Dodaj do ulubionych

dzisiejsza UWAGA

08.06.09, 19:32
za 20 min
bedzie o tych cwiercinteligentach ktorzy trzy letnie dziecko wyslali wieczorem
do sklepu po loda,
ja nie moge - jak zobacze co ta matka za sceny odpierdalac bedzie ak jej
dzieciaki zabrali to chyba poziom chujow latajacych po chacie zakrzywi
rzeczywistosc
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:36
      widziałam przed chwilą reklamę uwagi
      czekam bo będę oglądać
      szczerze ci powiem,że nie wiem co byłoby lepsze dla tego dziecka,czy
      to jeśli zostanie z rodzicami,czy jeśli trafi do obcych ludzi.
      jeśli sytuacja się powtórzy co wtedy ?
      sami zrobili sobie krzywdę ..
      widziałam ten płacz i lament matki ..
      • deela Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:38
        > jeśli sytuacja się powtórzy co wtedy ?
        powtorzy? a jak panowie wezma na melinka i wydupcza dzieciatko ze wszystkich stron?
        ja mam wrazenie ze chodzi o kase i o TV
        brak dzieci brak roznych dodatkow i zapomog a jak niektorzy widza kamere to
        widocznie im rozumu resztki odejmuje indifferent
        sasiedzi mowia ze te dzieciaki to calymi dniami lataja po dworze i nikt sie nimi
        nie interesuje a ta histerie wielkie odpierdala......
        (PS osobiscie sadze ze sasiedzi tak samo puszczaja dzieci samopas - pewnie cala
        dzielnica taka) wiec na chuj im te dzieci?
    • aga9001 Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:36
      deela, na jakim kanale?
      • deela Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:39
        na TVN rzecz jasna smile
        uwaga.onet.pl/20509,news,,czy_sad_pozbawi_ich_praw_rodzicielskich,reportaz.html
        • w_miare_normalna Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:49
          wyrażę swoje zdanie na ten temat po oglądnięciu UWAGI bo na razie
          wiem 3 po 3. tongue_out
    • polinkaz Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:56
      Widziałyście??!! Oni te dzieci bez fotelików na kolanach tak przywieźli do
      Warszawy (z Białegostoku!)? Też dobre...chyba rzeczywiście nieodpowiedzialni...
      Oglądam dalej...
      • pina_colada88 Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 19:57
        O kasę chodzi.
        A Ci rodzice też jacyś tacy...
    • emigrantka34 Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 20:00
      co Ty robisz jeszcze tutaj ?
      Przeciez mialas urodzic no !
      • deela Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 20:05
        nie rodze i juz tongue_out
        no oczywiscie ze bez fotelikow i na stercie bo to nie byl samochod 6 osobowy
        a skad oni kurwa taki samochod maja? mnie na taki nie stac
        a juz chuj z samochodem - pani pracuje? nie, a pan? nie
        a z czego panstwo zyja?
        no kurwa z czego? z zapomog na dzieci!
        • 18_lipcowa1 zgadzam sie 08.06.09, 20:32
          masakra jakas
          matka niezrownowazona, ojciec biedny nagle sie dowiedzial GDZIE sie
          szuka pracy?
          • agusia79-dwa Re: zgadzam sie 08.06.09, 23:10
            przegapiłam, ale poświęcę się i poczekamna nocną powtórkę
            • emigrantka34 Re: zgadzam sie 08.06.09, 23:25

--mnie wkurwia Uwaga i serwowane w niej tematy spoleczne z problemami
              ku uciesze gawiedzi.
              • denea Re: zgadzam sie 09.06.09, 10:31
                Mnie też. Te programy typu Interwencje różne itd, zawsze czarno-
                białe, zawsze od razu widać, kto jest winny i to dojmujące wrażenie,
                że wcale nam wszystkiego nie pokazują. Najpodlejsze sępiarstwo
                dziennikarskie IMO.
    • mathiola Re: dzisiejsza UWAGA 08.06.09, 23:35
      Odebranie dzieci nieodpowiedzialnym rodzicom to powinna być skrajność,
      ewenement. A u nas tak łatwo się to dzieje.
      Dzieci cierpią najbardziej przy takich procedurach
      Nie odbierać tylko edukować i nadać kuratora. Takie jest moje zdanie.
      Te dzieci kochają swoich rodziców, mają swój poukładany świat i nagle znajdują
      się w innym miejscu, w innym środowisku, nie rozumiejąc dlaczego i gdzie jest mama.
      A mama po prostu potrzebuje twardej państwowej ręki. Takie lekkie zabieranie
      dzieci i umieszczanie w rodzinach zastępczych jest działaniem na szkodę dziecka.
      • iskierka40 Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 09:44
        mathiola napisała:

> Odebranie dzieci nieodpowiedzialnym rodzicom to powinna być
        skrajność,
        > ewenement. A u nas tak łatwo się to dzieje.
        > Dzieci cierpią najbardziej przy takich procedurach
        > Nie odbierać tylko edukować i nadać kuratora. Takie jest moje
        zdanie.
        > Te dzieci kochają swoich rodziców, mają swój poukładany świat i
        nagle znajdują
        > się w innym miejscu, w innym środowisku, nie rozumiejąc dlaczego i
        gdzie jest m
        > ama.
        > A mama po prostu potrzebuje twardej państwowej ręki. Takie lekkie
        zabieranie
        > dzieci i umieszczanie w rodzinach zastępczych jest działaniem na
        szkodę dziecka
        > .

tak samo uważnam.
    • annabetka He he a była któraś na czacie po programie? 08.06.09, 23:49
      Na Onecie był czat z rodzicami...z ciekawości tam wlazłamsmileZadałam kilka
      pytań-dostałam informację,że Admin czyta moją wiadomość i.....żadnej mojej nie
      póścilibig_grinDDD A serio! grzecznie pisałam,pytałam! Czat na czas rozmowy z
      rodzicami był obstawiony przez moderatora z TVN i dwóch obsługujących na co
      dzień ten pokójbig_grinD
      Bluzgi dopuścili dopiero po tym jak Rodzice Nikoli już nie odpowiadali na
      pytania(wybrane przez moderatorów)
      Cyrktongue_out Ale ludzie się zapienili przez ten czatsmile
    • milva_barring Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 08:02
      mnie wczorajszy program wkurwił. I to strasznie.
      Przede wszystkim nadal nurtuje mnie pytanie: JAKIM CUDEM, DO KURWY NĘDZY, WYPUSZCZA SIĘ TRZYLETNIE DZIECKO WIECZOREM SAMO BEZ OPIEKI GDZIEKOLWIEK????? W jakimś programie sprzedawca z tego sklepu (chyba) wypowiadał się, że nie pierwszy raz to dziecko samo robiło zakupy.
      Często słyszę o takich rodzinach, gdzie co rok to prorok, a rodzice nie pracują, bo liczą na pomoc państwa. Noż kurwa, o ile jestem w stanie zrozumieć, że matka opiekuje się dziećmi i jest jej trudniej znaleźć pracę, o tyle ojciec, zdrowy młody facet bez pracy??? I nie wie biedak gdzie szuka się pracy??? Pewnie, że najłatwiej płakać przed kamerami jak to jest ciężko. Że kurator zły, bo się nie zapowiada z wizytami, że sąd zły, bo dzieci zabrał, że państwo złe, bo nie daje kasy na utrzymanie, mieszkanie, samochód... A dupę w troki i do roboty.
      A nie histeria przed kamerą, bo dzieci im odbierają. Nie wiem jak działa w Polsce prawo rodzinne, ale pewnie ten środek w postaci umieszczenia dzieci w placówce opiekuńczej nie jest ostateczny i sąd czeka na poprawę sytuacji tych ludzi, znajdą pracę, mieszkanie itp.
      I jeszcze jedno, skoro rodzice siedzą w domu, to dlaczego nie przypilnowali, żeby inny dzieciak zdał z drugiej do trzeciej klasy szkoły podstawowej! A może to znowu ja jestem jakaś głupia, że wydaje mi się, że matka i ojciec są od tego, żeby pomóc w nauce dziecku, zwłaszcza w pierwszych latach szkoły.
      No, trochę mi ciśnienie zeszło, ale wkurw trzymał mnie od wczoraj.

PS. I tak, będę oceniała tych ludzi, bo moim skromnym zdaniem, swoim zachowaniem i postawą roszczeniową w stosunku do państwa krzywdzą swoje dzieci.
      • figrut Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 08:48
        Mam dokładnie takie samo zdanie jak Mathiola co już wczoraj napisałam na emamie.
        Źle się dzieje kiedy prawo jest tak drastyczne dla dzieci. Sąd orzekł i
        zadecydował za dzieci które podobno mają prawo głosu, a w tym wypadku jakoś nie
        miały. Tu jest potrzebny dozór kuratora - rzeczywisty dozór, a nie z mety
        odbieranie dzieci rodzicom. Jeśli dzieci nie cierpiały w tej rodzinie, a ordzice
        popełniali wielkie błędy, należałoby dać tam niespodziewane naloty kuratora, a
        nie odbierać dzieci rodzicom i robić gruzowisko z ich życia. Jeśli rodzina miała
        kuratora, to gdzie to kurwy nędzy ten kurator był i co robił, skoro o
        wycieczkach małego dziecka dowiedział się dopiero z telewizji ?? Kuratorzy
        powinni wpadać niespodziewanie i kontrolować sytuację wraz z zbieraniem opinii
        od sąsiadów. Rodzina była pod skrzydłami opieki. Gdzie była opieka, kiedy
        rodzice popełniali błędy wychowawczo opiekuńcze ? Ograniczyła się tylko do
        podpisania papierka o zapomogę ? Panią z biura nie chciało się tyłków ruszyć ze
        stołków, aby kontrolować sytuację ? Ta rodzina potrzebuje nadzoru i wsparcia
        tak jak pisała Mathiola. Wsparcia nie finansowego, a realnego, czyli pracy dla
        ojca przynajmniej. Jeśli wtedy działoby się źle nadal, można by było podjąć
        bardziej drastyczne środki.
        Co do nie przejścia dziecka do następnej klasy - mało dzieci nie dostaje
        promocji ? Mój starszy brat oblał w podstawówce we wcześniejszej klasie a
        zapewniam, że z patologicznej rodziny nie pochodzę.
        • ajike Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 08:59
          Myślę, że tutaj jest raczej błąd w systemie. Takim rodzinom trzeba pokazać jak zyć. Powinni "dostać wędkę". Jest całe mnóstwo rodzin, które nie potrafią sobie dać rady w dzisiejszych czasach. I chyba po to są kuratorzy i opieka społeczna.

Myślę, że nic dobrego nie będzie z ciągłej tylko pomocy finansowej. ci ludzie muszą nauczyć się szukać pracy.

Zastanawiam się jeszcze dlaczego sąd tak łatwo wydał decyzję o odebraniu dzieci rodzicom? Tam nie było patologii.
          Dlaczego sądy nie wydają takich wyroków w przypadku dzieci, które są bite czy w inny sposób maltretowane przez rodziców lub opiekunów? Bo zauważyłam, że w takich sytuacjach media podnoszą głos jak już dziecko trafia do szpitala.
          • milva_barring Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 09:14
            Wczorajsza Uwaga wyraźnie pokazała kto jest tym złym. Może o wszystkim nie wiemy i stąd dziwi nas postępowanie sądu i zbyt łatwa decyzja o umieszczeniu dzieci w placówce opiekuńczej.
            A co do "wędki" jestem za, przeciwna jestem dawaniu kasy "bo im się należy".
        • milva_barring Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 09:10
          No właśnie nie wiem jak wiele dzieci nie przechodzi z klasy do klasy we wczesnej podstawówce, ale chodzi mi o to, że jeżeli oboje rodzice są w domu, to chyba powinni temu dziecku w jakiś sposób pomóc w nauce.
          A naloty kuratora chyba były, bo matka się skarżyła na niezapowiedziane wizyty. Tyle, że ten kurator też jakoś był niewydolny. A z drugiej strony piszesz o zbieraniu opinii od sąsiadów. Wczoraj jakieś dwie panie się wypowiadały i jakoś przed kamerami nie potępiły rodziców, że wieczorami dzieci bez opieki wypuszczają. Być może tam jest to norma i dlatego nikt o tym nie wspomina. Raczej chwaliły rodziców.
          OK. zgadzam się, że zabranie rodzicom dzieci źle wpływa na psychikę maluchów, jak napisałaś robi gruzowisko z ich życia, ale być może jest szansa, że ci "biedni" rodzice pójdą po rozum do głowy. Największa szkoda, to to, że wszystko dzieje się kosztem tych dzieciaków.
          • figrut Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 09:55
            > No właśnie nie wiem jak wiele dzieci nie przechodzi z klasy do klasy we wczesne
            > j podstawówce, ale chodzi mi o to, że jeżeli oboje rodzice są w domu, to chyba
            > powinni temu dziecku w jakiś sposób pomóc w nauce.
            Sama pomoc w nauce nie wystarczy. Czasami jest z dziećmi jak z Einsteinem. Mój
            brat jest domorosłym geniuszem jeśli o geografię i astronomię chodzi, a
            matematyka od zawsze sprawiała mu ogromne problemy. Mama była dobra z polskiego,
            Tata z matematyki tyle tylko, że Tata pracował non stop, Mama głównie w czasie
            kampanii cukrowniczej. Po za tym starszy brat nie miał z Tatą najlepszego
            kontaktu, więc wyszło jak wyszło.
            Mam koleżankę sąsiadkę z ulicy, której jeden syn jest w więcieniu, drugi oblał w
            podstawówce (teraz już chodzi do zawodówki), a córki pokończyły studia (jedna
            doktorat robi).
            Sąsiedzi jeśli wyznają dawne zasady, nie będą widzieli niczego złego w
            puszczaniu tak małego dziecka samego. Dawniej było to normą. Gdzie był kurator i
            opieka, kiedy sąsiedzi o tym opowiadali i uznawali za normę ?
        • anik0987 Re: dzisiejsza UWAGA 09.06.09, 10:26
          U nas sądy, wbrew pozorom, wcale pochopnie nie odbierają dzieci rodzicom.
          Przecież nie znamy wszystkich okoliczności sprawy, tylko sprawozdanie
          dziennikarzy, które jest tendencyjne, bo nastawione na sensację. Skoro sąd tak
          postanowił, to widocznie miał ku temu powody. Decyzja nie jest ostateczna. To
          dziecko mogło już do domu nie wrócić, rodzice byli skrajnie nieodpowiedzialni. I
          to nie pierwszy raz. A tatuś nie mógł wcześniej poszukać pracy? Musiał to robić
          dopiero przed kamerami? W ostatniej polityce są dwa dobre artykuły o
          funkcjonowaniu sądów i wydawaniu wyroków. Sąd na czymś swoje decyzje opiera, i
          nie są to doniesienia pseudo dziennikarzy. Szkoda, że dziennikarska rzetelność w
          podawaniu informacji odeszła do lamusa. Teraz liczy się sensacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka