Dodaj do ulubionych

Włosy kręcone

IP: 81.190.127.* 27.02.07, 16:03
Mam kręcone, pofalowane włosy ale nie radzę sobie z nimi i dlatego prostuje.
Chciałbym by były fajnie pokręcone a nie "szopowate", proszę mi doradzić co
nałożyć na suche juz włosy by wyglądały dobrze i nie puszyły sie.
Obserwuj wątek
    • Gość: sprężynka Re: Włosy kręcone IP: *.acn.waw.pl 27.02.07, 18:53
      ja również mam kręcone włosy i to dosyć długie. musisz na mokre włosy nałożyć
      żel lub piankę, najlepiej niech schną same, bo suszarka puszy włosy. Gwarantuję
      Ci, że będzie ok ;-)
    • agata.roguszczak Re: Włosy kręcone 28.02.07, 14:43
      Witam,
      po pierwsze włosy kręcone należy odpowiednio nawilżać i odżywiać,ponieważ przy
      takim rodzaju włosów jest to niezbędne.
      Do układania proponuje użyć pianki na mokro,a na sucho lakieru by nadać im
      objętości.
      Pozdrawiam
      • modlisshka Re: Włosy kręcone 01.03.07, 13:22
        ja czeszę włosy tylko pod bierząca wodą ok dwa trzy razy w tygodniu. Stosuję
        szmpon i odżywkę do włosów suchych i zniszczonych /z powodu balejażu/ na
        wilgotne włosy wgniatam żel z odżywką, suszę je z głową opuszczoną w dół...
        ogolnie bez wiekszych problemów
        • confused.girl Re: Włosy kręcone 08.03.07, 23:30
          Ja z moimi kręconymi włosami już dawno zapomniałam o lakierach i piankach, bo na
          dłuższą metę znacznie pogarszały stan moich włosów. Używam ich tylko
          okazjonalnie. Przede wszystkim dużo odżywek nawilżających, ja uwielbiam domowe z
          naftą kosmetyczną. Zielony sunsilk(serum) jak narazie jest najlepszy IMHO do
          loków. Plus jedwab w płynie, ale też nie za często. Nie suszę kędziorków
          suszarką, bo za bardzo niszczy włosy. Chyba, że od czasu do czasu z dyfuzorem :)
          Mokrym włosom pozwalam swobodnie wyschnąć, od czasu do czasu "ugniatając" dłonią
          włosy, żeby skręt był ładniejszy. Ogólnie to jak się tak zastanowię, to
          strasznie dużo z tym roboty, ale już się przyzwyczaiłam i nie przeszkadza mi to
          zupełnie:)
          Pozdrawiam
    • Gość: agi Re: Włosy kręcone IP: *.ramtel.pl 19.05.07, 23:33
      ja również mam kręcone włosy, radze abyś nakładała bo myciu odżytke pantene
      pro-v spręzyste loki i fale, jest great, tylko nie jak tam pisze odbrobine, ja
      ładuje tyle żebym mogła wmasować ją w kazdy kosmyk. Ponadto radze nie
      szczotkować włosów, tylko po myciu, nie szczotkuj suchych włosów, gdy wstaniesz
      po spaniu zmocz włosy wtedy nakładając jeszcze raz tej odżywki (włosy dzięki
      temu nie bedą się kleić do twoich rąk), beż problemu takie włosy możesz suszyć ,
      nie staną sie puszystym cosik, będziesz miała śliszne loki. Uwaga susz włosy
      najpierw od nasady, aby je podnieć:)
    • librea Re: Włosy kręcone 01.06.07, 08:58
      ja jestem fanką swoich własnych loków, więc Ci doradze tak: po pierwsze dobry
      szampon, ale żeby nie był cięzki, np. Herbal Essences, potem lekka odżywka do
      włosów do spłukania, najlepiej nabłyszczająca. potem włosy wyciśnij w ręćznik,
      nie szarp, nie wycieraj.mokre rozczesz grzebieniem o szerokim rozstawie ząbków.
      na to nałóż wosk nabłyszczający z Joanny (nie skleja włsoów), ale nie jakieś
      ogromne ilości. i wysusz naturalnie, albo suszarką z dyfuzorem. czasem żeby
      fryzura nie przyklapła, nakładam na mokre włosy odrobinę pianki, a potem wosk.
      lakierów nie używam, bo wtedy loki nie są takie sprężyste.pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka