłam w rossmanie za 12,- ale nie mają odżywki....a moje włosy bez odżywki to lipa....
            • stillgrey Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 14:51
              olinka, mam z tej serii odzywke wisniowa, naprawde swietna, a na promocji w hebe kosztowala jaies kilkanascie zl za 1l.
    • margotka28 Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 14:02
      dla mnie timotei też jest do dupy, podobnie jak dave. Używam marki goldwell. Odżywki też. Jestem zadowolona. Dla każdego inny szampon jest potrzebny, więc grabażowa, co tobie pasuje niekoniecznie będzie pasować innym włosom.
      • margotka28 Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 14:03
        że już nie wspomnę, że dwa w jednym to po prostu bubel dla włosów nie wymagających niczego.
        • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 14:21
          bubel oddałam mamie a sama wróciłam do swojej ziaji.
          • a-ronka palmolive 06.04.13, 18:55
            różiowy lub fiuletowy.
            Przeszłąm przez wszystkie i mię też timotei grabarzowej plącze !!! włosy i się ciężko wypłukuje.
            Fructis ciężko się otwiera i pod prysznicem za chiny nie mogę tego zrobić.
            Sayosss ma silikon więc odpada
            Pantine to przereklamowane gów.....
            Loreal czerwony był ok,innych nie znam
            Nivea-GÓWNO !!!

Schauma hmm też lubię ale na razie znalazłam palmo róziowe więc myję tym.
        • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 19:32
          margotka, myję szamponem bez odżywki. zalinkowało mi się z odżywką.
          mam włosy tłuste - budzę się codziennie rano z tłuszczem skapującym z włosów. Ten szampon myje tak, że po nim są lekkie.
          Nikomu nic nie wciskam. Nikomu nie każę kupować tego szamponu. Każdy ma inne włosy. Andzia ma suche, więc tym bardziej zastanowiło mnie, że po TYM szamponie ma suspicious
          • grave_digger Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 19:33
            * ma lepkie
            • andziulec Re: A teraz o szamponie będzie 07.04.13, 18:09
              ma lepkie bo jej się ujowy szampon przykleił tongue_out
              a tak poza tym to Loska rulez na głowie big_grin
          • margotka28 Re: A teraz o szamponie będzie 06.04.13, 22:19
            jak się codziennie budzisz z włosami ociekającymi tłuszczem to tym bardziej jestem skłonna stwierdzić, że masz źle dobrany szampon. No ale nie będę się kłócić, wszak każdy używa co mu pasuje smile
    • gonia28b Żadnego z powyższych nie stosuję... 07.05.13, 22:49
      Bo się zraziłam.
      Mnie się włosy szybko przetłuszczają, muszę mieć naprawdę dobry szampon.
      Najchętniej używam coś z nivea: albo ten "volume", albo ten nadający diamentowy połysk.
      Ewentualnie ten lekki przezroczysty z pantene.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka