leniwa_lady 09.07.11, 22:00 Trzeba chronić godność kobiet w Polsce - Jarosław Kaczyński na Kongresie Kobiet Prawicy koniecznie chronić przed takim starcem udającym satyra "Koleżanki?" – "To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie" – Wojciech Jasiński przyjaciel domu Kaczyńskich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniwa_lady I kacza myśl przewodnia na dziś 09.07.11, 22:04 kaczor odkrywa Hamerykę? - Kobiecość i męskość to są dwie formy tego samego fenomenu, jakim jest człowieczeństwo. Albo inaczej - człowieczeństwo przejawia się jako kobiecość i męskość. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Ale ossochozzi? 10.07.11, 08:36 Rzuciło mnie się na uszy jak panprezes ze stanowczością w głosie powiedział coś w tym stylu: te wszystkie zjazdy integracyjne w korporacjach to zuo, wyjazdy integracyjne zlikwidujemy!. Oczywiście nie pamiętam dosłownie, ale sens ogólny był taki, że na zjazdach integracyjnych dzieje się kobietom krzywda ponieważ są tam wykorzystywane seksualnie i dlatego On, Pan Prezes je zlikwiduje jak dojdzie do władzy. A tak w ogóle, to ja nie rozumiem prezesunia ani nie potrafię dojaśnić niczego, co raczył był z siebie wydalić słownie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ale ossochozzi? 10.07.11, 09:13 Jesteśmy silne czy słabe? Jeżeli silne, to co zrobimy, kiedy Pan Prezes doczyma obietnicy? ... - Trzeba też umieć podnieść tą państwową rękę na silnych - ... Odpowiedz Link
leniwa_lady Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 10:53 "My z całą pewnością te wszystkie spotkania integracyjne, szczególnego rodzaju w różnych wielkich firmach, wydarzenia tego rodzaju, twardą ręką zlikwidujemy. Pracownice nie mogą być poniżane, poddawane różnym zabiegom, o których nie mogę powiedzieć, bo mi wstyd, ale panie wiedzą o co chodzi" a nie wstyd mu mówic takie głupoty? Władza jest dla dam, ale pozwolę sobie skromnie powiedzieć, że także i dla panów, dla gentlemanów – Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, które dożyły już sędziwego wieku. panprezes 'gentleman' całą gębą Odpowiedz Link
damakier1 Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 11:05 Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, które dożyły już sędziwego wieku. I co - ma mi zostać sama godność, bez wykorzystywania seksualnego? Odpowiedz Link
wariant_b Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 14:22 damakier1 napisała: > I co - ma mi zostać sama godność, bez wykorzystywania seksualnego? Prezes Cię nie wykorzysta, gdyż jak to mówią, jest ... dżentelmenem. Odpowiedz Link
damakier1 Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 14:39 A czy to świat się składa z samego prezesa? Odpowiedz Link
ave.duce A nie?! 10.07.11, 16:03 damakier1 napisała: > A czy to świat się składa z samego prezesa? Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re:dokładny cytacik z panaprezesa 10.07.11, 20:15 Trzeba upomnieć się o godność kobiet dojrzałych a także tych, któ > re dożyły już sędziwego wieku.[/b][/i] == dla mnie nadal pozostaje tajemnicą- dlaczego NIE-sędziwymi się otacza na tych swoich zjazdach integracyjnych. W końcu sędziwe się na niego poobrażają i wybory wówczas przegra :((((( Odpowiedz Link