Dodaj do ulubionych

No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ;)

09.08.10, 15:45
Red. Tomasz S., jak zwykle niezależny od rozumu tak pięknie tłumaczy...... to PAMIĄTKA po bracie!

:p
Obserwuj wątek
    • mike.recz Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 15:57
      "godzi w powszechnie zaakceptowany fakt obecności krzyża przed
      Pałacem Prezydenckim
      "

źródło:gazeta.pl
      • trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:02
        Powszechny - po grecku katholikos, czyli καθολικοί
        • mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:07
          Całe szczęście tego typu skretynienie jak Panów Tomasza i Antoniego
          już tak powszechne nie jest.
          • ave.duce Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:13
            Może nie tak powszechne, ale za to okropnie się drące.

• mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:21
              Krzykliwa wersja głupoty na ogół jest najbardziej widoczna.
              • ave.duce Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:32
                Trąbka ma coś z tym wspólnego? Młoteczek i bębenek... etc.
                Orkiestra plus kowadełko ;)

https://www.nurkopedia.pl/wiki/images/3/35/Budowa_ucha.gif

• trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:34
                Ha! Pytanie brzmi - czy wersja niekrzykliwa nie jest aby bardziej szkodliwa?
                • mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 17:00
                  Bardzo ciekawe spostrzeżenie. W konsekwencji faktycznie może być
                  różnie.
          • trzecikot Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:19
            To nie jest skretynienie niestety - to jest świadoma ścieżka polityczna, po
            której stąpają owi bezgrzeszni, czyści i oświeceni inaczej.
            • mike.recz Re: Na Antka również zawsze można liczyć. 09.08.10, 16:23
              Oczywiście się zgadzam, użyłem po prostu takiego skrótu nie mającego
              nic wspólnego z nadużyciem semantycznym.
    • ploniekocica Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 16:35
      Jest w tym ziarenko prawdy. Szczególnie to, co się dzieje za płotem pod krzyżem
      jest to pamiątka po IV RP. Syf, malaria, niechlujstwo, ludzie o oczach
      tęskniących za rozumem, wyglądający jak żywcem z czeskich komedii lat 60
      (obrażam czeskie komedie!) wśród paskudnych, niechlujnie wykonanych
      transparentów. I pałac otoczony płotem. Za płotem krzyż. Tak miała wyglądać IV
      RP, a to jest jej rezerwat i pamiątka po bracie Jarosława Kaczyńskiego.

Tuż obok znajduje się największa uczelnia wyższa w Polsce i podobno najlepsza (a
      przynajmniej ex aequo z UJ),z tyłu pałac prezydencki, w druga stronę rzut
      beretem plac zamkowy z tłumami turystów, na przeciwko ASP oraz lanserska knajpa
      młodzieżowa, a tu bezdomni śpią na krzesełkach i wyśpiewują psalmy. Ale jazz!
      • trzecikot Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 16:47
        Tu się nie zgodzę - o wiele bardziej spektakularne były transparenty w Chicago -
        pamiętasz te niewygumkowane linie pomocnicze? Pamiętasz tę "Poskę"
        • ploniekocica Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 17:04
          Ok. Ale Chicago nie leży w Polsce na trakcie królewskim do jasnej i
          niespodziewanej. I ja nie bywam w Chicago, a na Krakowskim a i owszem parę razy
          w tygodniu.
          Pamiętasz zdjęcia z katastrofy i nielegalne wysypisko śmieci tuż obok wraku oraz
          kwiatów i zniczy? Otóż teraz Krakowskie na tym odcinku tout a fait "w podobie".
          • trzecikot Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 09.08.10, 18:52
            tout a fait ?
            Rozpalasz mnie jak sowiecka rozgłośnia.... Common baby light my fire
      • sclavus Re: No i już wiem, czym jest ten + pod Pałacem! ; 10.08.10, 16:45
        Ftym cóś jest, że masz reację, ale ... trzebaby - zostawiając ten
        krzyż - dodać podpis i zdjęcie:
        ostatnia pamiątka po czwartej PiSpolitej
        (miało być zdjęcie Lechkacza z podpisem: Lech Kaczyński -
        prezydent IV RP
        ... - niestety, wyrzuciłem po śmierci głównego
        zainteresowanego)
    • ave.duce Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, niniejszym 09.08.10, 20:04
      mianuję TW_Wielgusa swoim oficjalnym plenipotentem ds. pamiątki, czyli kżyrza smoleńskiego.

Mam nadzieję, że dotrzyma słowa i >

skoro mnie nie będzie, oczywiście poczuje się zaszczycony, gdy przyjdzie co do czego, strzelić jakiegoś mohera z kapcia z okrzykiem: to od Ave! ;)))

• trzecikot Re: Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, ninie 09.08.10, 20:11
        Morituri te, kurwa twoja mać, salutant!
        • ave.duce Re: Gdyż ponieważ nie mogę być dzisiaj TAM, ninie 09.08.10, 20:25
          Te morituri, Qr..wskiego mać, absoluutant!

• tw_wielgus Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 20:11
        że właśnie kończę sznurować glany.
        • ave.duce Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 20:13
          A narzędzie modlitewne typu bejsbol odkurzone aby na błysk?

• mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:34
            Gdybym ja miał obierać sobie kogoś na celownik, to mój wybór padłby
            na przygłupiego Wojtka od Cejrowskich:-)))
            • tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:37
              Z Matką Boską???

mike.recz napisał:

> Gdybym ja miał obierać sobie kogoś na celownik, to mój wybór
              padłby
              > na przygłupiego Wojtka od Cejrowskich:-)))
              • mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:40
                Nawet gdyby był razem z Waldkiem:
                www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,8231091,16_letnia_corka_Jacka_Kurskiego_na_demonstracji_politycznej.html?i=6
                • tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:44
                  A Fe! Naszego wspólnego eurodeputowanego tak postponujesz? ;)
                  • mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:53
                    Jacusia? Wręcz odwrotnie. Do niego nawet czuję pewnego rodzaju miętę!
                    • tytanya Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:55
                      O my god!

mike.recz napisał:

> Jacusia? Wręcz odwrotnie. Do niego nawet czuję pewnego rodzaju
                      miętę!
                      • mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 23:08
                        To jeden z moich ulubionych polityków.
                    • gat45 Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 22:57
                      Ja też ! Zaznaczam tylko, że nie znoszę mięty. Fuj ! Nawet w paście
                      do zębów.
                      • mike.recz Re: Melduję posłusznie 09.08.10, 23:09
                        Jak to dobrze, że istnieją również owocowe gumy do żucia;)
    • ave.duce Czy to jest Pani Kitka?! 09.08.10, 20:26
      https://bi.gazeta.pl/im/6/8213/z8213156X,Jedna-z-kobiet-broniacych-krzyza-stojacego-przed-Palacem.jpg

• mike.recz Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłem 09.08.10, 23:30
        ze śmiechu.
        RZYDOKOMUNA POZDRAWIA:-)))
        • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłem 10.08.10, 01:06
          A kogo pozdrawia RZYDOKOMUNA?
          BÓBla?

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:22
            Między innymi z pewnością również jego ale też innych jedwabników.
            • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:28
              Who is "jedwabnik"? To ten od jedwabiu czy Jedwabnego?

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:39
                www.andrzejrysuje.cba.pl/wp-content/uploads/2010/07/przeniesienie-krzy%C5%BCa1.jpg
                Raczej ta druga opcja.
                • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:44
                  mike.recz napisał:

> www.andrzejrysuje.cba.pl/wp-content/uploads/2010/07/przeniesienie-krzy%C5%BCa1.jpg
                  > Raczej ta druga opcja.

Ale przecież jego matka była Polką spod Częstochowy ;)

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 01:49
                    Tak ale wiedza o tym fakcie nie jest zbyt powszechna.;)
                    • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 08:27
                      "Newswieś(ci)" starały się nieść kaganiec oświaty w lud >

Żywią i bronią, czyli dla wsi i o wsi

Jakaściś Europa chce dobić polskiego chłopa. Widać Pan Zeus marnie się spisał jako kidnaper. Wszak mógł na dobre porwać tę zbereźnicę, co to prawnie wprowadza przymus aborcji, miłości inaczej i tym podobnych eutanazji.
                      Mimo to włościanie żywią... nadzieję, że prawdziwa Polka, w Częstochowie rodzona Królowa miłościwie panująca, co to w Ostrej świeci bramie, i teraz swój lud ocali, rydzykami nakarmi. Może jaką Nowinę doda albo i dwa Kaczorki utuczone.

NEWSWIEŚ(CI) 5 Rok 1 Nr 5(5)

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 12:43
                        Przygłupi Wojtuś od Cejrowskich w swoim żywiole oskarżeń i spisków.
                        www.radiownet.pl/radio/wpis/8077/
                        Poranny komentarz wczorajszych wydarzeń i katastrofy. Mocne.
                        • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 12:22
                          A jak tam się układa Panu Wojtku z nową "białą" Panią Wojtkową (z domu Najfeld)?

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 17:31
                            Myślę, że poza ślubem poza kamerami się dogadają przez rok.
                            • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 19:05
                              Ciekawe, czy z Pawlikowską (jak pisze o sobie: pisarz, podróżnik, łowca)
                              żył na "kaczą łapę". Wszystko na to wskazuje, że grzeszył. Najfeld bardziej
                              święta od papieża, więc chyba bez ślubu kościelnego (konkordatowego?) się nie
                              mogło obyć.

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 11.08.10, 19:46
                                Ale Ty plotkara jesteś;)
                                Jak im tam dobrze, to dobrze. Chciałbym tylko aby oni myśleli tak jak
                                my i nie wpieprzali się nam do życia. Bo tu jest problem. Oni żyją w
                                poczuciu swojej misji.
                                • ave.duce Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 12.08.10, 12:11
                                  W przypadku hipokrytów jestem gotowa do daleko idących poświęceń.

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 12.08.10, 19:00
                                    A to zmienia postać rzeczy;)
                                    • ave.duce "zmienia postać rzeczy" ... 13.08.10, 10:35
                                      Jarosław K. mi się kojarzy > La donna è mobile wszak.

• mike.recz Re: Włączyłem tvn24 na chwilkę i o mało nie padłe 10.08.10, 13:00
          mike.recz napisał:

> ze śmiechu.
          > RZYDOKOMUNA POZDRAWIA:-)))

Jest ci Ona:
          bi.gazeta.pl/im/1/8234/z8234061X,--Zydokomuna-pozdrawia--.jpg
          :-)))
          • ave.duce Biere ;) 11.08.10, 12:24
            Do "NW" > thnX!

• mike.recz Re: Biere ;) 11.08.10, 17:30
              Mocne, totalne, wymowne, śmieszne.
              • ave.duce Re: Biere ;) 12.08.10, 12:11