deela 21.08.09, 00:56 robicie takie triki? ja to z dwa razy w tyg mam absolutnego bana na gotowanie i jemykebaba albo inne swinstwo mlody tez - a mlody swinstwa akurat wcina jak glupi jestem wyrodna matka czy jest nas wiecej???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_zuzu Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 01:11 nie jestes sama... jednak ja swojemu młodziakowi wole ugotowac niz dac fsast fooda ktorego z mezem jemy. Mój za mlody jeszce na wynalazki...jednak jak nie chce mi sie gotowac i mlodemu to jedzie na sloiczkowym( tez w sumie fast food nie?) wciągamy najczesciej souvlaki i kebaby jakies Odpowiedz Link
gacusia1 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 03:31 Ja tez bywam wyrodna. Do tego stopnia,ze jak nie mam nic na obiad i nigdzie nie pojdziemy to mlodemu zupke chinska zrobie a reszta rodzinki-kazdy sobie rzepke... Odpowiedz Link
hellious Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 06:48 Oj nieee... nie lubie. Nie lubie kebaba, hamburgerow, czy kupnej pizzy. Gyros robie w domu, pizze tez, a bez kebaba zyc moge Maz jak ma ochote, to sobie w pracy zje. Czasem, na kaca zamawiam chinczyka. Odpowiedz Link
anorektycznazdzira Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:17 Ja bardziej może pizzę. Dopiero co zjedliśmy "obiad" w McDonaldzie (w podróży) i mnie pokarało: całą dobę rąbał mnie brzuch, że myślałam, że nie wyrobię. I seks mi przez to przepadł a już przez to jestem gotowa ich zaskarżyć. Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:28 na lenia mam cos w zamrazarce- jaks fasolka po bretońsku lub coś innego. Czasem jednkak chce nam sie jakiegos syfa wiec wtedy zamawiamy pizzę. Ja lubie tez chińszczyznę. Dla młodego zawsze mam mrozonke bukiet warzyw wiec tak czy inaczej wrzucam do garnka do tego kasz i zupa za 15 min gotowa. Ale jeśli jemy pizze to choć troche musi dostac bo aż tupie nogami tak chce też. Odpowiedz Link
doniak0 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:31 Z kupnego syfu.... to u nas pizza.... mały aż ze szczęścia się trzęsie, ale jak mam czas to często sama robię. Odpowiedz Link
hellious Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:37 A mnie tam nawet specjalnie czasu do pizzy nie trzeba Z tego przepisu robilam ostatnio i wyszla zajebista: forum.gazeta.pl/forum/w,88104,97336450,97339127,Re_Przepis_na_ciasto_do_pizzy_pilnie_potrzebny.html Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 15:08 hell a który przepis bo sa trzy w wątku Odpowiedz Link
hellious Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 16:27 Z tego, co konkretnie zalinkowalam. Przepis Figrut Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 19:23 Ja wypróbowałam wszystkie trzy ( w końcu to był mój wątek ) )i ciasta są naprawdę super, z tym, że to które zalinkowałaś jest wręcz mega ekspresowe. Ja robię tak, że ugniatam ciasto, a małż już skałdniki kroi, jeszcze szybciej. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:38 Kebab i McKaczka to średnio jak na obiad... prędzej na drugie śniadanie. Na obiad raczej pizza, sphinxy itp. albo pierogi mrożone albo bar mleczny... ojj, bary mleczne to ja mogę 3 razy na dobę ) Niech żyje "Miś"!!! Odpowiedz Link
doniak0 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 07:40 bary mleczne kojarzą mi się z pysznymi omletami !!! nie będzie żadnego suwaczka !!! Odpowiedz Link
iwoniaw 2 razy w tygodniu to zdecydowanie nie 21.08.09, 07:57 ale raz na jakiś czas - owszem. Odpowiedz Link
ajike Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 08:11 Nigdy nie robię takich rzeczy. McDonalds jest ewentualnie jak gdzieś jedziemy i zazwyczaj po dwóch godzinach robię się głodna. Pizzę robię sama. Ale ja nie mam lenia do gotowania, bo zazwyczaj gotuje mój mążidealny Odpowiedz Link
bernimy Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 08:14 No nie tak często, ale raz na 1-2 miesiace zdarzaja się łódeczki czy frytki (or kiedyś bywały przepyszne cukinie) i zawsze po tym mam kaca, po co takie świństo jemy! A potem znów... No i tak raz na jakiś czas Młoda też skubnie frytki, choć wiem, że to straszne świństwo. Ale skutecznie obrzydziłam mężowi jedzenie mięsnych syfów w McD bo przecież do domu kupuję mięso zawsze powyżej pewnie 15 zł i jeszcze wyskubuję żyłki, tłuszczyk itd. a te gotowe są przecież z odpadów robione! Więc niezbyt często ale jednak grzeszę Odpowiedz Link
kasulka79 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 08:23 Dołączam do żywiących rodzinę syfami w prawdzie nie dwa razy w tygodniu, ale dwa w miesiącu to bankowo. Najczęściej pizza, czasem mcdonalds. Młody wtedy najczęściej zasysa frytki i jakiegoś słoika Odpowiedz Link
elan-o100 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 08:32 nie jadamy w mcdonaldzie, kebaba już lata świetlne temu jadlam. młody jeszcze śmieciowego nie probowal... ma czas Odpowiedz Link
freederike Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 08:30 nie częściej niż dwa razy w miesiącu pewnie, ale robimy. Tyle, że my lubimy pockety z KFC, albo pizzę z osiedlowej pizzerii. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 09:12 Dwa razy w tygodniu to nie, bo za droga to impreza jest hehehe. Ale kilka razy w miesiącu a to pizza, a to chińczyk, a to kebab . Trza czasem od garów odpocząć . Odpowiedz Link
zocha16 jest nas więcej deela 21.08.09, 10:00 Mój młody mógłby wcinać fastfood 7 dni w tygodniu. Staram sie ograniczać do 2 Odpowiedz Link
pa.trycja Nie 21.08.09, 10:16 Jak nam się chce fastfooda, to robię domowego. Chłopaki po drodze w podróży wcinają czasem w Maku, ja nigdy-bez żadnej ideologii,po prostu nie znoszę ichniego żarcia. Odpowiedz Link
endi100 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 10:11 U nas Mcdonalds nie przejdzie. Dzieciaki go nie jedzą. Ale jak nie mam obiadu, a ostatnio często tak bywa to albo jedziemy na obiad do ulubionej knajpki. I tam dzieciaki jedzą np. naleśniki. Albo zamawiamy pizzę Odpowiedz Link
madameblanka Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 13:59 no pewnie, raz w tygodniu mam wolne od obiadów, hehe, czyli opychamy sie wyśmienitym kebabem w Wola Park. Czasem KFC. Myśle że kebab wcale nie jest niezdrowy, grillowane mięso z pszennym plackiem ot co, żaden mi fast food. Odpowiedz Link
setia Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 14:08 robię domowe fast-foody; pizzę, frytki, zazwyczaj raz w tygodniu. Odpowiedz Link
annabetka Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 14:10 Robimy tak,najczęściej jest to pizza,czasem jak jesteśmy na zakupach ,to mac donald,a dość często kupuję gotowce w słoikach typu gulasz,pulpety,flaki,gołąbki(pudliszki preferuję) i jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów.Dziecko też z nami od czasu do czasu te rzeczy jada. Odpowiedz Link
hellious Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 14:28 Ja chyba nienormalna jestem, bo mialabym wyrzuty, jakbym serwowala rodzince czesto sloikowce... Chore to, nie? Odpowiedz Link
annabetka Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 16:31 hellious napisała: > Ja chyba nienormalna jestem, bo mialabym wyrzuty, jakbym serwowala rodzince > czesto sloikowce... Chore to, nie? Eee tam aż tak często to nie serwuję,bo generalnie bardzo lubię gotować i ogólnie lubimy różne inne niż "schaboszczak" potrawy Czasem mam lenia i nie mam oporów przed słoikami albo gotowymi mrożonymi pyzami,pierogami.Ale rozumiem ,że Ty możesz się z tym źle czuć ...no to wszystko kwestia przyzwyczajeń i czego tam jeszcze.Zdradzę Ci,że ja miałam wyrzuty nie dlatego,że gotowiec tylko dlatego,że "jaka ze mnie matka i żona,siedzę w domu,nic nie robię(!) i mi się nie chce ugotować????? Mąż styrany,dziecko głodne a ja im Pudliszki na stół???" ale przeszło mi.....wyleczyłam się z takich wyrzutów. Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 14:38 A ja to wlasnie wrocilam z baru pod oknem, w ktorym zjedlismy pyszna pomidorowa za 3 zl i kompot z owocow za 1 zl. I to srodek Warszawy. A wczoraj to byl MacDonalds, ale to tylko dlatego, ze malej rozwalily sie sandalki na spacerze, trzeba bylo od razu pojsc kupic, no a skoro jestesmy w Galerii to corka poprosila o frytki. Odpowiedz Link
gku25 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 15:33 Nie tak często ale się zdarza. Wtedy zamawiamy pizzę z zaprzyjaźnionej pizzerii. Na hasło "obiad dla Zuzi" (to moja córka) pan pizzerman robi podwójne nadzienie Odpowiedz Link
osa551 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 17:00 > robicie takie triki? Oczywiście, że tak, ale jako że jestem przeciwniczką McDonalds i tym podobnych - zwykle zamawiam żarcie z restauracji albo idziemy zjeść do jakiejś knajpy. Odpowiedz Link
dlania Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 19:40 MOje dzieci za tradycyjny polski obiad uważaja pizze popijaną zimna cola i taki najchetniej co niedziela jedzą W inne dni jedzą zdrowo w przedszkolu lub u babci, ja jem co mi w ręce wpadnie, stary cos tam gotuje, czasem zje słoika z biedronki - to tez fastfood, nie? Kebaby i gyrosy to jednak nie - smierdza i ilośc kalorii zabija mnie juz na sama myśl. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 20:42 Ty i wyrodna bez kebaba jesteś. Ale dużo kobiet tak robi, nie zawsze jest czas na gotowanie, szczególnie kiedy matka pracuje. Natomiast zamiast Mc Donalda wolałabym kupić dziecku jakąś sałatkę i domowy obiad. Tego chujostwa już jest wystarczająco dużo w Ameryce, potem łażą otyłe świnie po ulicach. Odpowiedz Link
doral2 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 20:48 tak raz na kwartał lubię zjeść big maca, małżonek szanowny czasem zaprasza mnie do kentaki friken cziken na zestaw specjalny. ale nie częściej, od nadmiaru śmieciowego żarcia można dostać zgagi. a pizzę sama robię, wrzucam ingrediencje do maszyny chlebowej i po godzinie mam pyszne ciasto na pizzę, a składniki już wedle uznania Odpowiedz Link
ptysiek9876 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 21.08.09, 21:02 a co se będę żałowała wczoraj był kebab na obiad :p lubię mcdonaldsy, pizzę, i wszystkie fast fudy Odpowiedz Link
anormalia Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 22.08.09, 09:29 kfc, pizzza, kebab, frytki oczywiście Odpowiedz Link
mama-dzwoni1 Re: na obiad kebab, mcdnalds itp 23.08.09, 13:53 A ja jestem niestety jedną z nich Odpowiedz Link
liwilla1 nie 22.08.09, 09:40 szkoda nam kasy. a mlody z mcd i tak tylko frytki shake'a toleruje. o kebabie i pizzy nawet nie mozna przy nim wspomniec, bo drze jape jak wariat. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: nie 22.08.09, 15:48 liwilla1 napisała: > szkoda nam kasy. To tak jak u nas Z mcd mój dzieć toleruje jedynie zabawki do zestawu. Pizzę zrobię sama, pierogi tudzież ( przepis tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50957103,95998429.html ) A jak mam lenia i nie chce mi się gotować, to zawsze jest coś w zamrażarce na tę okoliczność: pulpety, fasolka lub bigos dla małża i pierogi domowe dl dziecia. Bo ja mam tak, że raz w miesiącu w kuchni od rana do wieczora robię zapasy na "Dzień Lenia" Odpowiedz Link