majmajka 05.05.09, 11:17 Macie tak czasem, ze czujecie taki wewnetrzny niepokoj? Normalnie dzisiaj cala sie wewnetrznie telepie. Juz sie zaczynam bac co sie za tym kryje??? A pelnia to sie nie zbliza aby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: Telepka 05.05.09, 11:38 A nie za dużo kawy a za mało np. pokarmu, węglowodanów? Często miewam taki stan Odpowiedz Link
matysiaczek.0 Re: Telepka 05.05.09, 11:42 ja czuję czasem taki wewnętrzny niepokój ... i zawsze wtedy cos zdarzy się niedobrego, cholera wie, jakiś szósty zmysł, czy co ... przyrzekam, zawsze telepkę mam przed czymś złym, dla mnie złym albo dla rodziny Odpowiedz Link
krolowazla Re: Telepka 05.05.09, 11:46 Ja mam tak, dość często, a powodem tego jest w moim przypadku: 1. nerwica (takie telepanie, może się objawiać nawet kilka dni lub tygodni, po jakimś stresie) 2. głód - jak nic nie jem w pracy, bo nie mam czasu, to mam telepanie i w domu jem byle co, aby tylko coś zjeść - pewnie poziom cukru spada i dlatego 3. Jak pije dużo kawy - kawa wypłukuje magnez z organizmu (a jak czegoś brakuje, to organizm szwankuje. Tak to sobie tłumacze ja po latach obserwacji. Odpowiedz Link
alleo1 Re: Telepka 05.05.09, 11:51 Owszem, miewam takie stany. Telepię się nawet nie tylko wewnętrznie, ale i zewnętrznie. Nie wiem, skąd się to bierze- pojawia się i juś. A potem sobie mija. Ale dziś nie mam telepki, za to przez Was o mały włos bym spaliła spód do karpatki! Na szczęscie w porę się opanowałam i zrobiłam przerwę w maglowaniu... Odpowiedz Link
pinky_doo Re: Telepka 05.05.09, 12:28 mnie wczoraj nosiło w te i z powrotem. Nie mogłam sobie miejsca znaleźć, spać mi się nie chciało mimo zmęczenia. Może seksu mi trza Odpowiedz Link
domiel6 Re: Telepka 05.05.09, 13:03 Ja ostatnio czesto,zwlaszcza przed snem.Ale to chyba ze stresu.Przerabane to jest. Odpowiedz Link
l.e.a Re: Telepka 05.05.09, 15:10 Takie wew. "telepanie", chwiejnośc bywa oznaką niedoboru magnezu i tzw. tężyczki. Nie musisz akurat cierpiec na ta przypadlośc jeżeli jednak zdarza Ci się miec takie uczucie nader często i od czasu do czasu miewasz skurcze mięśni np. łydek albo drganie powieki zrób badanie EMG. No i łykaj więcej magnezu. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Telepka 05.05.09, 21:38 1. za mało seksu 2. za mało alkoholu 3. za dużo stresu ja Cię zaraz magicznie odtelepię PELET PELET PELET i co, lepiej?? Odpowiedz Link
tomelanka Re: Telepka 05.05.09, 21:40 ja miewam dosc czesto, ale nie jest to takie widoczne telepanie, tylko uczucie jakby mi sie flaczory przewracaly w srodku z niepokoju niczym nieuzasadnionego. Na szczescie na ogol sie nie sprawdza. Byl juz chyba taki watek na emamie Odpowiedz Link
alesio23 Re: Telepka 05.05.09, 21:51 ja mam takie inne dziwne coś. Czuję się nagle na maksa zdenerwowana a potem czasem rzygam, niby tak bez powodu Odpowiedz Link
anorektycznazdzira Re: Telepka 05.05.09, 22:03 Miewam i interpretuję to jako wadliwą pracę układu nerwowego. Żrę naówczas magnez, tran, witaminy albo piję melisę, uprawiam sport regularnie i takoż się wysypiam- i wypatruję stabilizacji własnego stanu. Czasem kupuję strzelbę i idę odstrzelić przyczynę telepki. Odpowiedz Link
majmajka he, he, he 06.05.09, 08:55 Juz wiem skad ta "telepka"! To przez Lipcowa - czulam, ze mnie wkurwi. Odpowiedz Link
majmajka Zmarl mi kuzyn 07.05.09, 14:53 Mlodszy ode mnie, dzisiaj juz po pogrzebie. Dowiedzialam sie wieczorem, ze zmarl wlasnie 5.05. Moze to o to chodzilo. Blisko z nim nie bylam, ale co wiezy krwi to wiezy krwi... Odpowiedz Link