boja21 28.07.09, 23:28 Pytanie do magielek, jeżdżacych tym samochodem. To ma być mój pierwszy samochód i zastanawiam się czy to jest dobry wybór dla początkującego kierowcy, czy od razu kupić wielką bryke? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 28.07.09, 23:31 Musiałabyś pogadać z moim nm On Fusionem jeździ codziennie od 2 lat, robi grubo ponad 10 tys. km miesięcznie, zna to auto na wylot. Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 28.07.09, 23:33 mam kolezanke jezdzaca tym samochodem w tygodniu trasy wroclaw- warszawa od paru lat. nic w tym aucie jeszcze nigdy nie nawalilo. Odpowiedz Link
boja21 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 28.07.09, 23:40 Proszę popytaj Swojego nmi czy jest wygodny, bo ja jestem wielka baba 180 cm wzrostu i nie mogę mieć malutkiego autka. Potrzebuję samochodu do jazdy po miescie. Odpowiedz Link
boja21 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 00:16 guderianka napisała: > a który rocznik ? 2007, przebieg 28000, wersja GOLD 1.6 Odpowiedz Link
olinka20 Ja jestem na NIE 29.07.09, 09:29 Ale mi sie to auto zwyczajnie nie podoba. Jest nudne az do bólu. Odpowiedz Link
boja21 Re: Ja jestem na NIE 29.07.09, 10:40 Ja też bym wolała Suzuki Grand Vitara, czy Honde CRV, ale tak jak pisałam to ma być moj pierwszy samochód i nie chcę się przejmować jak go gdzieś przytrę czy obije. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Ja jestem na NIE 29.07.09, 11:03 Na takie bolaczki polecam AC Swoja droga wysoka z ciebie kobieta- zazdroszczę bom ja pyrtek malutki. Odpowiedz Link
osa551 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 11:16 Jak rozumiem Fusion to wersja Fiesty. Kiedyś miałam Fiestę i było to fajne auto. Mój mąż, który ma ponad 190 cm wzrostu mieścił się w tym za kierownicą bez większych problemów. Auto było w miarę proste i zwrotne. Wydaje mi się, że dla początkującego kierowcy jest w sam raz. Odpowiedz Link
boja21 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 13:40 On jest na podwoziu Fiesty ale góra inna i wygląda tak www.autogaleria.pl/fotografie/ford/ford_fusion_2005_01.jpg Odpowiedz Link
boja21 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 13:41 jeszcze raz z.about.com/d/cars/1/0/m/l/ford_fusion.jpg Odpowiedz Link
osa551 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 11:19 bswm - jak Ci się jeździ Mondeo? Ja się przesiadłam z Forestera do Mondeo i po Foresterze dla mnie to jakbym się przesiadła z konia na krowę ... Przepraszam z góry wszystkich zadowolonych z Mondeo - ale właśnie mam takie odczucia względem tego samochodu Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 29.07.09, 22:36 Ktoś kiedyś powiedział "Ford gówno wort" i to święta prawda, fordy mają bardzo słabe blachy mimo najdłuższej tradycji na świecie w produkcji aut. Za 3-letni model trzeba dać ponad 30 tys zł. Za tą cenę zdecydowanie wolałabym Golfa 5 z 2004 roku lub najlepszy wypust golfa IV, starszy ale kiedy ty będziesz za 10 lat nadal golfem śmigać po drogach, fusion będzie rdzewiał na złomowisku. Odpowiedz Link
osa551 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 30.07.09, 15:32 przepraszam mama-dzwoni, ale nie zawsze wszyscy mają perspektywę śmigania 10 lat starym golfem. Autorka wątku chce samochód dla początkującego kierowcy i pewnie Fusion się akurat do tego świetnie nadaje. Może jak trochę pojeździ to za rok się przesiądzie do Jaguara też nie jestem pasjonatką Fordów, ale bez przesady Odpowiedz Link
olinka20 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 30.07.09, 16:03 Zwłaszcza, ze golf, pomijajac względy estetyczne, byłby starszy od wwym forda. Odpowiedz Link
boja21 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 30.07.09, 16:53 Dokładnie, ja chę tego Forda tylko na rok półtora, a później jakaś wypasiona bryka Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 30.07.09, 17:53 Osa ja rozumiem, że Twoje auto, które prezentujemy na zdjęciu golfowi nigdy nie dorówna ale zrozum, to był tylko taki przykład mózgu. Kiedy 10 letniego Fusiona będą korniki wpierdalały, 20 letni golf będzie miał gdzie nie gdzie pęcherzyki... Odpowiedz Link
olinka20 Szczerze? 31.07.09, 11:03 Wolalabym odpicowana syrenke na żółtych blachach niż golfa. Brzydkie nudne i dresiarsko kojarzace sie auto. I powiem ci, ze to nie te czasy, ze auto sie kupuje na 20 lat. Gówno mnie obchodzi co z moim autkiem bedzie sie działo za 5 czy 10 lat bo juz dawno nie bedzie ze mną. Odpowiedz Link
osa551 Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 31.07.09, 18:06 > Osa ja rozumiem, że Twoje auto, które prezentujemy na zdjęciu golfowi nigdy nie > dorówna ale zrozum, to był tylko taki przykład mózgu. mama-dzwoni ze względu na kolekcjonerskie zapędy chętnie bym takie auto kupiła To czym akurat ja jeżdżę to "none of your business" Odpowiedz Link
figrut Re: Ford FUSION - kupić czy nie? 31.07.09, 18:21 > Osa ja rozumiem, że Twoje auto, które prezentujemy na zdjęciu golfowi nigdy nie > dorówna ale zrozum, to był tylko taki przykład mózgu. Odwrotnie bym napisała - golf nie jest w stanie dorównać takiemu antykowi ceną i.... wygodą siedzenia. Robimy również takie samochody (ostatnio Warszawa "Pabjeda" z 57 roku, duży fiat 125 z 68 i Syrenka 67 rocznik. Jedna odpicowana Warszawa i golf może się schować. Jedna odpicowana Syrenka i Twojego golfa można co najwyżej spieniężyć i na "grill" do Syrenki całą kwotę wydać. Co do fusion - w warsztacie u nas bywają, ale są to wymiany amortyzatorów, klocków hamulcowych, albo wymiana oleju. Z niczym poważniejszym jeszcze nikt takowym fordem nie trafił. Powiedzenie "ford gówno wort" można o kant d...y roztrzaskać jeśli ktoś o samochód dba. Odpowiedz Link