Dodaj do ulubionych

Oczka tego co to 'z koleżankami to nie'

09.07.11, 22:00
https://bi.gazeta.pl/im/8/9900/z9900818X,Jaroslaw-Kaczynski-i-Sylwia-Lugowska.jpg

Trzeba chronić godność kobiet w Polsce - Jarosław Kaczyński na Kongresie Kobiet Prawicy

koniecznie chronić przed takim starcem udającym satyra

"Koleżanki?" – "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie" – Wojciech Jasiński przyjaciel domu Kaczyńskich
Obserwuj wątek
    • leniwa_lady I kacza myśl przewodnia na dziś 09.07.11, 22:04
      kaczor odkrywa Hamerykę?

- Kobiecość i męskość to są dwie formy tego samego fenomenu, jakim jest człowieczeństwo. Albo inaczej - człowieczeństwo przejawia się jako kobiecość i męskość.
      • ave.duce Ale ossochozzi? 10.07.11, 07:25
        Ktoś potrafi to "dojaśnić"?!
        • dzidzia_bojowa Re: Ale ossochozzi? 10.07.11, 08:36
          Rzuciło mnie się na uszy jak panprezes ze stanowczością w głosie powiedział coś w tym stylu:
          te wszystkie zjazdy integracyjne w korporacjach to zuo, wyjazdy integracyjne zlikwidujemy!.
          Oczywiście nie pamiętam dosłownie, ale sens ogólny był taki, że na zjazdach integracyjnych dzieje się kobietom krzywda ponieważ są tam wykorzystywane seksualnie i dlatego On, Pan Prezes je zlikwiduje jak dojdzie do władzy.
          A tak w ogóle, to ja nie rozumiem prezesunia ani nie potrafię dojaśnić niczego, co raczył był z siebie wydalić słownie.
          • ave.duce Re: Ale ossochozzi? 10.07.11, 09:13
            Jesteśmy silne czy słabe? Jeżeli silne, to co zrobimy, kiedy Pan Prezes doczyma obietnicy?

... - Trzeba też umieć podnieść tą państwową rękę na silnych - ...

https://obroncykrzyza.pl/wp-content/uploads/2010/10/jaros%C5%82aw-kaczy%C5%84ski-6.jpg
          • leniwa_lady Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 10:53
            "My z całą pewnością te wszystkie spotkania integracyjne, szczególnego rodzaju w różnych wielkich firmach, wydarzenia tego rodzaju, twardą ręką zlikwidujemy. Pracownice nie mogą być poniżane, poddawane różnym zabiegom, o których nie mogę powiedzieć, bo mi wstyd, ale panie wiedzą o co chodzi"

a nie wstyd mu mówic takie głupoty?

Władza jest dla dam, ale pozwolę sobie skromnie powiedzieć, że także i dla panów, dla gentlemanów

– Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, które dożyły już sędziwego wieku.

panprezes 'gentleman' całą gębą
            • ave.duce Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 11:05
              To a propos św.Jadwigi?
            • damakier1 Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 11:05
              Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, które dożyły już sędziwego wieku.

I co - ma mi zostać sama godność, bez wykorzystywania seksualnego?
              • wariant_b Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 14:22
                damakier1 napisała:
                > I co - ma mi zostać sama godność, bez wykorzystywania seksualnego?

Prezes Cię nie wykorzysta, gdyż jak to mówią, jest ... dżentelmenem.
                • damakier1 Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 14:39
                  A czy to świat się składa z samego prezesa?
                  • ave.duce A nie?! 10.07.11, 16:03
                    damakier1 napisała:

> A czy to świat się składa z samego prezesa?
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 20:15
              Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, któ
              > re dożyły już sędziwego wieku.[/b][/i]
              ==
              dla mnie nadal pozostaje tajemnicą- dlaczego NIE-sędziwymi się otacza na tych swoich zjazdach integracyjnych.
              W końcu sędziwe się na niego poobrażają i wybory wówczas przegra :(((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka