alesio23 28.05.09, 09:19 Powiedzcie mi czy 200tys za 3 pokoje w bloku (69m kwadr) to dobry interes. Plus wkład własny 50tys (na razie wirtualny) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:20 jak na Poznań to bardzo dobry! u mnie w bloku koleś chce za mieszkanie 2pokojowe (38m2) 200tys. w statym budownictwie ( wiezowiec) na 10piętrze. Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:22 o to dobrze, że tak mówisz. To treba mi tylko do roboty iść na ratę kredytu zarobić! Odpowiedz Link
lidia341 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 21:54 Ja w Łęcznej pod lublinem kupuję 61m2 za 180 bez wkładu własnego. Odpowiedz Link
angel-marta Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:40 > u mnie w bloku heeee to moze i u mnie w bloku jak miło wiedzieć że ktoś z magla mieszka taaaak blisko! Odpowiedz Link
hellious Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:21 Zalezy w jakim stanie jet mieszkanie. U mnie ceny sa z kosmosu wiec jesli stan mieszkania jest taki ze mozna sie wprowadzic i mieszkac, to dobry interes Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:23 Stan jest super, nowo pomalowane, podłogi też zrobione niedawno. Sprzedaje to mieszkanie bowiem moja matka własna też wiem. Odpowiedz Link
hellious Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:27 le.. to ja bym sie nie zastanawiala tylko zapitalala do roboty Ach, ile ja bym dala za jeden pokoj wiecej... Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:28 Dla Ciebie super interes, dla sprzedającego nie bardzo Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:30 a możesz napisać na jakim osiedlu? może tu jest pies pogrzebany? Ja bym takiego mieszkania nie kupiła w starych deskach na Ratajach ani na Wildzie Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:35 na wildzie to ja bym domu wypasionego za 5tys nie wzieła Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:37 czyli jednak Rataje? Ty weź obejrzyj to mieszkanie dokładnie. Kurcze, zastanów sie jeszcze. Różne ploty chodzą na temat mieszkań w tamtejszych 'deskach' pogadaj może z kimś, kto tam mieszka. Odpowiedz Link
angel-marta Re:alesio 28.05.09, 09:43 teraz wilda sie bardzo zmienia!! naprawde to nie tylko moja opinia, ale ludzi którzy siedzą w tym od lat. okolice roboczej bardzo sie rozbudowały nowym budownictwem, więc nie jest az tak najgorzej :d Odpowiedz Link
tabakierka2 Re:alesio 28.05.09, 09:44 i na saperskiej też nowe mieszkania powstały, ale jednak wilda to wilda tak, jak Dębiec ('każdy z Dębca to przestępca') Odpowiedz Link
alesio23 Re:alesio 28.05.09, 09:47 ja mieszkałam kiedyś pewien czas na wildzie i chodziłam tam nawet do gimnazjum... koszmar naprawde Odpowiedz Link
angel-marta Re:alesio 28.05.09, 09:56 no nie wiem, może i racja, mówie tylko jakie są teraz opinie w nieruchomościach. Ja całe życie na Winogradach mieszkałam i tą dzielnicę polecam jako najlepszą w Poznaniu ale pewnie każdy tak mówi o miejscu gdzie mieszka (oprócz wildy of kors) Odpowiedz Link
tabakierka2 Re:alesio 28.05.09, 10:07 angel-marta napisała: > Ja całe życie na Winogradach mieszkałam i tą dzielnicę polecam jako najlepszą w > Poznaniu ale pewnie każdy tak mówi o miejscu gdzie mieszka Ja obecnie tam mieszkam. I polecam bo świetne miejsce - jedncześnie dobry dojazd wszędzie ( do centrum max.10minut), w poblizu Plaza i Pestka a nie jest głosno, samochodów też nie widzę ani nie słyszę Odpowiedz Link
angel-marta Re:alesio 28.05.09, 11:00 no ja nadal na winogradach, tak jak pisałam wyżej coś mi się zdaje ze my bardzo bliskimi sąsiadkami jesteśmy Odpowiedz Link
tabakierka2 Re:alesio 28.05.09, 11:02 no przecież Ci pisałam, że osiedla obok siebie mieszkamy Odpowiedz Link
angel-marta Re:alesio 28.05.09, 11:17 obok? eh musze sie wrócic do tamtego wątku, bo coś mnie się pomieszało, że na tym samym! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re:alesio 28.05.09, 11:33 napisałam że na tym samym, bo źle przeczytałam ( podświadomie chciałam, żeby tak było???) że Ty mieszkasz na moim na privie Ci napiszę na jakim mieszkam Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re:alesio 29.05.09, 14:12 tabakierka2 napisała: > i na saperskiej też nowe mieszkania powstały, ale jednak wilda to > wilda tak, jak Dębiec ('każdy z Dębca to przestępca') ja ja mieszkam na dębcu już koope lat Odpowiedz Link
angel-marta Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:39 Zależy gdzie, czy w duzym mieście, czy w jakimś małym. Ja pracuje w nieruchomościach w Poznaniu i tu za takie mieszkanie 200 tyś to byłaby megaaaa okazja! Odpowiedz Link
bernimy Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:40 Bardzo tanio! Faktycznie jeszcze oceń blok, klatkę schodową i okolicę Jeśli to po znajomości to ok, ale jeśli ktoś obcy tak tanio, to może faktycznie musicie trochę powęszyć Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:43 a to wielka płyta jest? bo jak tak, to cena niby dobra, ale pamiętaj , że wielka płyta była projektowana, aby wytrzymać 50 lat.... czyli za niedługo takie bloki będą sie sypać niestety.... Lepiej kupić mieszkanie z cegły z lat 60-tych. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:44 no i te ratajskie już się podobno 'chyboczą' przy silniejszym wietrze. Sama nie wiem, mieszkam w wieżowcu z lat 70tych, niby nic się nie dzieje, ale na Ratajach stoją chyba 16pietrowe i te już chyba nie dają rady Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:49 w takiej 16 też mieszkałam na orła Białego było nawet ok. tylko jak się winda zepsuła to..... Odpowiedz Link
hellious Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:50 jezu, dziewczyny ale wy mnie stresujecie Mieszkam na 7 w 35-cio letniej wielkiej plycie a jak mnie sie to zaraz rozpadnie, to co ja zrobie? Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:52 hell daj spokój. ja dziecko blokowiska szczerze mówiąc uwielbiam te bloki płytowe, no mam jakiś sentyment po prostu. Nie martw sie nic się nie rozleci Odpowiedz Link
hellious Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 09:55 Ja jestem dziecko z szeregowca W wielkiej plycie mieszkam 4 lata i srednio mi sie podoba Zwlaszcza sasiedztwo... Odpowiedz Link
balbina.x Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 14:37 Oferta co najmniej atrakcyjna. A jeszcze do tego to Stare Żegrze, no super! Ale wtrącić chciałam swoje trzy gorsze co do Wildy. Ja wiem jaka opinia się ciągnie za Wildą, ale przez rok pomieszkiwałam tam u mojego M (dojeżdżałam z innego miasta na weekendy) i nie mogę się z tą opinią zgodzić. Cisza i spokój, ludzie uprzejmi, blisko do centrum. Mieszkaliśmy w nowym bloku, takiej plombie w sumie, a na przeciwko mieliśmy blok 'robotniczy' i nigdy żadnych nieprzyjemności nie mieliśmy. Może faktycznie nie jest to najlepsze miejsce, żeby inwestować pieniądze i mieszkać pół życia z małymi dziećmi, ale nie jest tak źle, żeby zaraz omijać to osiedle wielkim łukiem. To takie tylko moje mocno subiektywne odczucia Ps. Jak ja kocham Poznań!!! Odpowiedz Link
maria.ludwika Re: Ile za mieszkanie? 28.05.09, 17:30 cosik za tanio - ja bym to sprawdziła. My sprzedajemy moją starą kawalerkę poznańską - za 32 m dostaniemy 120 tys. I to nie chciwosci - sami tyle chcą nam dać, to bierzemy W Poznaniu mieszkania poszły w dół o jakieś max 10 procent w porównaniu z zeszłym rokiem chyba trzeba to sprawdzić - zdecydowanie zbyt tanio. Odpowiedz Link