Dodaj do ulubionych

co robicie same, a co fachowcom zlecacie :)

17.04.09, 10:08
taki mi luzny temat do glowy przyszedl, bo mam glowe swiezo od fryzjerki
w zyciu bym sie sama nie obciela - chociaz wiem, ze sporo osob tak robi
z kolei odkad mi spartolili paznokcie nie pojde wiecej i to robie sama
za brwi tez sie nie tkne - niose do kosmetyczki
pochwalcie sie co same robicie lepiej smile
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:13
      Włosy i brwi powierzam odpowiednim osobom smile. Resztę sama smile.
      Jeżeli chodzi o prace domowe (remont, naprawa czegoś) to mąż albo wspólnie.
    • matysiaczek.0 Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:14
      maluje włosy (długie) sama, od zawsze. Raz na pasemka sie skusiłam - nigdy wiecej...
      zresztą inne rzeczy dla siebie, upiekniające mnie też sama robię - jakos kasy mi zawsze szkoda, wolę co dobrego na obiad za to kupic i upichcić, albo na ciuch wydac...i nigdy nie zrozumiem tych co na pasemka w trzech różnych kolorach wydają 100PLN, a za miesiąc i tak efekt marny.
      • moofka Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:18
        o kurcze, wez mnie nie strasz
        ja sie wlasnie na pasemka umowilam,. pierwsze do siedmiu lat chyba smile
        • dlania Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:21
          A co sie z brwiami robi? Wyrywa?
          • slimakpokazrogi Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:23
            nie no, przedłuża
            • dlania Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:25
              Sie slimaku nie nabijaj!wink
            • moofka Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:31
              no niekoniecznie
              ja swoje podnosze, przedluzac nie musze wink
          • matysiaczek.0 Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:23
            henne sie robi i nie trzeba przez jakis czas malowac..
            • bernimy Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:01
              A to brwi się maluje???
              • deela Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:21
                no pewnie!
                a ty nie malujesz?
                ja sie nawet zastanawialam nad henna
              • moofka Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:44
                bernimy napisała:

> A to brwi się maluje???

nie czeba malowac, nie czeba regulowac
                moszna tak miec
                https://wwwimage.cbsnews.com/images/2009/04/15/image4946014g.jpg
      • to_wlasnie_cala_ja Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:24
        i zawsze szkoda, wolę co dobrego na obiad za to kupic i upichcić, albo na ciuch
        > wydac...i nigdy nie zrozumiem tych co na pasemka w trzech różnych kolorach wyd
        > ają 100PLN, a za miesiąc i tak efekt marny.

ja kilka lat sama malowałam sobie włosy ale teraz już od 2 robie pasemka te w
        różnych kolorach oprócz czerwonych zielonych i żółtych smile i wydaje tą stówę bo
        dobrze sie tak czuje a i odrosty mniej widac
    • mathiola Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:25
      Fryzjerowanie zlecam fryzjerowi i lepiej na tym wychodzę, niż kiedy siostra mnie
      strzygła smile Paznokcie zlecałam przez bardzo krótki czas pani paznokciowej, ale w
      obecnym stanie uziemienia moich paznokci szkoda mi na to kasy, bo i tak będą
      czarne i połamane wink
      No i depilację wykonuję sama, ale to dlatego, że do kosmetyczki jakoś krępuję
      się iść. Wolę sam na sam z własnym włosiem walczyć wink
    • slimakpokazrogi Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:31
      farbuje włosy tylko u fryzjera. Pracowałam kiedyś jako manager w
      salonie i nauczyłam się sporo o włosach i chemii do nich i wiem, że
      farbując w domu bardziej się niszczy włosy... Przy ciemnych jest to
      mało zauważalne, ale blond robiony w domu to dla mnie masakra.
      • biurwa.1 Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 10:53
        włosy farbuje fryzjer, na paznokcie chodzę do pani paznokciowej a i
        przyokazji brwi trochę doprowadza do ładu.
        • ololla Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:09
          od włosów,paznokci,brwi mam ludzi.
          sama to sobie psitę depilujętongue_out
          od gotowania i sprzątania też mam ludzi.

Remonty zlecam najczęściej atrakcyjnym facetomsmile

Dziecko sama prawie wychowuję bo mąż nie ma czasu bo kurwa ktoś musi zarobić na
          moich ludzismile
    • bernimy Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:04
      Sama tylko farbuję długie włosy, nie rozjaśniam i nie przyciemniam
      tylko czerwienię albo mahoniuję albo śliwuję lub wszystko razem big_grin
    • to_wlasnie_cala_ja Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:28
      ololla napisała
      od włosów,paznokci,brwi mam ludzi.
      sama to sobie psitę depilujętongue_out
      od gotowania i sprzątania też mam ludzi.

a była która z was depilowac sobie wspomnianą wyżej psitę smile u fachowca ? bo
      niedawno program o tym widziałam jakie sobie ludzie wzorki w tych gabinetach
      strzelają i farbują to owłosienie na różne kolory
      • moofka Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:43
        ano ja sobie wlasnie teraz boczki zapuszczam, zeby pojsc na wosk
        za wrazliwa skore ma jednak, zeby sobie sama dziubac crying
        jak pojde to powiem,
      • exotique Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:57
        Ja wlasnie sie wybieram na depilowanie psity. Po ciazy mam dosc machania
        maszynka do golenia, a wosku sobie sama w tych okolicach nie zapodam- nie
        bylabym w stanie oderwac plastra big_grin

Woskuje sama nogi, maluje paznokcie, robie henne na brwiach i rzesach, brwi sama
        reguluje.
        Natomiast fryzjer musi byc fryzjerem. Drogo wychodzi, ale nie wygladam jakby
        mnie siostra tepymi nozyczkami ciachala. Oczyszczanie gruntowne pyszczydla tez w
        salonie- to juz z lenistwa- moge polezec, pomruczec i mam 3h tylko dla mnie smile

Prasowanie jak moge to zlecam- czasami w rodzinie a czasami kobicie ktorej
        trzeba zaplacic- reszta chalupy na mojej glowie.
    • 18_lipcowa1 Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 11:51
      wszelkie zabiegi upiekszajace - nie ma mowy zebym zrobila sama bom
      beztalencie
      mam przyjaciolke po kursach i ona mi z symboliczna oplate robi
      pedicure i brwi
      wlosy obcinam u fryzjera
      farbuje mi maz
      • pa.trycja Re: co robicie same, a co fachowcom zlecacie :) 17.04.09, 12:11
        Wszystko sama oprócz fryzjera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka