alesio23 23.04.09, 21:51 powiedzcie mi do jakiego typu lekarza trzeba zglosić się z tą chorobą??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Bulima 23.04.09, 21:54 z bulimią oczywiście... - pewnie najpierw lekarz internista, a tak wogóle to chyba choroba z podłożem psychologicznym więc zapewne do psychologa też. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Bulima 23.04.09, 22:02 myślę, że na 100% do psychologa, to choroba, która siedzi w głowie Odpowiedz Link
mathiola Re: Bulima 23.04.09, 22:16 Ja uważam, że do psychiatry. Istnieją leki, pomagające w walce z bulimią. Leki plus psychoterapia to tylko psychiatra, psycholog nie może przepisywać recept. Odpowiedz Link
alesio23 Re: Bulima 23.04.09, 22:24 kurde też mysle że do psychiatry. ale leki powstrzymujace ataki żarcia??? Odpowiedz Link
karra-mia Re: Bulima 23.04.09, 22:28 leki powstrzymujące "mus" wyrzygania tego, co się zeżarło - tak myslę Odpowiedz Link
matysiaczek.0 Re: Bulima 24.04.09, 07:32 alesio, ty mnie nie denerwuj i nie mów, ze to ty potrzebujesz lekarza, prosę... Odpowiedz Link
alesio23 Re: Bulima 24.04.09, 08:29 potrzebuje od dawna tylko nie wiem jak się w sobie zebrac i sie ogarnąć. mysle ciagle od czego zaczac. Odpowiedz Link
l.e.a tylko psychitria i nie bój się 24.04.09, 08:46 Dobrze,że myslisz o tym aby to zmienić. Bo chyba sie już naoglądałaś programów i naczytałaś wszelkich informacji o tym, co bulimia robi z człowiekiem i gdzie może Cię doprowadzić ? Bulimię leczy psychiatria, często potrzebne są leki p/łaknieniowe np. Meridia i antydepresanty + psychoterapia. To bardzo długa, trudna droga, bardzo dobre efekty przynosi leczenie w ośrodku, sanatorium itd. Odpowiedz Link
mathiola Re: Bulima 24.04.09, 09:16 hamujące apetyt. Przeciwdepresyjne które przyjmowałam tak działają. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Bulima 24.04.09, 08:39 psychiatra. Koniecznie. W zależności od stanu zaawansowania lekarz podejmie decyzję, czy dać ci skierowanie do szpitala czy wystarczy ambulatoryjne leczenie. Nie zwlekaj. Odpowiedz Link
pa.trycja Re: Bulima 24.04.09, 08:46 Ja się wyleczyłam sama,pomógł mi w tym chłopak. To była klasa maturalna,zaczęłam brać tabletki anty a wtedy wiadomo-tresc zoladka musi pozostac na miejscu. Trwało to dwa lata-wymioty,tabletki na przeczyszczenie w ilościach zastraszających...Koszmar. Od tamtej pory nie miałam nawrotów. Odpowiedz Link