Dodaj do ulubionych

Chwale sie-cd

09.07.13, 17:06
Wczoraj, po dwoch tygodnoiach bezowocnego czekania na odpowiedz z serwisu, pojechalam zrobic im awanture. Bo wyslalam im mejla ponad dwa tygodnie temu z lista usterek i rzeczy, za ktore zaplacilam i nie dostalam jeszcze/nie zostaly zamontowane.
Chyba to przewidzieli, bo byli ekstra milusi i w ciagu kilku godzin zamontowali mi topper. Jutro jade znowu, zeby w koncu zrobili cos z szybkosciomierzem (na wyzszych predkosciach liczy mi ok 20 km ponizej faktycznej szybkosci); obiecali zabrac do warsztatu offroadowego, ktory robil mi lift i kola, zeby mi tam wyskalowali, bo ich maszyny tego zrobic nie moga. No i podlacza mi tylna kamere, bo zabraklo im kabelka-przedluzenia.
W przyszlym tygodniu mam dostac robione na zamowienie blotniki i w koncu bedzie zrobiony do konca.

Na razie Rosomak wyglada tak smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/O5UyGKJhJ0niFIoIBB.jpg

W sumie wyglada jak masywny SUV

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/uGKgC3uPnarL7yDKBB.jpg

Zdjecie rodzinne, przy F-150. Moja corka (pieciolatka, jak ten czas leci) uwielbia Rosomaka i zazyczyla sobie przejazdzki w budzie smile Zrobilam to powoli i ostroznie na wlasnym podworkusmile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/7Ypl0RbzJMJjt4nZVB.jpg

Tylne okno ma zamek na klucz i otwiera sie do gory-buda tak w ogole jest glownie do wyjazdow z psicami. Okazalo sie przy okazji ze mam dwa problemy-jak okno jest otworzone to musze wlazic na zderzak zeby je zamknac, bo nie siegne reka., i drugi, ze jest dla nich za wysoko zeby wskakiwac. Tak wiec wczorajszy wieczor spedzilam na szukaniu teleskopowych ramp dla psow -znalezione na ebayu , mozliwie lekkie i wytrzymale, i stopien zakladany na hak holowniczy, zwlaszcza ze jak tylne drzwi sa polozone na plask to zaslaniaja zderzak i nijak nie moge nogi zadrzec tak wysoko sad

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/O5BGPsizB7xm81AsrB.jpg

O, a teraz czekam na ciumkanie i chwalenie smile))
Obserwuj wątek
    • nie_wiem_nie Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 17:56
      O jezu jaki fajny, ale sama nie chcialabym takim jezdzic. Wole samochody sredniego wzrostu. Za to psy musza byc duze, nie cierpie wycieraczek i maskotek w kieszeni
    • esofik Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 17:59
      kuźwa wszedzie tak samo.. jak nie wjedziesz z awanturą to Cie maja w d.. Tylko na początku milusi, bo na prowizje liczą.

auto cud malina, a ja musialabym miec poduswane schodki jak do samolotu big_grinbig_grin
      • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 22:10
        Esofik, maz juz mi zaproponowal przenosna drabinke-stopnie z Ikei, ktorej uzywam w kuchni by siegnac gornych szafeksmile)
    • doral2 Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 19:20
      kurna jego olek, po drabinie trzeba włazić do tego samochodu...
      • amoreska Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 19:45
        To samo pomyślałam wink
    • magiczna_marta Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 19:41
      Jessssu żebyś tak daleko nie mieszkała to bym się zapisała w kolejkę na jazdę wink
      Mega zajebisty czołg.
      • zales239 Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 20:40
        Aaaaaaaaaaale bydle wielkietongue_out
        Mnie -z metra ciętą musiałby jakiś podnośnik wsadzać do auta i sześc poduszek pod tyłek musowo w standardowym wyposażeniu oczekiwałabymsmile
        • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 22:12
          Zales-na szcescie siedzenie jest dobrze regulowane i poduszek nie trzasmile. Za to w F-150 muzywam dwoch zwinietych recznikow poddupnych bo pedalow nie siegam, tak glupio siedzenie wyprofilowane...
    • andziulec Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 20:53
      ale dlaczego Ty tak daleko mieszkasz????tongue_out
      • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 23:19
        Bo mnie az do Teksasu przywialosmile
        Zaaachooodni wiatr..jak spiewali w kabaretachwink
        Ale gdybys byla w poblizu, wpadnij, bedziesz serdecznie powitana przez nas i wylizana przez psicesmile
    • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 09.07.13, 22:08
      Heh, do szczytu dachu ma 2,5 m. Jak otworze okno na tyle, to musze albo wlezc na zderzak, ktory wcale niski nie jest, albo podskoczyc. Wczoraj wynalazlam taki stopien, ktory podlacza sie do miejsca na hak:
      www.ebay.com/itm/261232610476?item=261232610476&viewitem=&sspagename=ADME:X:BOCOS:MOTORS:1123&vxp=mtr
      Widzialam fajniejsze, ale sa na krotkich wysiegnikach i jak otworze bramke na tyle to nie wejde na stopien...Toyota oferuje stopnie zautomatyzowane, ze jak sie kopnie przycisk pod stopniem to on sie obniza, ale nie da sie podlaczyc do mojego zderzaka bez wiercenia dziur. A do tego musza kupic specjalne wiertlo, bo zwyczajne na polcentymetrowej grubosci stali sie tepi.. Ale musza kupic je i tak, bo musza mi wywiercic dziury w przednim zderzaku na tablice rejestracyjna-0normalnie miejsce gdzie bylaby przykrecona, mam tam wyciagarke.

Psice-dwie dobermanki (tez wole duze pieski), beda mialy swoja rampe do wchodzenia na tyl, wczoraj kupilam, o:
      www.ebay.com/itm/190858295054?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      W sumie bardzo fajna rzecz, bo lekkie, teleskopowe a nie skladane no i zaoszczedzi w przyszlosci klopotow ze stawami od skakania.

Musze tez powiedziec ze inni kierowcy na drodze czuja respekt i nie podrozuja mi na tylnym zderzaku ani nie probuja wciac sie przede mnie. Za to niektorzy dostaja szalu jak ich wyprzedzam i chca sie scigac uncertain Dalej scinam krawezniki, bo ich nie widze i nie czuje sad. Przy parkowaniu musze nauczyc sie uzywac sonaru, bo nie widze gdzie mi sie przod konczy.

Jestem ciekawa jak bedzie wygladac po zamontowaniu skid plate i blotnikow. Na razie czekam tez na prostownik, ktory bedzie zamontowany w budzie, zebym mogla w razie czego podlaczyc cos elektrycznego, agregat do pradu czy cos na kempingu.

Panowie w serwisie zastanawiali sie, czy gdyby mi samochod osobowy wjechal w tyl czy tylko zrolowaloby mu maske jak wieczko od puszki czy caly przod by poszedl....no jak dziecismile
      • asiaiwona_1 Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 08:16
        no cóż, jak dla mnie nadal jest tak samo brzydki jak w poprzednim wątku big_grin
    • jowitka345 Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 09:46
      O połowy rzeczach o których piszesz to nie mam pojęcia big_grin
      Już w tamtym watku pisałam,że samochodód jest tak brzydki,że aż pięknysuspiciousbig_grin
    • capa_negra Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 11:19
      Zajebisty, po prostu zajebisty.
      Ile waży?? 3 t?
      • yvi1 Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 11:44
        A jak tam psice zaaceptowaly nowe auto?
        Wyglada tak wielki ,ze mozecie jeszcze pare psow zaadoptowac smile.
        • opium74 Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 12:19
          fantastyczny ten Twój rosomak big_grin
      • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 14:59
        Jesli pamietam bez zderzakow byl 5 t, ze zderzakami poltorej tony wiecej?

Jak to sie mowi, piekno jest w oku patrzacegosmile.
        • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 10.07.13, 15:07
          Wczoraj przy okazji czyszczenia schowka miedzy siedzeniami, znalazlam wielka naklejke, ktora byla na oknie przy sprzedazy; tak wiec wiem ze w tym konkretnym wozie mialam:
          5,7 l i_force V8 E85 Flex Fuel silnik z szesciobiegowa skrzynia automatyczna z sequential na zyczenie; blah...blah....blah...siedzenia maja 10 pozycji czego nie wiedzialam....blah....smile.
          A gosc z Toyoty ma mi zrobic pelna liste dodatkow. Mam zamiar wkurzyc gosci na forum Tundra Talk, ktorzy maja wyszcegolnione listy wszystkiego co zrobili w wozach, lacznie z gumowymi dywanikami smile))
          • karra-mia Re: Chwale sie-cd 11.07.13, 12:57
            auto cud, mój mąż po raz kolejny zaliczył opad szczęki,
            ale powiem ci, ze to auto do ciebie pasuje, kobieto z texasubig_grin
            • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 02:03
              Dzieki !(kiss)
        • capa_negra Re: Chwale sie-cd 11.07.13, 12:32
          cudo smile i moc
    • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 02:31
      Kolejny update:
      w srode po calym dniu bez auta okazalo sie ze ani serwis, ani dwa warsztaty offroadowe nie moga skalibrowac mi szybkosciomierza, bo kola sa za duze na ich maszyny. Zapytalam wiec co robia ci wszystcy, ktorych mijal, a czasem opony maja wieksze od moich? Odpowiedz brzmiala: przyzwyczaili sie.
      No wiec i mnie pozostaje sie przyzwyczaic. Za to gosc z Toyoty znalazl mi warsztat, ktory robi skid plates na zamowienie; to masywny kawal stali chroniacy przod od zderzaka do przedniego mostu; chroni mise olejowa i most. No i chlopak wymyslill, zeby mialo to wyciete laserowo slady pazurowsmile
      Maz sie wczoraj dorwal do mojego autka, mial pojechac do pracy i pokajakowac w stawie, a skonczylo sie offroadem (wczesniej nie mial takich inklinacjiwink ) a dojezdzajac do domu wolal raczej przejechac row melioracyjny niz normalnym wjazdemsmile
      Zbiesil mi sie chlopsmile Teraz patrzy lakomym okiem na moje autko wink

Wtedy to juz zupelnie bedzie wygladac jak polski Rosomak..
    • hamerykanka Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 02:36
      O cos takiego:

https://toyotatacoma.files.wordpress.com/2010/01/lwyattl_allpro_skid_plate_close.jpg
    • jk3377 Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 10:25
      sory, ale ja wcale nie rozumiem tego wątku, tych zdjęć i celu..
      • karra-mia Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 10:35
        to szkoda, że nie rozumiesz, w takim razie po cholerę się dopisujesz?
        • jk3377 Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 10:41
          bo mam takie prawo.
          • karra-mia Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 10:42
            prawo z cyklu, że jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia, to się gada byle co.
            • jk3377 Re: Chwale sie-cd 12.07.13, 15:48
              dokładnie tak jak ty 2 razy skomentowalas moj wpis-nic mądrego i piszesz byle co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka