Dodaj do ulubionych

też esencja kiczu!

23.10.10, 20:29
gamoń "szczerze" przeprasza, rudy robi "smutną " minę ,
tzw.profesora chyba schowali do szafy, tylko mucha-owocówka pluje jak pluł, abo bardziej...
Obserwuj wątek
    • ave.duce esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 20:36
      Masz esencję kiczu:

„Krzyż był profanowany, bici byli ludzie, obrażani byli ludzie, kobiety. (...) Miały miejsce fakty bicia, gaszenia papierosów na szyjach modlących się kobiet, miały (...) miejsca takie fakty, jak oddawanie moczu na palące się znicze, które miały uczcić poległych w katastrofie smoleńskiej, w tym szczególnie znienawidzonego prezydenta, byłego dziś, nieżyjącego, ś.p. mojego brata”
      • venus99 Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 21:04
        nie traktuj poważnie tego bełkotu.to bardzo smutne,że od pewnego czasu tacy osobnicy jak Twój przedmówca lu niejaki mr.sajgon zaśmiecają to forum.
        • ave.duce Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 21:05
          To do mnie?
          • venus99 Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 21:20
            tak.
            • ave.duce Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 21:31
              Nie zgadzam się z Tobą. To forum ma być różnorodne. Mr. Sajgon i Kiko mają prawo do wyrażania swoich poglądów i jeśli czynią to w sposób kulturalny i bez "personalizmów", chętnie z nimi "gadam".
              • venus99 Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 22:30
                generalnie masz rację.obserwując jednak ich działalność na FK odczuwam wyraźny przesyt ich obecności.
                • ave.duce Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 22:53
                  A ja nie. Może dlatego, że rzadziej od Ciebie bywam ostatnio na FK.
        • mr.sajgon Re: esencja KICZU > K jak Kaczyński 23.10.10, 21:33
          venus99 napisał:

> nie traktuj poważnie tego bełkotu.to bardzo smutne,że od pewnego czasu tacy oso
          > bnicy jak Twój przedmówca lu niejaki mr.sajgon zaśmiecają to forum.

Proponuje mnie zabanowac i po temacie. Chyba ze to zbyt malo wedlug ciebie za moje niecne uczynki na tym forum, to zawsze mozesz mnie wyslac do komory, strzelic w potylice, lub po prostu powiesic.
          • ave.duce SpoX, nikt nie ma zamiaru ani Cię banować, ani 23.10.10, 21:42
            > tym bardziej > zabijać.
            Xenofant jest przeciwko karze śmierci.
            • venus99 Re: SpoX, nikt nie ma zamiaru ani Cię banować, an 23.10.10, 22:32
              i co?nie miałem racji?
              strzelić w potylice,powiesić - kandydat na nowego męczennika?
              • ave.duce Re: SpoX, nikt nie ma zamiaru ani Cię banować, ani 23.10.10, 22:54
                Oj, musiał jakoś zareagować bohatersko. Dla mnie eot, sorki.
          • jola.iza1 Re: Chciałbyś:)) 23.10.10, 21:45
            Nic z tego Sajgonie, Ave ma cierpliwość, nawet do moich wyrazów niekoniecznie parlamentarnych:)
            • ave.duce Mogę zdradzić, choć to żadna tajemnica, 23.10.10, 21:51
              bo widnieje na gwoździu, że zabanowany na amenT jest tylko hummer/zaqq.
    • gat45 Kikuniu 23.10.10, 20:36
      Przyszła tu Pani porozmawiać o sztuce, o ile dobrze zrozumiłam ? W takim razie niech nam Pani sprecyzuje swoje kryteria kiczu, będzie łatwiej rozmawiać
      • ave.duce Poleciałam w sztukę oratoRYJną? oratoDZIÓBną? 23.10.10, 20:52
        Oratorską.
        W kicz oratorski.
        • gat45 Roratoryjną ? 23.10.10, 20:54
          To coś dla Pani Dziewicy. A i sezon się zbliża.
          • ave.duce Re: Roratoryjną ? 23.10.10, 21:04
            Nie wywołuj dziewicy z kruchty.
    • jola.iza1 Re: też ????? 23.10.10, 20:37
      Kiko, wiesz co piszesz??
    • gat45 A co z orkiestrą ? 23.10.10, 20:43
      Bo ten sam tekst występuje na FK pod takim muzycznym raczej tytułem.

Miała Pani na mysli Rubika ? Robi się coraz bardziej interesująco.
      • szalll Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:00
        Tia, orkiestra - umówili się, rozdzielili role i grają a masy to kupują, niestety .....
        :((((
        • szalll Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:02
          A przy okazji - naprawdę gamoń łupkowy Wam się
          poodoobaaa????
          • ave.duce Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:07
            Ale o co chozzi?
            • ave.duce Pani szallOWO > 23.10.10, 22:55
              ave.duce napisała:

> Ale o co chozzi?
              • gat45 A o to o : 23.10.10, 23:01
                forum.gazeta.pl/forum/w,396,117905678,117905678,platfusy_jak_orkiestra.html
                Poza tym ten sam tekst pani Kiko zamieściła jeszcze parę razy pod różnymi tytułami (możesz sobie łatwo sprawdzić, admini już Ci je zgrupowali na Oślej) - była chyba wersja straganiarska (coś o kalafiorach) i jeszcze inne. Zrozumieć trzeba. Jak już ktoś wycyzeluje taką perełkę, to nie może się oprzeć, żeby jej nie powielać.
                • ave.duce Ale mię chozzi o to pytanie Pani SzallOWEJ > 23.10.10, 23:08
                  > A przy okazji - naprawdę gamoń łupkowy Wam się
                  > poodoobaaa????

Podoba? Pod jakim względem "podoba"? O to mię się rozchodzi, Pani Gat.
                  • gat45 Re: Ale mię chozzi o to pytanie Pani SzallOWEJ &# 23.10.10, 23:21
                    Tłumaczę. Skup się.

Gamoń : słowo, którym pani Szałowa upodobała sobie nazywac prezydenta Komorowskiego
                    łupkowy : domyślam się, że to aluzja do polskiej gospodarki energetycznej
                    podoba się : tu zapewne użyte w pierwszym znaczeniu podobania się

Tak więc : czy podoba nam się pan prezydent, którego inteligencji pani Szałowa nie ceni zbyt wysoko i którego podejście do złóż łupkowych niezupełnie jej odpowiada
                    • ave.duce Re: Ale mię chozzi o to pytanie Pani SzallOWEJ &# 23.10.10, 23:55
                      Odpowiem, mając na względzie prezencję, czyli pobieżnie, ale porównawczo >

https://img.trojmiasto.pl/zdj/c/9/12/539x0/125096-Do-drugiej-tury-wyborow-przeszli-Bronislaw-Komorowski-i-Jaroslaw-Kaczynski.jpg

Tak. Zwłaszcza przy idolu Pani SzallOWEJ.
                      • ave.duce & last, not least > 24.10.10, 00:12
                        Bronisław Komorowski NIE JEST Jarosławem Kaczyńskim i choćby dlatego podoba mi się.
          • jola.iza1 Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:09
            szalll napisała:

> A przy okazji - naprawdę gamoń łupkowy Wam się
            > poodoobaaa????
            Bardziej
        • gat45 Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:23
          Ma Pani najwyraźniej braki w informacjach o tym, jak działa orkiestra. Moja osoba chętnie przybliży ten temat Pani osobie, ale nie chciałabym się wymądrzać.
          • szalll Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:34
            użyłam hmmm... przenośni... Może lepiej byłoby ten spektakularny spektakl nazwać tragifarsą????
            Dzisiejsza odsłona: Ich trzech z samego ranka :)))
            • gat45 Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:40
              A.... to co innego. Nie widziałam, niestety nie mogę dyskutować o estetycznych walorach tego wydarzenia
              • szalll Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 22:56
                nieszczere do bólu, aż przykro było patrzeć :(
                • gat45 Re: A co z orkiestrą ? 23.10.10, 23:07
                  Na pogrzebach i innych ceremoniach żałobnych typu składanie wieńców mało kto zachowuje swobodę i luz. Każdy zachowuje się nieco sztucznie. A nawet wybuch szczerości naprawę zrozpaczonej osoby pozostałych wprawia w zażenowanie i nie wiedzą za bardzo, jak się zachować. Takie są przynajmniej moje obserwacje i doświaczenia.
                  • szalll Re: A co z orkiestrą ? 24.10.10, 00:08
                    No tak, dyć całe nasze zachowanie (z wyjątkiem niemowlaków)
                    oscyluje wokół przyjętych norm. I w tym sensie wszyscy są hipokrytami.
                    Niemniej różne są współczynniki tej tam hipokryzji. W rzeczonej sytuacji strefa stanów średnich została znacznie przekroczona.
                    W efekcie otrzymalismy wielce żenujące widowisko...
                    • ave.duce Re: A co z orkiestrą ? 25.10.10, 21:13
                      Żenujące to jest widowisko na Krakowskim Przedmieściu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka