Dodaj do ulubionych

czym się różni

22.09.13, 20:09
opryszczka od zwykłego pryszcza? Tego pierwszego do tej pory nie miałam i zastanawiam się czy to aby nie to. Nic nie szczypało, nie swędziało, ot ropny wyprysk. Opryszczka to czy syf zwykły?
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: czym się różni 22.09.13, 20:11
      Poczekaj parę godzin. Opryszczka się powiększy i zacznie swędzieć, ropna krostka - raczej nie.
      • dziewczyna_bosmana Re: czym się różni 22.09.13, 20:14
        No to pryszcz bo nic nie swędzi i nie rośnie. Dzięki !! big_grin
    • doral2 Re: czym się różni 22.09.13, 20:13
      opryszczka objawia się bolącymi, swędzącymi burchlami z treścią surowiczą.
      kształt nieregularny.
      pojawia się na brzegu ust, w nosie lub pod nosem, na genitaliach.
      tu se możesz opryszczkę obejrzeć
      pryszcz raczej okrągły i bolący, albo nie.
      zaczerwieniony.
      z ropą albo bez.
    • solejrolia Re: czym się różni 22.09.13, 20:30
      pryszcz to pryszcz, a opryszcza mnie boli, czuję po prostu w tym miejscu i okolicy ból. i nie mogę zastosować żadnego środka przeciw opryszczce, tzn. mogę, bo faktycznie lek zadziała w tym miejscu, ale za kilka godzin czy za dzień, czasem dwa dni opryszczka mi wyjdzie w innym miejscu, gorszym. np zahamowałam na ustach, to mi wylazła koło nosa pod okiem. ból okropny.więc jak ma wyjść, to niech wylezie, ja to potem zaleczę i wygoję, byle szybciej było po wszystkim.
      na szczęscie nie mam zbyt często rzutów tej paskudy.
    • milva_barring Re: czym się różni 22.09.13, 22:14
      Zanim opryszczka wyjdzie na światło dzienne, to już swędzi, piecze i drażni.
      Natomiast zwykły pryszcz wychodzi cichaczem i jest! Wtedy może boleć.
      No i opryszczka nie jest wypełniona ropą.
    • dorotek83 Re: czym się różni 22.09.13, 22:40
      Mnie zaczyna swędzieć jak ma się pojawić opryszczka, pryszcza zwykle zauważam po tym jak już jest.
      Niestety od wczoraj rośnie mi opryszczka sad. Pilnuje tylko aby się nie rozpaprała i smaruje delikatnie maścią. Jeśli uda mi się jej nie rozdrapać i rozpaprać, to będzie szybciej się goiła.
      Na mnie nie działają żadne domowe sposoby, wręcz pogarszają sprawę, bo rana się paprze i dłużej się goi.
      Muszę tylko teraz pilnować się aby nie całować córki i trzymać jej rączki z dala od moich ust, żeby się nie zaraziła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka