majmajka 15.04.09, 09:59 Chce schudnac. Tak z 5 kilosow, z 7 to bylabym juz wybitnie happy. Potrzebuje namiary na jakas herbatke, co to zoladek zapycha tak, ze na pyszne zarelko nie chce sie patrezc. Pomozcie, prosze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:01 a może dieta kopenhaska? kopenhaska.pl/ Odpowiedz Link
bernimy Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:10 Ja też bym tak chciała! Z 5 kilo to byłoby lux, ale mnie nie tyle jedzenie ile słodycze wieczorem gubią! Zaczęłam łykać chrom, tzn. raz wzięłam przed świętami i zapomniałam, ale wrócę, bo chrom jest właśnie dobry na ograniczenie słodyczy. W diety nie wierzę, bo zazwyczaj każdy wraca, a nawet jest go więcej niż przed dietą. Nigdy nie stosowałam i nie będę. Moja bratowa jest zwolenniczką diet, jak stosuje jest super, szczupleje i co z tego, skoro za parę miesięcy jak Ją widzę, to jest Jej zawsze więcej niż sprzed diety. Tak juz od kilku lat. Natomiast wierzę w zmianę nawyków żywieniowych: kładzenie sobie 1/2 porcji dotychczasowej, na małych talerzach, aby było dużo widać, ograniczenie słodyczy i po 18 już tylko jabłko. No i spacery, ruch na powietrzu, sport. Kiedyś zastosuję, teraz jestem tak padnięta, że po 20.00 jak położe Małą spać to idę po batonika Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 15:40 własnie na niej jestem. Dzień 9. Schudłam jak na razie 5 kilo i czuje sie wysmienicie. Jescze 3 kilo i rozmiar 36 jest znów mój Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 15:43 dieta dla osób które mają na prawdę duzo samozaparcia Odpowiedz Link
majmajka Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 15:49 Musze chyba jeszcze raz na NK wejsc i popatrzec na te babke... Moze mi sie uda. A tak serio to musze to przestudiowac... Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 15:53 najgorsze są pierwsze 3 dni - z głodu zdychałam - dzisiaj nie jestem w stanie zjeść całych porcji przewidzianych w diecie, trzymam kciuki i daj znac czy się zdecydowałaś. Odpowiedz Link
cudko1 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 19:48 karra co do diety kopenhaskie mam dwa pytania: 1. czy można stosować sól i inne przyprawy, 2. czy tej kawy można pić więcej???? Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 09:05 można stosować sól, pieprz. Kawę tylko w tej ilości co jest podana, ani kropli więcej. Możesz do woli pic wodę i herbatę zieloną. Generalnie nic poza tym co jest wyszczególnione w diecie, nawet gumy do rzucia. Jesli sie nie zastosujesz do powyzszego, to tak jakbyś przerwała/nie zastosowała diety. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:02 A może dietka jakaś? Np South Beach . Herbatki to są różne, takie co przyspieszają przemianę materii ale organizm może się przyzwyczaić i potem bez nich możesz nie móc w spokoju sprawy nr 2 załatwić . Odpowiedz Link
majmajka Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:08 Ja to bym chciala bez diety szczegolnej. Bo leniwa jestem. Ostatni raz zrzucilam 7 kilosow kiedy mlody mi zachorowal i prawie nic nie jadlam. Tydzien! Ale wole dziecko zdrowe stanowczo. Moge kolacji nie jesc, moge slodycze wywalic. Przemiane materii mam good. Moze wystarczy? Odpowiedz Link
bernimy Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:12 I super, wyrzuć słodycze i nie jedz po 18 a murowanie schudniesz! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:14 To może faktycznie ogranicz słodycze i cukier. Dużo owoców i warzyw, chociaż z owocami też trzeba uważać, bo niektóre mają od groma cukru np winogrona czy banany. A no i jak najmniej węglowodanów, czyli ziemniaczki, makarony, kasze, ryż, chlebuś powinny być odstawione. Jeżeli masz ochotę np na ziemniaka to owszem ale już nie w połączeniu z mięsem, tylko tak samego. Trochę ruchu, tyle co z dzieciem wystarczy . Posiłki częste ale małe, czyli np dziel to co do tej pory na dwa posiłki: dwa śniadania, dwa obiady, dwie kolacje ale malutko. Ostatni posiłek możesz nawet o 21 zjeść ale coś lekkiego np sałatkę grecką. Jak kupujesz coś do jedzenia to porównuj sobie składniki, żeby mało węglowodanów było. I chyba tyle. Odpowiedz Link
aga9001 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:05 A moze dieta MŻ i cwiczenia?? -------------- <Co powtórzę wiele razy, to prawdą się stanie.../ by Akurat> Odpowiedz Link
babowa Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:09 majmajka daj spokój z herbatkami moja wredna tesciowa tak je piła namietnie ze sranie miała tylko po nich a koncowym efektem było podraznienie przewodu pokarmowego i innych jej ohydnych bebechów leczyła sie z pól roku a jak jej sie polepszyło to zaczeła znów ja pic Odpowiedz Link
majmajka Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:12 Czyli skazana jestem na wysilek... Cwiczenia i ograniczenia? Bo ja myslalam o jakims czym co to zero kalorii ma, a jak to cos sie wypije to brzuch pelny i nie chce jesc... Odpowiedz Link
bernimy Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:15 Ja teorię znam Brzuch wypchasz błonnikiem!!! Jest tego cała masa w aptekach i zielarskich, z różnymi dodakami. Właśnie błonnik daje uczucie sytości. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:15 Coca cole zero pij . No chyba, że wodę lubisz . Odpowiedz Link
margotka28 Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 10:15 5 posiłków dziennie (śniadanie koniecznie) chleb tylko ciemny, najlepiej graham i w ograniczonych ilościach zero słodyczy nie jeść po 18/19 nie pić alkoholu, a szczególnie piwa codziennie spacerować około pół godziny zakupić sobie l karnitynę w tabsach i łykać codzennie. W miesiąc powinnaś schudnąć spokojnie 5 kg. Odpowiedz Link
pa.trycja Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 14:50 Oprócz tego,co napisała margotka28, dodam od siebie, że świetnie robi godzina na rowerze stacjonarnym codziennie i czytanie Vitalii ( www.vitalia.pl ) - najlepiej działa na mnie oglądanie zdjęć w pamiętnikach dziewczyn-jak z takich pulchnych babeczek robią się niesamowite laseczki. Wiecie co, ja to właśnie dzięki włażeniu w zdjęcia innych zaczęłam się odchudzać, bo oglądałam kobitki co mają tyle samo wzrostu co ja i taką samą wagę i normalnie dotarło do mnie, żem gruba! Innym się udało, to czemu nam się ma nie udać? Odpowiedz Link
majmajka Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 15:22 A ja wczoraj na NK zobaczyla szesc lat starsza ode mnie byla mojego i mnie zatkalo. Zawzielem sie normalnie. Tak fajna, ze az patrzec nie moglam. Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 11:56 to i ja się przyłączę do odchudzania coś by wypadało zrzucić tyle że moja waga wyjściowa to wysoka dosyc ale każdy kg w dół to zawsze coś Odpowiedz Link
dlania Ze tez ja zawsze 15.04.09, 19:58 .. wleze w taki watek jedząc ciasta i zapijając cola. I teraz mi głupio i chujowo;-( Tez sie chyba przyłacze, z dieta klasyczną - mniej żreć ewidentnego syfu. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Ze tez ja zawsze 15.04.09, 22:47 duzo wody,zielonej herbaty lub hermata YERBA MATE,tylko nie wiem czy te ostatnia dala bys rade wypic bo jest okropna.w diety nie wierze Odpowiedz Link
deodyma Re: Na cito normalnie. 15.04.09, 22:54 kup sobie a aptece chrom. ponoc laknienie hamuje i nie bedziesz miala napadow glodu. moja mama od jakiegos czasu lyka chrom, poniewaz lubi sobie zjesc a za slodycze to by zabila. no i niedawno przezyla wstrzas, poniewaz stanela u kogos w domu na wadze i okazalo sie, ze wazy ponad 90 kg a ma 158 cm wzrostu... efekty juz sa bo troche na wadze juz stracila Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 09:27 karra-mia a ty stosowałaś tą dietę ? o ludu kochany tam nic nie wolno jeść, dla mnie to głodówa normalna. Ale obiecywane efekty kusza kurde, rzeczywiście tyle schudłaś ? Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 09:30 ja jestem w tej chwili na tej diecie dzień 10 - schudłam 5 kilo Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 09:47 ale cieżko jest? myślisz ze efekt sie utrzyma później ? chyba zastosuje Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 10:08 jak dla mnie to bardzo ciężko, gdyby nie to, że robimy ją razem z mężem, to chyba nie dałabym rady. A tak to wzajemnie się wspieramy. Najgorzej jak dzieciom przygotowywuję posiłki.... Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 10:11 poczytałam trochę o niej i dużo osób ją stosujących mówi o jojo nie boisz sie ? jak przygotowujesz ten befsztyk Odpowiedz Link
zocha16 Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 11:37 nie, nie boję sie efektu jojo, bo ogólnie mam zamiar zmienic nasze nawyki żywieniowe, które przez ostatni rok jakos zakradły sie do naszego domu. Ja generalnie zawsze byłam chuda/szczupła, po ciążach zawsze wracałam do swojego rozmiaru (36) bardzo szybko. To w ostatnim roku tak jakoś strasznie zaczełam sie obrzerac, no i przytyło mi sie okołó 10 kg. Obrzerac tzn. co tydzien piekłam sernik, raz w tygodniu murzynka, prawie codziennie muffinki itp.... Tak więc zamierzam wrócic do sylwetki sprzed wielkiego obrzarstwa i starac sie odżywiac racjonalnie na co dzień. Befsztyk - polędwica wołowa, smażona na teflonie na bardzo ale to bardzo małym ogniu. Długość smażenia zależy od tego czy lubisz soczystą (krwistą), czy raczej dobrze wypieczoną. Odpowiedz Link
czarnataka Re: Na cito normalnie. 16.04.09, 10:30 Ja to bym meridię żarła.Ale ja z tych co się tabletek nie boją;P Zamierzam je zacząć brać ponownie jak sezon mi się w pełni zacznie I będę taka laska, że ho ho ho hehee Odpowiedz Link