ave.duce 03.11.09, 14:10 Etymologia? Z francuskiego czy z łotewskiego? Coeur de peuple czy kartupeļu? :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 16:11 Ja też. Skończy się jeszcze większym obciachem "głowy" kaczej. Niepociumanej mamrotkowej. :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 17:09 W teatrze starożytnej Grecji obowiązywała jedność miejsca, czasu i akcji. ----------------- Odpowiedz Link
gat45 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 18:45 No i co ono tak poleciało puste, bez dania racji ? Chciałam rzec, że furda etymologia, entomologia i nawet epistemologia. Kurdupel fonetycznie wdzięcznie się kojarzy z dwoma nieprzyzwoitymi wyrazami - i chwatit. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 18:48 de czy du? ps. czy te wyrazy to Mamrotek i Bulgotek?! :) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 18:59 Tak se pomyślałam, że coś mi nie gra. Boszszsz... żeby tylko nie zobaczyła i nie przyleciała! ;) :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 18:53 > No i co ono tak poleciało puste, bez dania racji ? Słowo wróblem wyleci .. Racja może być daniem. Odpowiedz Link
gat45 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 18:56 remez2 napisał: > Słowo wróblem wyleci .. Hiperbolą ? > Racja może być daniem. Często gęsto niestrawnym Odpowiedz Link
remez2 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 19:00 > > Racja może być daniem. > Często gęsto niestrawnym SoM takie ludzie co whisky z coca colą piją. One wszystko strawią. Odpowiedz Link
gat45 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 19:15 remez2 napisał: > SoM takie ludzie co whisky z coca colą piją. One wszystko strawią. Dzicz, ot co. A co powiesz o takich, co 20-letni koniak z dobrej rodziny chcieli mi zaserwować z colą ? Siłą woli tylko nie zemdlałam na sam widok bliskości tych dwóch flaszek. Odpowiedz Link
gat45 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 19:34 ave.duce napisała: > Cuciłaś się chusteczką z mereżką?! :) > > :p Tać mówię, że siłą woli i godnością osobistą ! Obie bez haftów i mereżek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 19:45 Ok, ok, bez nerwacji, bo jeszcze globusa dostaniesz! A bientot! :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 19:50 > A co powiesz o takich, co 20-letni koniak z dobrej rodziny chcieli > mi zaserwować z colą? A myślałem, że wiele widziałem i słyszałem. > Siłą woli tylko nie zemdlałam na sam widok > bliskości tych dwóch flaszek. Z taką siłą woli góry możesz przenosić. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Kurdupel ;) 03.11.09, 23:48 Żądam natychmiastowego usunięcia tego wątku, ewidentnie obraża Pana Prezydenta urzędującego! Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Kurdupel ;) 05.11.09, 05:55 Dowodów bezpośrednich na przyznanie się brak. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj kIedyś juz to udowadniałem, ale powtórzę. 04.11.09, 17:06 Kurdupli czesto przesladuje rzadka przypadłość. Otóż z racji niskiego wzrostu osobnicy Ci mają najmniejszą odległość między głową a d*pą. Odległość znacznie mniejszą niż to ma miejsce u ludzi wzrostu normalnego, ze o wzroście słusznym juz nie wspomnę( można tego łatwo dowieść za pomoca urządzenia zwanego metrówka , a majacego swój wzorzec w Sèvrès pod Paryżem, znaczy tam skad się wziął , a własciwie wzięło określenie kurdupel. Ale wróćmy do owej przypadłości. Ta mała odległość między skądinąd dwoma bardzo ważnymi dla człowieka i jego funkcjonowania organami w chwilach stressu powoduje wzajemne przemieszczanie się zawartości między rzeczona d*pą, a głową. Zjawisko to nasila się w przypadkach, gdy głowa jest duża, okragła i gabarytami dorównuje temu co się znajduje z tyłu poniżej pleców. Lekarze nie zbadali jeszcze dokładnie tej przypadłości, ale juz wiadomo, ze owe przemieszczenie w wielu przypadkach skutkuje nienawiscią i z tej racji moze być niebezpieczne dla otoczenia. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: kIedyś juz to udowadniałem, ale powtórzę. 04.11.09, 17:20 Przyłączę się do obserwacji prof. Ryja. Przyczyn opisywanego zjawiska należy szukać z genie zadufania. To on odpowiada za blokowanie genu wzrostu w okresie dojrzewania. Wydzielanie somatotropiny jest hamowane na skutek gwałtownego pulsacyjnego rozrostu ego do destrukcyjnych dla genów kodujących strukturę hormonu wzrostu. Zakłócenia w działaniu wątroby i pobudzenie przedniego płata przysadki mózgowej skutkuje rozwojem osobowości neurotycznej, histerycznej a nade wszystko nikczemnej. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj No toś podparł sprawę naukowo! 04.11.09, 17:23 tw_wielgus napisał: > Przyłączę się do obserwacji prof. Ryja. > Przyczyn opisywanego zjawiska należy szukać z genie zadufania. > To on odpowiada za blokowanie genu wzrostu w okresie dojrzewania. > Wydzielanie somatotropiny jest hamowane na skutek gwałtownego > pulsacyjnego rozrostu ego do destrukcyjnych dla genów kodujących > strukturę hormonu wzrostu. > Zakłócenia w działaniu wątroby i pobudzenie przedniego płata > przysadki mózgowej skutkuje rozwojem osobowości neurotycznej, > histerycznej a nade wszystko nikczemnej. > Odpowiedz Link
gat45 Ja się boję. 04.11.09, 17:24 A już najokropniej tego przedniego płata przystawki czy tam przyssawki mózgowej. Płatanie ma u mnie złe notowania. Powiedzcie mi raz a dobrze i na dodatek w centmetrach, gdzie się zaczyna wzrost średni dla panów, a gdzie dla dam. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Re: Ja się boję. 04.11.09, 17:32 gat45 napisała: > A już najokropniej tego przedniego płata przystawki czy tam > przyssawki mózgowej. Płatanie ma u mnie złe notowania. > > Powiedzcie mi raz a dobrze i na dodatek w centmetrach, gdzie się > zaczyna wzrost średni dla panów, a gdzie dla dam. Trzeba by pogrzebac tam gdzie wyrabiali kiedys Dowody Osobiste, bo kiedyś wpisywali do tych dokumentów. Ja miałem wpisane wysoki, co dziś przy moich 178 cm wydaje się raczej srednim. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Kurdupel ;) 08.11.09, 23:54 Tak mi się skojarzyło durnowato. Dwie rzeczy zapamiętałem najlepiej z intensywnych szkoleń wojskowych w zamierzchłych niestety czasach. Pierwsza - to właśnie przywołany skojarzeniem polowy aparat telefoniczny z automatycznym półdupleksem (sic!). Druga - to ustna instrukcja strzelania z karabinu Mosin wz. 1891/30: odpierdolić, przepierdolić, zapierdolić, wypierdolić (przepraszam osoby nie znające nazewnictwa wojskowego za te fachowe określenia). Odpowiedz Link