Dodaj do ulubionych

przed szereg

14.10.13, 14:39
W naszej zerówce była zbiórka kasy na kwiatki dla wychowawczyń z okazji DEN.
Jedna z mam miała przyjśc w ciągu dnia i każde dziecko miało dostac kwiatka żeby wręczyć pani.
No i co???
Nic....
i tak widziałam 2 sztuki wędrujące rano z bombonierkami.....
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: przed szereg 14.10.13, 15:20
      hy hy
      u nas zarządziłam by każde dziecko zrobiło kwiatka z patyczka po szaszłyku i bibuły wink każde dziecko miało a jak nie miało to córka miała 5 więc miała dać
      pani sobie zażyczyła od każdego wodę z kokardką-broń boże nie kupować żadnych kwiatów
      • peonka Re: przed szereg 14.10.13, 16:04
        Myślę i myślę... co to jest woda z kokardką?! smile
        • kfiatuszkowa Re: przed szereg 14.10.13, 17:43
          peonka napisał(a):

> Myślę i myślę... co to jest woda z kokardką?! smile

Przypuszczam, że coś w stylu wódki weselnej tylko bez % tongue_out
          • grave_digger Re: przed szereg 14.10.13, 17:51
            wóda z kokardą, bo bez kokardy to jak łapówka tongue_out
            • buzka25 Re: przed szereg 14.10.13, 20:40
              mysmy sie tez skladali na kwiaty, dzis kwiaty zostały przywiezione, bardzo ładne 3 bukiety (wychowawczyni, katechetka i anglistka) i co???? sunuś pani skarbniczki z dodatkowym mega wielkim bukietem dla pani - lizus?? promocja w kawiaciarni?? i 7 dzieci z doatkowymi pojedynczymi rozami, nosz mnie rozłozyło na łopatki, ja mojemu dodatkowo niekupowałam bo w koncu składka była, za to wcisłam go z zyczeniami i tym bukietem do wychowawczyni ;D
    • klubgogo Re: przed szereg 14.10.13, 21:01
      To normalne, zawsze jakaś mamusia musi się podlizywać.
    • mamalgosia Re: przed szereg 15.10.13, 11:57
      A gdzie jest powiedziane, że jak Ty nie chcesz dac nauczycielowi kwiatka, to ktos inny też nie chce?
      • stillgrey Re: przed szereg 15.10.13, 12:00
        No ale chyba po to sie robi zbiorke zeby juz pozniej nie dawac pojedynczo, tylko jeden bukiet od calej klasy.
        • mamalgosia Re: przed szereg 15.10.13, 21:04
          A czy ja wiem, po co kto robi zbiórkę? Robi - jego sprawa.
    • solejrolia wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 12:10
      a ja nie rozumiem waszego oburzenia. i jeszcze jak jednogłośnie potępiacie...
      no no, co za zgodność.

a moze te dzieci chcą dać pani coś od siebie, bo naprawdę lubią swoją panią, albo chcą szczególnie za coś podziekować, albo zawdzięczają pani coś, o czym nie macie pojęcia. a że jest okazja, to czemu nie w ten dzień akurat, to świetny moment docenić starania pedagoga. i nie nazwałabym tego ani lizusostwem, ani wychodzeniem przed szereg, szczerze mówiąc w ogóle nie obeszłoby mnie to.

nie za moje pieniądze kupiły kwiaty, czy czekoladki,
      prawem to też nie jest zabronione, więc o co chodziuncertain

zachowujecie się tak jakbyście nie miały innych problemów. o.
      • talusia Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 14:41
        To niech narysują laurkę.
        Jeśli składka jest w klasach 0-3 to potem innym maluchom, które nie mają dodatkowych kwiatków jest przykro, albo się umawiamy albo się nie umawiamy.
        • cudko1 Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 14:49
          o to to, a jak mają dziękować za coś jeszcze, to zaraz po tym za co dziękują i na osobności,
          • cudko1 Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 14:51
            mojej 5 latce ciężko było wytłumaczyć, iż ona nie miała kwiatki bo mama z innymi rodzicami wspólnie zebrali "pieniądze i kupili od wszystkich wspólne kwiaty
      • doral2 Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 20:17
        solejrolia napisała:

"...a moze te dzieci chcą dać pani coś od siebie, bo naprawdę lubią swoją panią, albo chcą szczególnie za coś podziekować, albo zawdzięczają pani coś, o czym nie macie pojęcia. a że jest okazja, to czemu nie w ten dzień akurat, to świetny moment docenić starania pedagoga.."

a ja myślę, że dzieci same z siebie to bombonierek nie kupują.
        kupują rodzice.
        a ich intencje to mogą być już różne....
        • mamalgosia Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 21:06
          Skoro intencje moga byc różne, to moze nie oceniajmy innych, co?
          • doral2 Re: wsadzę w mrowisko kijek, a co 15.10.13, 21:12
            a dlaczego?
            skoro inni mogą oceniać nas, to czemu niby my nie?
    • biedroneczka47 Re: przed szereg 15.10.13, 20:09
      W klasie mojego siostrzeńca był lepszy numer. Cała klasa się składała a potem jeden sk*synek wręczył wychowawczyni bukiet mówiąc że to od niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka