deprim6 07.07.09, 15:56 macie jakieś przepisy fajne proste szybkie(ale bez użycia piekarnika, wysiadł i nie wraca)z ziemniaków.uwielbiam ziemniaki, ale pomysłów brak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madameblanka Re: a potrawy ziemniaczne 07.07.09, 16:22 Ugotowane, utłuczone wymieszałam z mąką i jajkiem /tak jak na kopytka/. Uformowałam jakby kotlety mielone i smażyłam, krótko bo przecie już ugotowane. Wszystkim bardzo smakowało. Z czasem zaczęłam w środek wkładać pieczarki z cebulą albo mięcho, może być też kawałek kiełbasy. Odpowiedz Link
hellious Re: a potrawy ziemniaczne 07.07.09, 16:24 Takie kotleciochy z sosem grzybowym/pieczarkowym sa pyycha Odpowiedz Link
madameblanka Re: a potrawy ziemniaczne 07.07.09, 16:29 no pewnie że pycha, wpadłam na to nie chcący i szybciej sie je robi od kopytek mąż uwielbia takie pokrojone na talarki i usmażone. ja je tre na tarce do kapusty od razu na patelnie. Równe i cienkie dochodzą moment! Odpowiedz Link
deprim6 Re: a potrawy ziemniaczne 07.07.09, 16:36 suuuper przepis zaraz zapisze na dzisiaj mam obiad, ale wieczorem jak mąż wróci z uczelni to takie zrobie mmmmm juz mi slinka cieknie, DZIEKI Odpowiedz Link