ave.duce 09.08.10, 15:45 Red. Tomasz S., jak zwykle niezależny od rozumu tak pięknie tłumaczy...... to PAMIĄTKA po bracie! :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike.recz Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 15:57 "godzi w powszechnie zaakceptowany fakt obecności krzyża przed Pałacem Prezydenckim" źródło:gazeta.pl Odpowiedz Link
trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:02 Powszechny - po grecku katholikos, czyli καθολικοί Odpowiedz Link
mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:07 Całe szczęście tego typu skretynienie jak Panów Tomasza i Antoniego już tak powszechne nie jest. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:13 Może nie tak powszechne, ale za to okropnie się drące. :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:21 Krzykliwa wersja głupoty na ogół jest najbardziej widoczna. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:32 Trąbka ma coś z tym wspólnego? Młoteczek i bębenek... etc. Orkiestra plus kowadełko ;) :p Odpowiedz Link
trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:34 Ha! Pytanie brzmi - czy wersja niekrzykliwa nie jest aby bardziej szkodliwa? Odpowiedz Link
mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 17:00 Bardzo ciekawe spostrzeżenie. W konsekwencji faktycznie może być różnie. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:19 To nie jest skretynienie niestety - to jest świadoma ścieżka polityczna, po której stąpają owi bezgrzeszni, czyści i oświeceni inaczej. Odpowiedz Link
mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:23 Oczywiście się zgadzam, użyłem po prostu takiego skrótu nie mającego nic wspólnego z nadużyciem semantycznym. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 16:35 Jest w tym ziarenko prawdy. Szczególnie to, co się dzieje za płotem pod krzyżem jest to pamiątka po IV RP. Syf, malaria, niechlujstwo, ludzie o oczach tęskniących za rozumem, wyglądający jak żywcem z czeskich komedii lat 60 (obrażam czeskie komedie!) wśród paskudnych, niechlujnie wykonanych transparentów. I pałac otoczony płotem. Za płotem krzyż. Tak miała wyglądać IV RP, a to jest jej rezerwat i pamiątka po bracie Jarosława Kaczyńskiego. Tuż obok znajduje się największa uczelnia wyższa w Polsce i podobno najlepsza (a przynajmniej ex aequo z UJ),z tyłu pałac prezydencki, w druga stronę rzut beretem plac zamkowy z tłumami turystów, na przeciwko ASP oraz lanserska knajpa młodzieżowa, a tu bezdomni śpią na krzesełkach i wyśpiewują psalmy. Ale jazz! Odpowiedz Link
trzecikot Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 16:47 Tu się nie zgodzę - o wiele bardziej spektakularne były transparenty w Chicago - pamiętasz te niewygumkowane linie pomocnicze? Pamiętasz tę "Poskę" Odpowiedz Link
ploniekocica Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 17:04 Ok. Ale Chicago nie leży w Polsce na trakcie królewskim do jasnej i niespodziewanej. I ja nie bywam w Chicago, a na Krakowskim a i owszem parę razy w tygodniu. Pamiętasz zdjęcia z katastrofy i nielegalne wysypisko śmieci tuż obok wraku oraz kwiatów i zniczy? Otóż teraz Krakowskie na tym odcinku tout a fait "w podobie". Odpowiedz Link
trzecikot Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 18:52 tout a fait ? Rozpalasz mnie jak sowiecka rozgłośnia.... Common baby light my fire Odpowiedz Link
sclavus Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 10.08.10, 16:45 Ftym cóś jest, że masz reację, ale ... trzebaby - zostawiając ten krzyż - dodać podpis i zdjęcie: ostatnia pamiątka po czwartej PiSpolitej (miało być zdjęcie Lechkacza z podpisem: Lech Kaczyński - prezydent IV RP... - niestety, wyrzuciłem po śmierci głównego zainteresowanego) Odpowiedz Link
ave.duce Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, niniejszym 09.08.10, 20:04 mianuję TW_Wielgusa swoim oficjalnym plenipotentem ds. pamiątki, czyli kżyrza smoleńskiego. Mam nadzieję, że dotrzyma słowa i > skoro mnie nie będzie, oczywiście poczuje się zaszczycony, gdy przyjdzie co do czego, strzelić jakiegoś mohera z kapcia z okrzykiem: to od Ave! ;))) :p Odpowiedz Link
trzecikot Re: Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, ninie 09.08.10, 20:11 Morituri te, kurwa twoja mać, salutant! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, ninie 09.08.10, 20:25 Te morituri, Qr..wskiego mać, absoluutant! :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 20:13 A narzędzie modlitewne typu bejsbol odkurzone aby na błysk? :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:34 Gdybym ja miał obierać sobie kogoś na celownik, to mój wybór padłby na przygłupiego Wojtka od Cejrowskich:-))) Odpowiedz Link
tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:37 Z Matką Boską??? mike.recz napisał: > Gdybym ja miał obierać sobie kogoś na celownik, to mój wybór padłby > na przygłupiego Wojtka od Cejrowskich:-))) Odpowiedz Link
mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:40 Nawet gdyby był razem z Waldkiem: www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,8231091,16_letnia_corka_Jacka_Kurskiego_na_demonstracji_politycznej.html?i=6 Odpowiedz Link
tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:44 A Fe! Naszego wspólnego eurodeputowanego tak postponujesz? ;) Odpowiedz Link
mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:53 Jacusia? Wręcz odwrotnie. Do niego nawet czuję pewnego rodzaju miętę! Odpowiedz Link
tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:55 O my god! mike.recz napisał: > Jacusia? Wręcz odwrotnie. Do niego nawet czuję pewnego rodzaju miętę! Odpowiedz Link
mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 23:08 To jeden z moich ulubionych polityków. Odpowiedz Link
gat45 Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:57 Ja też ! Zaznaczam tylko, że nie znoszę mięty. Fuj ! Nawet w paście do zębów. Odpowiedz Link
mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 23:09 Jak to dobrze, że istnieją również owocowe gumy do żucia;) Odpowiedz Link
mike.recz Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłem 09.08.10, 23:30 ze śmiechu. RZYDOKOMUNA POZDRAWIA:-))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłem 10.08.10, 01:06 A kogo pozdrawia RZYDOKOMUNA? BÓBla? :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:22 Między innymi z pewnością również jego ale też innych jedwabników. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:28 Who is "jedwabnik"? To ten od jedwabiu czy Jedwabnego? :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:39 www.andrzejrysuje.cba.pl/wp-content/uploads/2010/07/przeniesienie-krzy%C5%BCa1.jpg Raczej ta druga opcja. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:44 mike.recz napisał: > www.andrzejrysuje.cba.pl/wp-content/uploads/2010/07/przeniesienie-krzy%C5%BCa1.jpg > Raczej ta druga opcja. Ale przecież jego matka była Polką spod Częstochowy ;) :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:49 Tak ale wiedza o tym fakcie nie jest zbyt powszechna.;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 08:27 "Newswieś(ci)" starały się nieść kaganiec oświaty w lud > Żywią i bronią, czyli dla wsi i o wsi Jakaściś Europa chce dobić polskiego chłopa. Widać Pan Zeus marnie się spisał jako kidnaper. Wszak mógł na dobre porwać tę zbereźnicę, co to prawnie wprowadza przymus aborcji, miłości inaczej i tym podobnych eutanazji. Mimo to włościanie żywią... nadzieję, że prawdziwa Polka, w Częstochowie rodzona Królowa miłościwie panująca, co to w Ostrej świeci bramie, i teraz swój lud ocali, rydzykami nakarmi. Może jaką Nowinę doda albo i dwa Kaczorki utuczone. NEWSWIEŚ(CI) 5 Rok 1 Nr 5(5) :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 12:43 Przygłupi Wojtuś od Cejrowskich w swoim żywiole oskarżeń i spisków. www.radiownet.pl/radio/wpis/8077/ Poranny komentarz wczorajszych wydarzeń i katastrofy. Mocne. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 12:22 A jak tam się układa Panu Wojtku z nową "białą" Panią Wojtkową (z domu Najfeld)? :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 17:31 Myślę, że poza ślubem poza kamerami się dogadają przez rok. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 19:05 Ciekawe, czy z Pawlikowską (jak pisze o sobie: pisarz, podróżnik, łowca) żył na "kaczą łapę". Wszystko na to wskazuje, że grzeszył. Najfeld bardziej święta od papieża, więc chyba bez ślubu kościelnego (konkordatowego?) się nie mogło obyć. :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 19:46 Ale Ty plotkara jesteś;) Jak im tam dobrze, to dobrze. Chciałbym tylko aby oni myśleli tak jak my i nie wpieprzali się nam do życia. Bo tu jest problem. Oni żyją w poczuciu swojej misji. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 12.08.10, 12:11 W przypadku hipokrytów jestem gotowa do daleko idących poświęceń. :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 12.08.10, 19:00 A to zmienia postać rzeczy;) Odpowiedz Link
ave.duce "zmienia postać rzeczy" ... 13.08.10, 10:35 Jarosław K. mi się kojarzy > La donna è mobile wszak. :p Odpowiedz Link
mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 13:00 mike.recz napisał: > ze śmiechu. > RZYDOKOMUNA POZDRAWIA:-))) Jest ci Ona: bi.gazeta.pl/im/1/8234/z8234061X,--Zydokomuna-pozdrawia--.jpg :-))) Odpowiedz Link