Dodaj do ulubionych

mały wódz "na toku"

20.08.11, 15:21
nie chcę posłużyć się j. niemieckim - pisząc słowo "wódz",
.....wyszłoby zbyt dookreślone;)

W każdym razie "wodzu (<- prowadź !!!! )" w szczytowej formie, pluje jadem,
aż z eteru dolatuje a z ekranu kapie.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 15:53
      ja już nie mogę.
      nie słucham go.
      wczoraj tylko dziubas owego widziałam przez moment z uśmiechem pobłażliwo-kpiącym,
      gdy mu premier prawdę o salwowaniu się ucieczką rzekł był.
      • gat45 Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 16:38
        Salwowanie się ucieczką... To mi przypomina karierę Pana Sienkiewiczowskich cytatów z dzieł o wartości... jakby to powiedzieć... względnej. "Moralność Kalego" już mnie nawet nie wyprowadza z równowagi. "Kończ waść, wstydu oszczędź" - żadna debata sejmowa bez tego okrzyku Kmicica obejść się nie może. A propos, wszyscy użytkownicy wspomnianego cytatu zdają się zapominać, że to pokonany Kmicic prosi, żeby jemu wstydu oszczędzić. No ale przecież nie można wymagać za wiele.

Teraz czekam z biciem serca, kto się ośmieli zastąpić "salwowanie się ucieczką" przez "sromotne tyłu podanie". Źródło to samo.
        • olga_w_ogrodzie Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 21:15
          no cóż.
          nie dość, że, jak stwierdzasz, użyłam określenia sienkiewiczowskiego, którego dzieła, wg Ciebie, są wartości względnej, to nawet nie wiedziałam, że to jego określenie.
          zatem pewno podwójna beznadzieja.
          bywa.
          • gat45 Przepraszam, Olgo, ale Twoje słowa 21.08.11, 09:25
            wywołały we mnie zgrzyt zębów, pochodzący jeszcze z dnia poprzedniego i z kolejnego "kończ waść" w ustach któregoś z posłów PiS.
            Cóż, nauczka - nie należy słuchać debat sejmowych

Bardzo przepraszam, że Cię uraziłam, bardzo głupio wyszło.
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Przepraszam, Olgo, ale Twoje słowa 21.08.11, 14:29
              Kmicic - mówiąc ową frazę " kończ waść, wstydu oszczędź " miał oczywiście na myśli swój wstyd, którego sobie , w sytuacji pojedynku który właśnie przegrywał - dopraszał się sobie oszczędzić.

Pis-członki szermują tym powiedzonkiem - sensu jego nie znając, albo go nie pojmując.
              Chyba, że ??.....jednak rozumieją prawidłowo i dopraszają się, aby im właśnie oszczędzić pogrążania się we wstydzie.

PS. a teraz równie pięknie głuszcuje/ tokuje pan Jabłuszko_Napieralski
              Co za piękna katastrofa to będzie !!! - koalicja PiS-SLD
              .
    • wanda43 Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 18:54
      Jak tylko ta franca w tv, to moj pies ma radoche, wychodzimy na spacer do lasu. Efektem pies wybiegany i juz 5 sloiczkow w occie. Oby tak dalej!
      • dupetek Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 19:22
        Zazdroszczę Ci! Dwie ostatnie niedziele spędziłem w lesie i wyniki mizerne. Las obok mnie jest na gliniastym podłożu z taką strugą po środku. Wszystko stoi w wodzie-bagno! Tylko na wzniesieniach pojedyncze grzyby znajdowałem.
        Oczywiście w sąsiednich lasach (na piachach) były grzyby, ale aż tak ambitny żeby wyprawy dalsze robić, to ja już nie jestem.
        • witekjs Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 20:03
          https://img844.imageshack.us/img844/2334/bezzebnakaczka.jpg
          • ka.mu Re: mały wódz "na toku" 20.08.11, 21:08
            Dżizuskrajst!!!
            Patrzenie boli.
    • ploniekocica Nędza uszczęśliwiona 20.08.11, 21:21
      czyli on to sie cieszy byle czym
      https://bi.gazeta.pl/im/2/10145/z10145302X,Konwencja-PiS---poczatek-kampanii--Maciej-Lopinski-.jpg
    • zgred.polarny Mikrowódz potrafi tylko tokować 20.08.11, 21:23
      niczem głuszec:/ Robi co potrafi:P
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a FullServis 20.08.11, 22:04
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80293,10145083,_Tajemnicza_brunetka___agent_Tomek_i_Nelli_Rokita.html?i=1
    • dupetek :)) 21.08.11, 10:23
      Gdy pierwszy raz zobaczyłem tytuł wątku, to odczytałemł: mały wódz "na tŁoku".
      Jakoś dziwnie cały czas mi to powraca, gdy tu zaglądam:)
      • lumpior Wielka to persona./kurdupelska/. 21.08.11, 12:58
        sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs347.ash2/62780_104432859621143_100001632885179_34402_1182574_n.jpg img441.imageshack.us/img441/6733/lustro.jpg
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: :)) 21.08.11, 14:16
        szło mi o to, że tokuje = jest na toku,... jako ten głuszec,
        - co ładnie uzupełnił Polarny ( zgred )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka