Dodaj do ulubionych

Akcja : sakwa

15.02.11, 15:12
Szukamy torby dla Damykier1 !!!!!!!!

Damo, spójrz tutaj :

www.fr.forzieri.com/fra/depta.asp?l=fra&c=ita&dept_id=18&id_attributo=0013&id_valore=10&ads=1&a=1

A potem ewentualnie powiedz, że góra jak w modelu X, rączka (pasek) jak w Y, cośtam cośtam jak w Z. W końcu zrobimy Twojej sakwie portret pamięciowy, a potem sforą rzucimy się na łów. I zje diabła, kto nam w odnalezieniu godnej zastępczyni Twojej nieodżałowanej torby przeszkodzi ! Dixi.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 15:47
      Tutaj, Pani Szanowna Prezydent, poradnik znalazłem
      www.zeberka.pl/art.php?id=11242
      O czym uprzejmie donoszę.
      • ave.duce Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ;) 15.02.11, 15:55
        1. Biust

Kobiety, które mają duże piersi, powinny unikać torebek o krótkich uchach, kończących się na wysokości klatki piersiowej.
        • ploniekocica Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 15:59
          Dodam:
          Kobiety, które mają duże piersi z medalami powinny nosić torby bez uch (?).
          • ave.duce Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:15
            Racja! Ucha zbędnymi w danym przypadku są i basta!
            • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:32
              Absolutnie - zgodzę się w całej rozciągłości - absolutnie.
          • damakier1 Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:44
            Cóś się Wam pozajączkowało! Uprzejmie wyjaśniam, że piersi owszem mam dwie i to w medalach, ale nie są one duże ino akuratne.

Jak to jednak trzeba być uważnym i wszystko skrupulatnie przemyśleć, żeby takie ucha w torbie dobrze dobrać...
            • trusiaa Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:46
              Ja ja ja protestuję! Pozajączkowało??? Ucha?
              • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:49
                Uwzględniam protest.
                Teraz dajmy poczekajmy na głos Damy.
                • ave.duce Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:51
                  O! Uzurpator.
                  • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 18:04
                    Sorry, nie zauważyłem, już Ci ustępuję miejsca...:))
                    • ave.duce Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy 15.02.11, 18:08
                      Ten rozbieżny zez to przykra wada?

ps. nie, nie > porządź się, co mi tam ;)
                      • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy 15.02.11, 18:26
                        Nie mam pojęcia mogę sobie jedynie wyobrazić.
                        Chociaż...wdaje mi się, że nie, że chyba jednak nie za bardzo. Człowiek ma przez to szersze horyzonty.
                        • ave.duce Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy 15.02.11, 18:39
                          O Ty ... gapa.
                          Ale "gałązki" w wątku się przez zeza gubi...
              • damakier1 Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 18:54
                trusiaa napisała:

> Ja ja ja protestuję! Pozajączkowało??? Ucha?

Trusiu droga, wybacz! Torbę na oczach majęcy nie pomyślałam, że pozajączkowało jest od zajęcy. Wycofuję pozajączkowało i się pytam:
                a/ pokićkało się Wam?
                b/ popierdzieliło się Wam?
                c/ na mózg Wam padło?
                d/ czyśta zdurnieli?

Wybierz sobie, Trusiu, wersję, która Ci sie najbardziej podoba.
                Się kreślę
                damakier
                • trusiaa Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 16.02.11, 10:55
                  Taką mam, z reklamy scorbolamidu: - Przemarzłeś, przemokłeś, a może Cię pogięło?

Pozostaję z
                  Trusiaa :)
            • tw_wielgus Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 17:48
              Te medale są oczywiście akuratne, takie o jakie zabiegałaś.
              • damakier1 Re: Akcja : sakwa > O! Coś apropo Damy mamy ; 15.02.11, 18:47
                Ha, h, ha... jaki żartowniś. Piersi są akuratne. Medale są oczywiście za małe w stosunku do zasług.
            • tojajurek Oooooo, nie! 15.02.11, 19:12
              Nie pójdziemy na łatwiznę oportunizmu! Nie damy się zbyć byle czym!
              Damie należy się wszystko co najlepsze i największe. Piersi też!
    • damakier1 Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 17:53
      Pani Prezydent Najkochańsza! Tyle toreb, tyle toreb - każda piękna i każda nęci, a jednakowoż żadna sie nie umywa.... Niech juz ta moja zaginiona nieodzyskana pozostanie, a każda jedna kobieta z Foruma niech sobie najpiękniejszą wybierze i nazwie torbą im. damykier.
      To mi tę niepowetowaną stratę najpełniej wynagrodzi.
      Do stóp się ścielę
      damakier
      • czan-dra Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 18:29
        Szanowna Damo, ja jako że nie mieszkam w tym niewątpliwie pięknym Szczecinie, to w zastępstwie tegoż, przeszukałem Tesco na swoim terenie, i muszę z przykrością donieść, że nie znalazłem żadnej pięknej torby, ale nie zaprzestanę poszukiwań, a mam jeszcze parę Tesco do zrewidowania...
        • damakier1 Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 18:57
          I to się nazywa piękna, empatyczna postawa. Wzruszonam.
          damakier
      • olga_w_ogrodzie Re: Akcja : sakwa 17.02.11, 15:41
        ach ta Dama nasza !
        jedyna co tak umie piersi do umedalowywania wypychać ponętnie i skutecznie.
        a jeśli nie medal, to choć torba Damy imienia.
        ale jestem za, jak najbardziej.

na marginesie, Damo - lepiej być bez torby, niż pójść z torbami.
    • ta Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 23:30
      Damo, szkic sakwy wykonaj i wklej, gabaryty określ, materiał z którego ona opisz i barwę
      Szukać będę i ja, jako miłośniczka toreb dziwnych i różnych, zwracam na nie uwagę.
      Także w Pewexach :).
      • damakier1 Re: Akcja : sakwa 15.02.11, 23:39
        Wszystko cudnie opisałam w wątku, gdzie mnie okradli w Walentynkach do dupy. Szkiców zrobić nie umiem, a wkleić to już wcale. Jeszcze dodam, że pasek był pasujący długością do piersi akuratnych. Jak znajdziesz, to se taką kup. Ja już przebolałam, teraz żyję życiem bez torby.
        Pozostaję w ukłonach:)
        • tojajurek Re: Akcja : sakwa 16.02.11, 00:14
          W sumie - mogło być gorzej.
          Prosiaczek spotyka na mostku Kangurzycę z zakrwawionym brzuchem.
          - Ci się stało? - pyta.
          - Jakiś łobuz mnie napadł w lesie, wyrwał torbę i uciekł.
          • damakier1 Re: Akcja : sakwa 16.02.11, 09:54
            Ło Matko Przenajświętsza!!!!
            • ave.duce Re: Akcja : sakwa 16.02.11, 10:09
              skojarzyła mi się z felietonem Hamiltona ze starej "naszej" Kultury (był też wydany w zbiorku "Mała złota szubieniczka") > "Jak ciocia Mela zagłaskała kota na śmierć".

ps. przez czytanie tego felietonu musiałam zmienić kierunek studiów, co wyszło mi na BARDZO DOBRZE ;)
        • ta Re: Akcja : sakwa 17.02.11, 15:21
          damakier1 napisała:
          > Jak znajdziesz, to se taką kup

Dobra lekcja, należała mi się od dawna. Jak potłuczona zawsze i od zawsze pędzę z pomocą, nie wzywana, swoje zostawiając na potem. Okaleczenie, jak nic.
          A tu krótkie i węzłowate jak wyżej. Otrzeźwiło mnie w drugiej połowie życia, za przyczyną Damy. Majstersztyk.
          • damakier1 Płonę ze wstydu prawie, jak Kocica i sie sumituję, 17.02.11, 16:10
            ale niech mnie usprawiedliwi, że już rzeczywiście jak ten kot zamęczony z opowiastki przypomnianej przez Ave byłam.
            A oto spis (częściowy) mych odpowiedzi w sprawie torby:
            Torba jest opisana powyżej w poście; 14.02.11, 18:53.
            ale jużem ją opłakała, niech sobie w mym sercu i pamięci zostanie, a wiosna idzie, po szmateksach se polatam i i następny cud kaletniczy wynajdę.
            W sparwie mych Walentynek do dupy ogłaszam happy end!

.. Niech juz ta moja zaginiona nieodzyskana pozostanie, a każda jedna kobieta z Foruma niech sobie najpiękniejszą wybierze i nazwie torbą im. damykier.
            To mi tę niepowetowaną stratę najpełniej wynagrodzi.

No i kiedym już bardziej znękana opowiadaniem o torbie niż samą jej utratą byłam, nadarzyłaś sie Ty, najmilsza Ta, pędząca z pomocą i szczerym sercem.
            O jakże mi przykro, że własnie na Ciebie padło! To, com Ci okaleczyła najczulej i najtkliwiej smaruję miodem, masłem i każdym jednym smarowidłem, jakiego sobie zażyczysz.
            Najpokorniej proszę, przyjmij me najszczersze przeprosiny

damakier

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/va/ph/itjd/S81Vm2xWoEofeEtNjB.jpg
            • ploniekocica Re: Płonę ze wstydu prawie, jak Kocica i sie sumi 17.02.11, 16:16
              A ja chciałam jedynie poprawić, że ja płonę różnymi rzeczami, a niektórymi wręcz pałam (jak ta dzięcielina), ale akurat nie wstydem, bo bezwstydna jestem.
              • damakier1 Re: Płonę ze wstydu prawie, jak Kocica i sie sumi 17.02.11, 16:29
                Ależ oczywiździe! Napisałam przecież, że płonę prawie, jak Kocica.
                Nigdy bym sie nie osmieliła pisać, że płonę tym, czym Kocica.
              • ave.duce Zazdrościsz koleżance Anwad, że występuje 17.02.11, 16:43
                w mojej wizytówce...

ploniekocica napisała:

> bezwstydna jestem ...
                • ploniekocica Re: Zazdrościsz koleżance Anwad, że występuje 17.02.11, 16:54
                  No ba! Koleżance Anwad to ja zazdraszam po prostu wszystkiego i pałam tą zazdrością jak sto hektarów dzięcieliny, albo plantacja pomidorów.
                  • ave.duce Re: Zazdrościsz koleżance Anwad, że występuje 17.02.11, 16:59
                    ps. czy voyeuryzm ma coś wspólnego z voyageowaniem? Oprócz liter na początku. Jak sądzisz?
                    • tw_wielgus Re: Zazdrościsz koleżance Anwad, że występuje 17.02.11, 17:23
                      W obu przypadkach konieczny jest liter na początek.
            • tw_wielgus Re: Och Damo 17.02.11, 17:21
              odrerami brzęcząca.
              Gdybym ja potrafił tak płomiennie przepraszać...
              Ale nie potrafię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka