olga_w_ogrodzie 18.09.10, 22:10 Najman wziął nauczkę od Podziana i ostro ruszył. walił i walił w Saletę, ale i tak się udało. Saleta tak przydusił, że wydusił. i gites Przemku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.iza1 Re: Olgo?? 18.09.10, 22:31 Oglądasz serio serio?? Górski dla mnie bohaterem:) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Olgo?? 18.09.10, 22:42 nie lubię tego typu mordobicia. podobnie jak boksu, nie uważam tego za sport. przełączyłam tylko na tę walkę, może jeszcze za chwilę zobaczę też walkę Pudziana / choć nie wiem, bo "Szkło" leci też teraz./ ale to nie ze względu na samo widowisko, które nie jest miłe, lecz z powodu osobistych sympatii i antypatii. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Olgo?? 18.09.10, 23:04 Mam takie same odczucia. Przypomina mi się wierszyk Boya sprzed niemal wieku: "Przyjechali do Krakowa piłkarze, By nogami kopać siebie we twarze..." Boy nie przewidział, że widowiska "sportowe" zejdą do poziomu tego, co mój śp. Tata (rocznik 1901) nazywał obrazowo "mordobicie z figurami". Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz MMA 18.09.10, 22:33 Ciężko się to ogląda. Nie dość, że to takie mordobicie jak szprycerów pod dyskoteką, to jeszcze ta cała dresiarska otoczka z "groźnymi" raperskimi kawałkami, cycatymi, uśmiechniętymi panienkami, że o tym śmiesznym konferansjerze z łańcuchem na szyi nie wspomnę. Ale jakoś to męczę. Nie wiem, kto to Najman. Widziałem jego walkę z Pudzianowskim. Wszyscy go nie lubią, ale nie bardzo wiem, dlaczego wszyscy patrzą na niego z góry. Nie wiem, może to i nie sportowiec, a jedynie showman. A z drugiej strony tacy sportowcy jak Saleta czy Hołowczyc są wielkimi gwiazdami i celebrytami, i wypłynęli na sporcie. A tak naprawdę to konia z rzędem temu, kto powie, co oni tak naprawdę w sporcie osiągnęli, poza tym, że dużo o nich mówiono w telewizji. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: MMA 18.09.10, 23:34 Historię polskiego sportu tworzą także słynne idiotyczne komentarze. www.smieszne.pl/komentarze-sportowe-1.php A przed chwilą, podczas walki, usłyszałem takie oto naukowe odkrycie ze strony jednego z komentatorów: "Natura pozwala zginać nogę właśnie po to, żeby można było atakować głowę rywala kolanem" Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: MMA 19.09.10, 00:35 ale Pudzian zaskakujący. widać, że trenował i czegoś się nauczył. w 44 sekundy wygrał. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: MMA 19.09.10, 20:02 Mnie się zdaje, że nie do końca tak jest. Pudzian jest sztucznie pompowany poprzez walki z jakimiś śmiesznymi przeciwnikami. Pierwszy był Najman, trzeci ten olbrzym wczoraj. Ten gość, jak się przewrócił, to wyglądał jak niemowlak, który nie jest w stanie się podnieść, więc tak naprawdę trudno byłoby w tej sytuacji nie wygrać. Pudzian miał jedną walkę w prawdziwym MMA, a nie w szoł, robionym na potrzeby krajowe. Była to jego walka numer 2, w Stanach i z prawdziwym zawodnikiem MMA. Dostał baty. www.sport.pl/inne/1,102005,8395476,Gala_KSW__Prasa_w_USA___Pudzian__pobil__wieloryba_.html Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: MMA 19.09.10, 20:54 a teraz usłyszałam od kogoś, że ten powalony olbrzym organizuje jakieś tam walki w Stanach i że Pudzian tam przyciągnął był ostatnio tylu Polaków, iż biznes wyczuto w tym, by jeszcze w USA powalczył. zatem olbrzym miał się podłożyć, bo mu się opłaca ściągnięcie do Stanów Pudziana znowu, a gdyby ów przegrał, no to już byloby po nim. tak mój znajomy domniemuje - nie wiem na ile słusznie. Odpowiedz Link