manny-jestem 28.01.11, 20:50 Vive La France! www.conseil-constitutionnel.fr/conseil-constitutionnel/francais/les-decisions/acces-par-date/decisions-depuis-1959/2011/2010-92-qpc/decision-n-2010-92-qpc-du-28-janvier-2011.52612.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Nie przypuszczalem ze kiedykolwiek to napisze 28.01.11, 22:04 Moja nie znać francuski, twoja wyjaśnić purkła tak napisać? Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Nie przypuszczalem ze kiedykolwiek to napisze 28.01.11, 22:29 www.wprost.pl/ar/229148/Homoseksualisci-wciaz-bez-prawa-do-slubu-we-Francji/ Odpowiedz Link
tojajurek Re: Nie przypuszczalem ze kiedykolwiek to napisze 28.01.11, 22:33 On jest chyba przeciwny miłości francuskiej. Zwłaszcza w wydaniu damsko-damskim. Jedyna prawdziwa miłość, to księdza z księdzem. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Nie przypuszczalem ze kiedykolwiek to napisze 28.01.11, 22:45 A to ci franca ;) Odpowiedz Link
gat45 Spokojnie, Manny :))) 29.01.11, 07:58 Conseil Constitutionnel oznajmiła wczoraj urbi et orbi, że małżeństwo między osobami tej samej płci jest sprzeczne z Konstytucją w jej aktualnym brzmieniu i wskazał legislatorowi punkty, jakie zmienić należałoby w tym celu. Taka jest rola tej Rady. Teraz to Zgromadzenie Narodowe musi się zabrać do roboty. Dla mnie tam nie musi, bo nie mam zbytniego nabożeństwa do samej instytucji małżeństwa w konfiguracji dowolnej. Jak słusznie zauważył Pan Nietoperz, Pacs istnieje i na mój gust by wystarczył. Ale nie zmuszam nikogo do podzielania mojej opinii i uważam, że każdy (sic !) powinien mieć prawo wejść w związek małżeński z dowolnie wybraną osobą, jeżeli taka wola obojga. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Spokojnie, Manny :))) 29.01.11, 10:24 Najwyraźniej Manny się pospieszył zbytnio ze swoim entuzjazmem ;) Ale to miło, że skanduje na FzD "Vive la France", a nie, np., Vive la(?) Pi$!". ps. w dalszym ciągu uważam, że diabeł tkwi w nomenklaturze > związek partnerski jest ok. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Spokojnie, Manny :))) 31.01.11, 16:18 Zgromadzenie Narodowe moze zrobic co chce . Niemniej jednak jednoznaczna decyzja sadu ze zakaz maleznstw jednoplciowych jest zgodny z konstytucja i nie lamie praw czlowieka jest w mojej opinii niezywkle istotny. Ja sie zgadzam tu z AVE. Nie mam zadnego problemu z nadaniem zwiazkom partnerskim rownych praw podatkowych jak malzenstwu. Odpowiedz Link
trzecikot [...] 31.01.11, 17:03 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
ave.duce Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek to napiszę 31.01.11, 17:12 Trzeci Kocie > takie określenia pod adresem innych forumowiczów? Sorki, ale nie ma mojej zgody. Odpowiedz Link
ave.duce "Tylna furtka"? 06.02.11, 10:21 ... "tylna furtka"... A tak w ogóle, wciąż aktualne jest pytanie > czy dzieci "w związku małżeńskim" są lepiej wychowane od tych "innych"? Wychodzą na lepszych ludzi? Wg mnie, najważniejsza jest atmosfera > miłości, ciepła, zrozumienia (z lenistwa kończę wyliczankę...), w jakiej dziecko wyrasta. Niezależnie od konfiguracji płciowych. Wiem.wiem. Było. Ale wraca jak bumerang ... ps. pomijam DD, ale nie z powodu przewagi płci żeńskiej w onych. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Tylna furtka"? 07.02.11, 10:04 ave.duce napisała: > A tak w ogóle, wciąż aktualne jest pytanie > > > czy dzieci "w związku małżeńskim" są lepiej wychowane od tych "innych"? wszyscy homoseksualiści wychowywali się w związkach heteroseksualnych, więc teoria o tym, że tatusiowie/mamusie nauczą dziecko czegoś nie teges jest nieuprawniona Odpowiedz Link
ave.duce Re: Powiedz to tym "maczo" ... 07.02.11, 20:23 Chciałam napisać: he, he!likopter w ogniu ;) Odpowiedz Link
scoutek Re: Powiedz to tym "maczo" ... 07.02.11, 22:16 Ha ha ha Żeby to tylko nie bylo pożegnanie z afryką :)) Odpowiedz Link
big.helmut Re: Nie przypuszczalem ze kiedykolwiek to napisze 07.02.11, 09:56 mam pytanie,czy jadac do france na urlaub powinnem zalozyc majtki z blachy ? na dobra kludke zamkniete ? lubie sobie wypic ii chce byc pewien ze po pijaku ktos mnie rozdziewiczy :( Odpowiedz Link