matysiaczek.0 17.07.09, 14:25 czy uważacie, że wypada iść na plażę w 7 mies ciąży, w stroju dwuczęściowym, z rozstępami na brzucholu i 20 kg zapasowymi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 14:29 ja tak byłam jak w pierwszej ciąży byłam. Tyle, że bez rozstępów Jak chciałam się opalić na plecach to wykopywałam sobie pod kocykiem dołek na brzuch. Jak weszłam do morza to usłyszałam jak 2 nastolatki pokazując na mnie komentowały: "zobacz, ona jest w ciąży". Nie wiem, może bały się, że się zarażą ciążą (w końcu w basenie można złapać ciążę ). Ludzie oglądali się za mną jakbym conajmniej ufoludkiem była. Ale to było 7 lat temu, może teraz jest lepiej... Odpowiedz Link
dlania Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 14:30 Matysia, a ty juz w siódmym?? Jak ten czas leci, przysiegłabym, że wczoraj test robiłaś)) Odpowiedz Link
matysiaczek.0 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 14:36 pytanie było z naciskiem na rozstepy... paradowała jedna taka, dumna jak paw, a gruba i z brzydkim brzuchem, aż obrzydliwym...a ja???ja i bez ciąży gruba jestem, w życiu nie pokażę się na plaży w dwuczęściowym, zastanawiam się czy w ogóle Odpowiedz Link
bernimy Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:04 Ja bym się tak na 100% nie pokazała, a co do innych, niech robią co chcą. Może to była Jej jakaś terapia? Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:11 Ja też jestem w 7 m-c i chodzę w dwuczęściowym ale nie mam rozstępów i nie przytyłam zbyt wiele ( narazie 4 kg ). Przypuszczam, że gdybym miała rozstępy to ukryłabym je w stroju jenoczęściowym. Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:20 Biorąc pod uwagę, ze rozstępy mogą wystąpić tez na udach i ramionach należałoby się zastanowić nad włozeniem na plaże gaci do kolan lub bluzki z rękawami do łokci, bo nie wypada rozstępów pokazać, tak? Myśle, że na plaży taki widok nie powinien nikogo szokować - bo poczwar tam nie brak, i to niekoniecznie w ciąży i z rozstępami Jak baba chce je demonstrować, to co sie przejmujesz? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:24 o właśnie - marta ma rację. Dlaczego ciężarówka ma się ukrywać jak stare pomarszczone babony świecą swoimi cyckami i wylewającym się tłuszczem na plaży. Dla mnie to te babony są bardziej obleśnie. Ciężarówka po ciąży ma szanse wrócić do nienagannego wyglądu, a te staruchy już nie. Odpowiedz Link
margotka28 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:42 ciężarówka nie ma się ukrywać. Babony jeśli chcą również niech się nie ukrywają. ja rozumiem wszystko, ale dlaczego z takją pogardą się wypowiadasz o starszych osobach co? Mają w workach pokutnych po plaży chodzić? Albo nie - niech w ogóle nie wychodzą, czas się zamknąć w domu starców tak? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:44 nie, nie mają. Ale skoro jednych "obrzydzają" ciężarówki z rozstępami, to drugich mogą "obrzydzać" stare babcie lansujące się na młódki. Odpowiedz Link
margotka28 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:49 pewnie, że mogą zaburzać czyjeś poczucie estetyki. Ale daczego wqypowiadasz się o starszych osobach per: stare babony, obrzydliwe, pomarszczone itp... matysiaka obrzydzają kobiety w ciąży z rozstępami w kostiumach dwuczęściowych, ciebie stare kobiety w kostiumach dwuczęściowych. I powiem Ci, że nie chciałabym was spotkać na plaży. Bo ja co prawda w ciąży nie jestem, starym babonem również, ale pewnie też nie mieszczę się w waszych kanonach piękna i estetyki. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:54 ale co ty myślisz, że ja rzygam na widok starej baby na plaży? Wyobraź sobie, że nie. W myślach sobie komentuję jej wygląd, ew. komentuję go z osobą z którą jestem. I tak samo jestem świadoma, że ktoś może komentować mój wygląd. Taki lajf. Odpowiedz Link
margotka28 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:55 nie wiem czy rzygasz czy nie. Nie spodobało mi się to, w jaki sposób opisujesz inne osoby. Moje prawo. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:56 margotka28 napisała: > nie wiem czy rzygasz czy nie. Nie spodobało mi się to, w jaki sposób > opisujesz inne osoby. Moje prawo. Oczywiście, że twoje prawo. A moje prawo tak te osoby opisywać. Odpowiedz Link
zuzanka79 Hola hola drogie panie 17.07.09, 15:58 ja nie napisałam, że ciężarówka ma się pokazywać w worku i gaciach. Moim zdaniem, jeżeli ma się jakieś mankamenty urody, łatwiej je ukryć właśnie w stroju jednoczęściowym. Wiem, że rozstępy czy celulit, czy nawet zwisające fałdy tłuszczu to nic strasznego i nic nienaturalnego, ale w każdym wieku i przy każdych gabarytach można na płaży wyglądać ładnie. Trzeba tylko umieć i chcieć. Odpowiedz Link
mariolka55 jest duza szansa asiaiwona 18.07.09, 12:31 ze sama bedziesz kiedys "pomarszczona staruchą" i nie bedziesz miec szansy wrócić do "nienagannego wyglądu" sorry ale poraziła mnie twoja wypowiedz a co do "pomarszczonych babonów" to uważasz ze tylko młodzi i przyjemni dla oka innych mogą korzystać z plaży??? Cytatasiaiwona_1 napisała: Dlaczego ciężarówka ma się ukrywać jak > stare pomarszczone babony świecą swoimi cyckami i wylewającym się > tłuszczem na plaży. Dla mnie to te babony są bardziej obleśnie. > Ciężarówka po ciąży ma szanse wrócić do nienagannego wyglądu, a te > staruchy już nie. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: jest duza szansa asiaiwona 19.07.09, 09:15 mariolka55 napisała: > ze sama bedziesz kiedys "pomarszczona staruchą" i nie bedziesz miec szansy > wrócić do "nienagannego wyglądu" > sorry ale poraziła mnie twoja wypowiedz > a co do "pomarszczonych babonów" to uważasz ze tylko młodzi i przyjemni dla oka > innych mogą korzystać z plaży??? > Masz absolutną rację. Wiem, że ja kiedyś będę kogoś "obrzydzać" na plaży, a może już tak jest... Napisałam tak dobitnie z 2 powodów: 1. faktycznie nie podoba mi się jak stare pomarszczone baby eksponują za bardzo swoje ciało na plaży - nie chodzi mi o to że wogóle są w stroju, tylko, że zamiast maskować co nieładne one na silę próbują udawać młódki i zakładają np skąpe bikini 2. Skoro jednym może się nie podobać kobieta w ciąży w 2częściowym stroju na plaży to mi może się nie podobać co innego. KONIEC. Odpowiedz Link
balbina.x Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 15:56 Zawsze mnie zastanawiają takie wątki. Dlaczego ktoś ma się zakrywać, bo komu innemu wydaje się nieatrakcyjny? Każdemu podoba lub nie podoba się co innego. Ja na przykład uważam że Tom Cruise jest bardzo nieatrakcyjny i nie chciałabym go zobaczyć na żywo, a już szczególnie na plaży, więc teraz pewnie powinnam założyć wątek: "Czy Tomowi Cruisowi wypada rozebrać się na plaży" I dlaczego jak ktoś jest nieatrakcyjny nie z własnej winy (niepełnosprawny, chory) to ma prawo jednak się pokazywać, ale jak jest nieatrakcyjny z własnej winy (np otyły) to najlepiej, żeby z domu nie wychodził. Dlaczego niby otyła kobieta nie może sobie pójść na plaże w bikini? Dlaczego ciąża dyskwalifikuje z pokazywania brzucha? Czemu ludziom przeszkadzają cudze rozstępy? Dlaczego starsze panie siedzące na plaży w bieliźnie są tak krytykowane? Jak ich nie stać na strój kąpielowy, to już nie mogą ze słońca skorzystać? Bo co? Bo komuś się nie podoba taki widok? Mi się nie podoba widok chudych panienek obczajających ludzi i obrabiających im tyłki. Całą końcówkę ciąży chodziłam codziennie na plażę, żeby się schłodzić w morzu, bo lato było wtedy wyjątkowo upalne. Opalałam i kąpałam się w dość skąpym bikini i nigdy nie usłyszałam dziwnego komentarza ani nie poczułam upierdliwego wzroku na sobie. Tu gdzie mieszkam, ludzie nie zwracają uwagi na takie pierdoły, i dzięki Bogu. Ile stresu i nerwów człowiek sobie zaoszczędzi! Odpowiedz Link
dlania Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 19:18 Podpisuje sie pod balbiną, bo mi sie nie chce jeszcze raz tego samego pisac Ogólnie przedziwne jest dla mnie oczekiwanie, że ktoś bedzie sie kierował w zyciu względem na doznania estetyczne innych. A co to, kurwa, plaża czy muzeum sztuki pieknej? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: kolejny głupi wątek 18.07.09, 12:35 > Dlaczego niby otyła kobieta nie może sobie pójść na plaże w bikini? Dlaczego > ciąża dyskwalifikuje z pokazywania brzucha? Czemu ludziom przeszkadzają cudze > rozstępy? > Dlaczego starsze panie siedzące na plaży w bieliźnie są tak krytykowane? Jak ic > h > nie stać na strój kąpielowy, to już nie mogą ze słońca skorzystać? Bo co? Bo > komuś się nie podoba taki widok? Mi się nie podoba widok chudych panienek > obczajających ludzi i obrabiających im tyłki. dokłaDNIE!!! Odpowiedz Link
koralik12 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 19:23 Pytasz czy wypada, jasne że tak! Ale ja się na plaży nie rozebrałam do stroju bo w żadnym nie wyglądam w swoim odczuciu ładnie a ponieważ lubię ładnie wyglądać, więc chodziłam w przewiewnej sukience. Odpowiedz Link
elske Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 19:28 W Polsce jak juz widzialam kobiete w ciazy na plazy, to w stroju jednoczęściowym. W Norwegii , pierwsza wizyta na plaży :kilka "ciężarówek" w strojach dwuczęściowych .Ogólnie kobiety tylko w strojach dwuczęściowych : i takie rozmiar 34 i takie blizej rozmiaru 50. Z kompleksów się wtedy wyleczyłam Odpowiedz Link
karra-mia Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 20:40 ja paradowałam, w 8 byłam, rozstepy miałam, stroj dwuczęściowy i miałam w dupie czy się za mna oglądają czy nie. Zreszta ja z przodu byłam atrakcją - brzuch i z tyłu - blizna po operacji kręgosłupa przez całe plecy, jak zamek błyskawiczny Wesoło mielismy z mężem Odpowiedz Link
fajka7 Re: kolejny głupi wątek 17.07.09, 20:54 Plaza sluzy do tego miedzy innymi, zeby sie na niej opalac w stroju plazowym bez wzgledu na to czy jest sie pieknym czy sie od idealu znacznie odbiega. Do rzeczy, ktorych na plazy robic nie wypada nalezy zdjecie gaci i zrobienie na srodku wielkiej kupy. Lub mniejszej. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: kolejny głupi wątek 18.07.09, 04:25 wypada,wypada.ja bym ubrała strój jedno częściowy co by brzuch przed słońcem chronić bo ponoc trzeba Odpowiedz Link
alleo1 Re: kolejny głupi wątek 18.07.09, 11:31 A mi zawsze strój dwuczęściowy kojarzył się bardziej z plażą, a jednoczęściowy z pływaniem (basen itp.). Nie zastanawiało mnie nigdy, czy ciężarna ma prawo do stroju dwuczęściowego- dla mnie jest to normalny strój na plażę. W jednoczęściowym może być za gorąco Nie wiem tylko, czy wybrałabym się na plażę- no chyba, że stałabym cały czas po szyję w wodzie, bo o ile w ogóle źle znosze upały, to w ciąży latem po prostu konałam... No ale w 7 miesiącu to byłam u schyłku jesieni Odpowiedz Link
marchewek_r Re: kolejny głupi wątek 19.07.09, 12:28 A ja jestem gruba i zawsze byłam. I uwielbiam się opalać i będę chodzić z kostiumie 2-częściowym i razić ludzi bo NIE CHODZĘ NA PLAŻĘ ŻEBY MNIE KTOŚ OGLĄDAŁ I OCENIAŁ TYLKO PO TO ŻEBY SIĘ OPALAĆ I PŁYWAĆ! Odpowiedz Link
cosa_nostra_77 Re: kolejny głupi wątek 19.07.09, 12:46 a ja mam zajebista blizne po cc i moje bikini akurat jej nie zakrywa i wlasnie w nim pojde na plaze, po ciazy mam tez rozstepy na brzuchu i tez moj kostium ich nie zakrywa, nie bede opalac sie tylko z dolu i z gory, bo komus cos tam sie nie podoba.Jesli kogos razi to niech nie chodzi na plaze.Ciezarowki maja prawo wygladac jak sie im zywnie podoba, tak samo ''stare babony'' Nie tak mialo byc, sluchaj nie mialem pojecia, ze podobno tylko kurwy maja cos do osiagniecia... Odpowiedz Link