guderianka Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 09:45 Może nie wyrodna Ale czy to rozsądne zachowanie ? Dwa razy w tygodniu fast food to bardzo dużo. Raz, że to g..wno i tyle. Dwa że niezdrowe i tuczące. Trzy- że dzieciaki się przyzwyczajają szybko i wkrótce zamiast obiadu tylko fasty będa wżerać. Tak jak w Hameryce. A kardiolodzy biją na alarm.Otyłość jest coraz wiekszym zagrożeniem i coraz szybciej zapadają na nią dzieci. Może warto wdrożyć deela zdrowe nawyki żywieniowe- nie chce ci się robić żarcia-sprawa ludzka. Dlatego jak robisz obiad-zrób go więcej, żeby był na dwa dni. A zamiast maca zafunduj dzieciom np sałatkę greckę albo makaron z borówkami. Chwila roboty a żyły/serducho/wątroba się odwdzięczą Odpowiedz Link
deela Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 12:34 mojemu dziecku do otylosci stad jak do konstantynopola Mac na obiad to tak raz w m-cu moze ale np kebab czesto - z raz w tyg a poza tym mialam na mysli tez ogolnie szybkie zarcie - np gotowe paluszki rybne czy pierogi z pobliskiej garmazerki i ze dwa razy w tyg nie gotuje wcale i robie wlasnie cos blyskawicznego albo w ogole kaze cos przywiezc bom leniwa Odpowiedz Link
guderianka Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 14:48 z twojego opisu wywnioskowałam ze dwa razy w tygodniu żrecie maca albo kebab Odpowiedz Link
deela Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 23:41 az tak to nie, ZDARZAJA sie takie tyg ale nie jest to jakas regula maca mam za daleko :F Odpowiedz Link
mamabasia Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 15:45 Dwa razy w miesiącu to sie zdaza, nie stac mnie na więcej. Odpowiedz Link
tiuia Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 23.08.09, 13:51 Pizza w weekend często Albo zamiennie jakies spaghetti w knajpie z miejscem do zabawy dla dzieci. W tygodniu gotuję tylko sobie, więc gotuję albo i nie - i wtedy napycham się tym co mam pod ręką, albo tym co dowiozą niedrogo McDonald w ogóle - obrzydzenie czuję do tych lepionych nie wiadomo z czego kotlecików. Odpowiedz Link