alesio23 26.08.09, 10:54 Nie mogę absolutnie znaleźć żadnej roboty. Szukam od dwóch miesięcy. Czy któraś z was była zarejestrowana w takim urzędzie? Są jakieś sznse że znajda mi jakąś pracę i żeby to nie było sprzątanie (albo herbalife). Bo różne opuinie słyszałam..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 alesio 26.08.09, 10:57 a byłaś osobiście w przedszkolach/klubach malucha? może chciałabyś opiekować się dzieckiem albo starszą osobą? a MOPS/MOPR? zawsze byloby to związane z Twoim zawodem. UP wyśle cię na staż za 500zł/8h dziennie ewentualnie kursy przynajmniej u nas tak to wygląda Odpowiedz Link
alesio23 Re: alesio 26.08.09, 10:59 no byłam w przedszkolach, ale nie biorą mnie bo nie mam doświadczenia. Jestem już strasznie sfrustrowana i żałuje, że po gimnazjum nie poszłam do jakies zawodówki.Serio. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: alesio 26.08.09, 11:02 alesio23 napisała: > no byłam w przedszkolach, ale nie biorą mnie bo nie mam > doświadczenia. Jestem już strasznie sfrustrowana i żałuje, że po > gimnazjum nie poszłam do jakies zawodówki.Serio. a gdybyś zajęła się dzieckiem? nie na umowę, ale tak żeby zdobyć doświadczenie. Chocby na kilka godzin dziennie - na osiedlach na pewno są takie potrzeby. Albo zaproponuj 3 miesięczny staż w przedszkolu (musiałabyś być uparta) a później, jeśli się sprawdzisz, żeby choćby na pół etatu Cię zatrudnili? Odpowiedz Link
alesio23 Re: alesio 26.08.09, 11:04 Wiesz tabaczku ja mogę robić raczej naprawdę wszystko. Ale jak sobie pomyślę, że po trzech latach z własnym w domu, mam siedzieć w domu jeszcze ileś tam z cudzym, to mi się odechciewa Będę musiała dalej do tych przedszkoli chodzić, choć już niedługo na bilety nie będę miała kasy Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: alesio 26.08.09, 11:06 alesio23 napisała: > Wiesz tabaczku ja mogę robić raczej naprawdę wszystko. Ale jak > sobie pomyślę, że po trzech latach z własnym w domu, mam siedzieć w > domu jeszcze ileś tam z cudzym, to mi się odechciewa > Będę musiała dalej do tych przedszkoli chodzić, choć już niedługo > na bilety nie będę miała kasy przejdź się na os. Pod Lipami, mają tam przedszkole integracyjne, może coś się uda? wiem, że kiedyś mieli tam zatrudnioną studentkę pierwszego roku... może warto... Alesio, jeśli zaopiekujesz się drugim dzieckiem, wpadnie Ci do kasy jakiś 1000zł + zawsze możesz wpisać w 'doświadczenie',a później to już Ci nie powiedzą w przedszkolu, że nie masz doświadczenia Odpowiedz Link
hellious Re: alesio 26.08.09, 11:09 Oj, i w tym temacie doskonale cie rozumiem... mi tez dziewczyny dawaly propozycje, zebym wziela do kompletu jakies dziecie do pilnowania, ale ja sie zwyczajnie do tego nie nadaje. Moj mnie wykancza psychicznie a jeszcze jeden taki i to cudzy... nie, dziekuje Odpowiedz Link
elan-o100 Re: alesio 26.08.09, 11:07 mam propozycję, praca jest na własny rachunek. Praca polega na sprzedaży produktów z katalogu. Ja zajęłam się tym żeby sobie dorobić i uważam, że to jest super sprawa bo: 1. nie musisz inwestować swoich pieniędzy na początek. 2. zamawiasz sobie katalogi i na tym pracujesz. 3. jesli nic nie zamawiasz w danym miesiacu to tez nic sie nie dzieje. 4. w kazdym miesiacu dostajesz dodatkowe prezenty od firmy. Jesli jestes zainteresowana, wejdz na strone www.betterware.eu/pl i poczytaj sobie. Słuze pomocą, daj znac na pocztę. pozdrawiam Odpowiedz Link
karra-mia elan-o100 26.08.09, 12:56 pocztę ode mnie masz ja też jestem zainteresowana tym, mogłabyś mi napisac w mailu jak to wygląda, wszystko, co wiesz? Odpowiedz Link
exotique Re: UP 26.08.09, 10:57 niekoniecznie znajda, ale ubezp zdrowotne oplaca i skladke emerytalna czy jakos tak Odpowiedz Link
romashka Re: UP 26.08.09, 10:57 Nie byłam nigdy zarejestrowana, ale moja znajoma była. Totalnie bez sensu, oczywiście, że nie dostała żadnej rozsądnej propozycji pracy. (Inna sprawa, że była racze typ "nie mam ja, państwo mi da" i zero aktywności/przedsiębiorczosci). Ale z kolei mój inny znajomy zwolnił się miesiąc temu i od razu zarejestrował. I zbiera dokumentację, żeby odpaliś własny biznes i dostać zastrzyk gotówki z UP wspomagajacy rozpoczęcie działalnosci. Więc może warto Odpowiedz Link
hellious Re: UP 26.08.09, 10:58 Ja jestem zarejestrowana juz dluuugo. Od dwoch lat mniej wiecej. Ofert pracy mialam 2 w tym czasie, z czego jedna nie aktualna. Odpowiedz Link
hellious Re: UP 26.08.09, 11:01 A tak offtopiciem zarzuce. Ide dzis na rozmowe w sprawie pracy. Praca w sklepie, zmianowa ( 6-14, 14-23), tylko... chodza sluchy ze wlasciciel jest wiecznie napalony i molestujacy... I tu wlasnie juz mi sie nieco przestaje podobac, ale ranna zmiana bylaby dla mnie zajebista. Odpowiedz Link
alesio23 Re: UP 26.08.09, 11:02 No to trzymam kciuki. Napisz potem jak ci poszło. Ja niestety mogę pracować tylko od 8 do 16 i to też jest jakies oraniczenie niestety Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: UP 26.08.09, 11:02 hellious napisała: > tylko... chodza sluchy ze wlasciciel jest wiecznie > napalony i molestujacy... I tu wlasnie juz mi sie nieco przestaje podobac, ale > ranna zmiana bylaby dla mnie zajebista. Ludzie zawsze gadali i będą gadać. Może ktoś mu źle życzy Życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link
alesio23 Re: UP 26.08.09, 11:01 Naprawdę? Ja słyszałam, że oni mają obowiązek przedstawić 3oferty jak z rzadnej się nie skorzysta to wtedy wypad Odpowiedz Link
hellious Re: UP 26.08.09, 11:04 A nie, przepraszam, przedstawili mi trzy Z czego jedna to byla tzw. gielda pracy, czyli sped bezrobotnych z ktorych pracodawca mial sobie kogos wybrac. Tyle, ze praca byla tak atrakcyjna, ze ludzie woleli wypisac sie z up niz tam pracowac. Odpowiedz Link
guderianka Re: praca 26.08.09, 11:30 alesio-jest branża która zawsze potrzebuje świeżej krwi są to firmy ubezpieczeniowe szukające agentów/przedstawicieli ubezpieczeniowo -finansowych Praca ciężka-ale jeśli przyłozysz możesz dobrze, naprawde dobrze zarobić. Plusem jest nienormowany czas pracy-minusem-własna DG (ale jest możliwość założenia na warunkach preferencyjnych, składka ok.300zł, możesz też otrzymać dofinansowanie do działalności z UE lub UP -trzeba napisać wnioski, wyliczenia , itp. wszystko ci powiedzą ) Plusem jest : doświadczenie, szkolenia, wiedza, umiejętności interpersonalne. Odpowiedz Link
loolipop Re: UP 26.08.09, 13:23 Ja właśnie wczoraj byłam z sostra w Radzyminie w UP zarejestrowała sie! dostanie całe 368 netto zł nie dostała zadnej oferty pracy bo dla niej nie było, ale za to było kilka innych np za 1260 brutto praca biurowa w Kobyłce lub markach. Najwiecej ofert jest dla pielegniarek i płaca ok 2500 brutto. Jak to sie mói po szczeblach do kariery... Odpowiedz Link
karra-mia Re: UP 26.08.09, 12:59 byłam i zrezygnowałam nic mi nie znaleźli, na kurs mnie nie posłali, bo brak miejsc, na staż się nie kwalifikuję, bo po studiach jestem itd... wyrejestrowałam się, bo składkę zdrowotną to i tak jak nie UP płacą mi u małża w pracy. Alesio to jesteśmy we trzy z Hellką sfrustrowane, bezrobotne i bez szans na pracę. Ja jeszcze w dodatku i tak nie mam co z młodym zrobić, bo do przedszkola się nie dostał, babcie i dziadek za młodzi, pracują jeszcze. Zostaje mi moja babcia, albo małża babcia (panie po 70), ale odpadają, bo obie nie są całkiem sprawne i zresztą obie boją się zostać z trzylatkiem na tak długo. Ja to rozumiem. No i tak oto jestem skazana na dom Odpowiedz Link
guderianka Re: UP-karra 26.08.09, 13:33 No i tak oto jestem skazana na dom Nie jesteś ! Jeśli chcesz pracować-naprawde rozwiązań jest wiele. Trzeba tylko wyjśc poza myslenie "pudelkowe". Trzeba spojrzec na problem od innej strony. Podałam alesio przykład fajnej pracy-może i tobie się spodoba? Odpowiedz Link
alesio23 Re: UP-karra 26.08.09, 13:39 he he myślenie pudelkowe Moja się na szczeście do przedszkola dostała, ale kredyt bierzemy i nie wystarczy tylko malża wypłata. Poza tym już mi wychodzi bokiem to siedzenie w chacie non stop.Ja się do sprzedaży takiej nie nadaję. Bardzo jestem nieśmiała i nie umiem ludziom nic wciskać Odpowiedz Link
medussa7 Re: UP-karra 26.08.09, 13:48 W Swarzędzu zmienia sie operator jednego z przedszkoli. Ten gościu będzie najprawdopodobniej potrzebował przedszkolanek. Ale jak najszybciej musialabyś do niego zadzwonić. Najpóźniej do piątku. Jak jesteś zainteresowana to dam Ci namiary na siebie i wszystko wytlumaczę. Odpowiedz Link