pina_colada88 18.08.09, 21:11 Czy tekwondo to w miarę bezpieczny sport? Często zdarzają się urazy? I jakie np mogą być? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.migotka777 Re: Tekwondo 18.08.09, 21:53 We wschodnich sztukach walki urazy to normalka więc lepiej uważaj. Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Tekwondo 18.08.09, 22:10 Ja i tekwondo? Dobre sobie Pytam się na użytek brata, vo jak na razie to on rodziców męczy o treningi Odpowiedz Link
hellious Re: Tekwondo 18.08.09, 22:34 Mnie to sie wydaje ze kazdy w miare sprawny nastolatek ma mozliwosc trenowania takich sztuk walki, ale w KAZ|DEJ urazu sa mozliwe. Odpowiedz Link
schiraz Re: Tekwondo 18.08.09, 22:50 Zapisałam Młodego na capoeira, Młody skończył właśnie 6 lat, chętnie zapisałabym go na teakwondo, ale nie nie ma takich zajęć w mojej wsi. Ogólnie jestem jak najbardziej za wszelkimi zajęciami usprawniającymi ruchowo, a urazy mogą się zdarzyć wszędzie. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Tekwondo 18.08.09, 23:33 Trenowałam taekwon-do ponad 8 lat (z pewnymi sukcesami nawet) i powiem Ci, że bez kontuzji się nie obyło. Sport wysiłkowy, często inwazyjny. Często kontuzje zdarzają się na samych rozgrzewkach, nie wspominając o treningu właściwym. Jeśli brat szuka czegoś niekontuzyjnego, to polecam Tai-chi Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Tekwondo 19.08.09, 00:04 On nie wie czeego szuka, ale rodziców meczy. Ma takie same wady wzroku jak ja. P.s. Zuzu przez tą sygnaturkę mylisz się mi z karra mia. Odpowiedz Link