hellious 30.04.09, 13:33 hehe, wyczytalam cos takiego na pudelku po moich butach i zastanawiam sie co to wlasciwie oznacza? Ze tega ta stopa, czy nietega? Smiesznie brzmi to dosc G to chyba nie najchudsze byc powinno, a moje stopy do grubych nie naleza.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Tęgość G 30.04.09, 13:44 Może tęgość A to największa i się zmniejsza a Ty masz chude witki to masz G Odpowiedz Link
karra-mia Re: Tęgość G 30.04.09, 13:50 takie coś znalazłam Tęgość to wymiary wnętrza buta odpowiadające zespołowi wymiarów obwodu stopy w przodostopiu i przez podbicie oraz szerokości stopy w przodostopiu i pięcie. Tęgość na obuwiu produkowanym w Polsce jest oznaczona literami alfabetu, a literom odpowiadają określone wymiary kopyt, czyli wymiary wnętrza buta. Rozróżnia się 5 tęgości podstawowych oraz 4 połówkowe: E, E1/2, F, F1/2, G, G1/2, H, H1/2, J . Litery z początku alfabetu oznaczają buty dla stóp szczupłych, im dalsze litery, tym wnętrze obuwia obszerniejsze . Tęgość G przyjęto w Polsce do określania stóp średnich, F - dla stóp szczuplejszych. Odpowiednimi dla stóp tęgich są tęgości G1/2, H oraz wyższe. ja też mam G zawsze Odpowiedz Link
hellious Re: Tęgość G 30.04.09, 14:02 ja nigdy na to nie zwracalam uwagi. Jak byl dobry to bralam a teraz zauwazylam ta tegosc przypadkiem, bo pakowalam ozdupki do pudelka Odpowiedz Link
karra-mia Re: Tęgość G 30.04.09, 14:05 a widzisz, a teraz już wiesz i możesz sobie dobierać, człowiek się całe życie uczy, chociaż ja nie widziałam, zeby mi się inne buty w łapy trafiły niż tęg. G więc jak mniemam tylko takie są w obiegu Odpowiedz Link
exotique Re: Tęgość G 30.04.09, 15:58 z zalozenia robia g na polske. i im dluzszy but tym szerszy- dlatego sie wsiekam, bo nie wydam 2tysi na buty projektanta, bo oni jako nieliczni kumaja, ze dluga stopa to nie musi byc balon. a w adidasach tez wiecznie nie chce pomykac Odpowiedz Link
sebaga Re: Tęgość G 30.04.09, 16:28 nie wiem czy u dorosłych jest tak jak u dzieci. Mojemu 3-latkowi babka kiedyś zmierzyła podbicie i powiedziała, ze ma być G. Ma baaardzo wysokie podbicie, wygląda dziwacznie wręcz, ale reszta stopy szczupła. Niestety cięzko jest znaleźć buty dla niego Odpowiedz Link