doral2 05.04.13, 20:06 co tam z niej robicie? pasztet i kotlety, ani cokolwiek z granulatu mnie nie interesuje. interesują mnie potrawy z ugotowanej własnoręcznie soi. co tam pitrasicie kochaniutkie z tej soi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: do jadających SOJĘ 05.04.13, 20:20 Nie jedz soi jeśli ci twe życie miłe. Odpowiedz Link
olinka20 Re: do jadających SOJĘ 05.04.13, 20:51 Zdrowsza cieciorka, soczewica, fasola ( ta ardzuki co kupilam kiedys- pyszna). Odpowiedz Link
grave_digger Re: do jadających SOJĘ 05.04.13, 20:55 obecna soya nie ma nic wspólnego z tradycyjną soyą. obecna to produkt soyopodobny, stucznie i trująco dla organizmu hodowany. Odpowiedz Link
doral2 Re: do jadających SOJĘ 06.04.13, 15:09 grave_digger napisała: > obecna soya nie ma nic wspólnego z tradycyjną soyą. obecna to produkt soyopodob > ny, stucznie i trująco dla organizmu hodowany..." tak samo jak i inne zboża, warzywa czy co tam jeszcze na polach hodują. GMO? już dawno jemy żarcie GMO, tylko o tym nie wiemy. wolę zjeść soję, niż wędlinę ze sklepu. Odpowiedz Link
doral2 Re: do jadających SOJĘ 06.04.13, 15:10 zapomniałam powiedzieć, ze jednakowoż sobie tę soje wczoraj ugotowałam i była przepyszna Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: do jadających SOJĘ 05.04.13, 21:29 Nie jedz soi, przynajmniej 80% jest GMO. Odpowiedz Link
rose.rouge Re: do jadających SOJĘ 08.04.13, 08:34 A ja bym chciała wiedzieć, co chociaż w 80% nie jest Strasznie się tego boję Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: do jadających SOJĘ 08.04.13, 14:08 Możesz sobie soje po bretońsku zrobić, tak jak fasole Z soczewicy przezajebiste pasty na kanapki wychodzą, z cebulą, albo papryką, albo pieczarkami. Odpowiedz Link
doral2 Re: do jadających SOJĘ 08.04.13, 20:13 właśnie soję po bretońsku żarłam pasty powiadasz?...no, pomyślę, pomyślę sama w sobie bez niczego tez jest bardzo dobra, pod warunkiem że się ją na chrupko ugotuje, a nie na pacialachę... Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: do jadających SOJĘ 08.04.13, 20:51 Mam za sobą 2 letni eksperyment wege, jak byłam w ciąży ze Starszym to mi się łodmieniło i padlinę zaczęłam wpieprzać a teraz to z lenistwa czystego. Odpowiedz Link
bei Re: do jadających SOJĘ 09.04.13, 15:09 Ale z ugotowanej można zrobić kotlety- "mielone" Tak samo się robi jak i z fasoli. Odpowiedz Link