deprim6 26.06.09, 23:01 .... trzymać sie jak najdalej od synowej i syna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo inaczej życie młodych przesrane. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryanowa-1 Re: a co powinna teściowa?????? 26.06.09, 23:21 he he to samo chciałam napisac he he he he Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: a co powinna teściowa?????? 26.06.09, 23:25 i mieszkać poza zasięgiem jakiejkolwiek telefoni komórkowej Odpowiedz Link
adaska75 Re: a co powinna teściowa?????? 26.06.09, 23:26 i mieszkać poza zasięgiem jakiejkolwiek telefonii komórkowej, AMEN!! Odpowiedz Link
pu-fa Re: a co powinna teściowa?????? 26.06.09, 23:46 drogie panie wogole nie powinno jej byc TESCIOWA=powinni tego zabronic he Odpowiedz Link
mathiola Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 00:04 Nie. Moim zdaniem teściowa powinna dokładnie to samo co powinna synowa: szanować odrębność jednostki, wnosić do układu jak najwięcej uczucia i zrozumienia a jak najmniej węszenia złych intencji ze strony przeciwnej. I nie zaprzątać sobie głowy pierdołami mało istotnymi, a nie rzadko urastającymi w umysłach zainteresowanych do granic obłędu Odpowiedz Link
kowalowa Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 00:10 mathiola...dokładnie tak a reszta... Wy też kiedyś będziecie teściówkami.. Odpowiedz Link
exotique Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 00:15 Math, fajnie miec normalna tesciowa tez tak mam, to sie podpisuje Odpowiedz Link
karra-mia Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 16:40 Mat amen co prawda ja mam odwrotną sytuację niestety Odpowiedz Link
nanuk24 Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 04:11 Moja na przyklad mowi tylko po rosyjsku, a ja ni w zab w tym jezyku Odpowiedz Link
anorektycznazdzira Ooooo, mam parę pomysłów 27.06.09, 07:16 Jeszcze nie wiem, bo nie jestem teściową, ale czytajac wątki i słuchajac kobiet róznych tesciowa powinna: -się nie odzywać, kiedy synowa nie chce słuchać -się z pomocą nie wtrancać, kiedy synowa nie chce pomocy ani wtrancania -się z pomocą natychmiast stawiać, kiedy synowa pomocy potrzebuje -od dzieci się trzymać zdala, kiedy synowa uważa, ze trzeba bardziej zdala -w dzieci się angazować, kiedy synowa uważa, ze angażować -swojego syna na ostro sztorcować, kiedy synowa nie jest jego postawą ukontentowana -reszte swojej rodziny ostro sztorcować, kiedy synowa nie jest ich postawą ukontentowana -generalnie o reszcie swojej rodziny nie wspominać, na wspólne wizyty nie nalegać, za to brata synowej podziwiać i chwalić -super gotować, ale zawsze mówić, ze synowa gotuje lepiej -nie mieć zdania w kwestiach medycznych, wychowawczych, domowo- gospodarskich, finansowych tak, aby nie dało się udzielać rad w tych dziedzinach -być synową zachwycona, ale trzymać się na odległosć parasola. Odpowiedz Link
mathiola Re: Ooooo, mam parę pomysłów 27.06.09, 08:26 > -być synową zachwycona, ale trzymać się na odległosć parasola. ogrodowego chyba Odpowiedz Link
18_lipcowa1 pierdolisz 27.06.09, 10:13 ja mam fajna tesciowa i chce ja miec blisko to dziwne? Odpowiedz Link
sanciasancia Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 11:43 Świekra (matka męża) powinna popełnić spektakularne sepuku w prime time'ie - np. jako swój prezent dla młodych, zaraz po pierwszym toaście na środku sali weselnej. Zaraz po tym, teściowa (matka żony) powinna nad zwłokami świekry złożyć samokrytykę, a następnie zobowiązać sie (nie wiem, może jakąś umowę cywilnoprawną z młodymi podpisać) do bezpłatnej, całodobowej i ofiarnej opieki nad dziećmi córki. Odpowiedz Link
in-ca Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 12:28 Teściowa powinna być taka jak moja obecna, a broń Ją Panie Boże taka jak moja była! Odpowiedz Link
mamamira Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 12:39 Nie mieszać się do życia własnych dzieci,nie udzielać rad typu bo kiedyś było inaczej,dać młodym wolna rękę a jak poproszą,zapytają to pomóc Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: a co powinna teściowa?????? 27.06.09, 13:33 no właśnie, ja chciałabym aby moja teściowa przestała traktować mnie i męża jak dzieci, w dodatku bezrozumne i na każdym kroku wyskakiwać z dobrymi radami i pouczeniami. Odpowiedz Link