Dodaj do ulubionych

Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu

02.02.12, 15:22
Mam nadzieję, że Donald Tusk go oszczędzi. Ale niestety nie wygląda na to...
Obserwuj wątek
    • axyzaa Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu 02.02.12, 15:24
      To miało być na Forum Kraj. Przepraszam za nieudogodnienia.
    • ave.duce Obstaje przy Bieńkowskiej. 02.02.12, 16:46
      Mimo jednej wpadki, o której wiadomo, a ona sama mogła nie wiedzieć.
      • damakier1 Re: Obstaje przy Bieńkowskiej. 02.02.12, 17:16
        Szkoda, że juz nie ma Fedak, bo bym se mogła przy niej obstać...
        • ave.duce :))))))))))))))))))) no comment 02.02.12, 17:18
          Forum ze Dworum/Freedom
          • damakier1 Re: :))))))))))))))))))) no comment 02.02.12, 19:25
            Wiedziałam, że docenisz :)
            • ave.duce Re: :))))))))))))))))))) no comment 03.02.12, 11:28
              Ktoś musi ;)
        • magdolot Re: Obstaje przy Bieńkowskiej. 02.02.12, 17:19
          A ja mam słabość do Mucjusza Boniego...
          • ave.duce Trfasz? 15.09.13, 11:56
            magdolot napisała:

> A ja mam słabość do Mucjusza Boniego...
            • magdolot Re: Trfasz? 15.09.13, 13:13
              Budzi sympatię mą jako wieczny Osiełek Apolejki Tusk. Bieży Osiełek dzielnie za jabuszkiem, co go odczaruje, Apolejka na grzbiecie trochę ciąży i rzuca mu kłody pod utrudzone kopytka, a to internautów zanadto opieprzy i osiołek ich czule łagodzi, a to, bidunio, musi dostarczyć papiera na obezwładnienie atakującego podstępnie Potfora Spaghetti i równocześnie się handryczyć o podatek kościelny... Bidne źwierzontko rzucane przez Apolejkę pomiędzy Scylle i Charybdy fciąż, a jabuszko odturlikiwuje się coraz dalej i dalej, za to na horyzoncie rośnie monstrualnie łapczywy dziup złowrogiego Kaczucha, jak księżyc kicający żywo w stronę pełni... I jak bidny Osiełek ma sobie poradzić z tym ffffszystkim, no?!
              • ave.duce Re: Trfasz? 15.09.13, 13:23
                Zwieje do Brukseli?
                • magdolot Re: Trfasz? 15.09.13, 13:28
                  Z Thusekiem na grzbiecie?!
                  • ave.duce Re: Trfasz? 15.09.13, 13:40
                    Co tam Tusk! Marchewkę zabiorą!!!
        • ave.duce Hm. 15.09.13, 11:54
          ... Państwo zapłaci za błąd Ministerstwa Pracy.
          ZUS ma wypłacić emerytom prawie miliard złotych
          ...

Jaka szkoda...
          • damakier1 Re: Hm. 15.09.13, 12:53
            I niby co? Przecież wielokroć mówiłam, że moje uczucie do Fedak jest irracjonalne.

Dzięki za moją ulubioną piosenkę Długosza :)
            • ave.duce Re: Hm. 15.09.13, 13:06
              Twoje irracjonalne uczucie to jedno, a "szkoda Fedak" to drugie ;)

Też lubię stare piosenki Długosza. Szkoda, że zeszedł na p/i/sy ;)
              • damakier1 Re: Hm. 15.09.13, 14:52
                Czemu drugie? Nie żałowałam, że już se Fedak nie porządzi, tylko że już nie mam przy kim obstać:

Re: Obstaje przy Bieńkowskiej.
                damakier1 02.02.12, 17:16 Odpowiedz
                Szkoda, że juz nie ma Fedak, bo bym se mogła przy niej obstać...
                • ave.duce Re: Hm. 15.09.13, 15:11
                  Aaaaaaaaa, to co innego. Drobne nieporozumienie, sorki.
                  Tuszę, że nie wpłynie na stosunki bilateralne (eh, leczo, leczo) między nami.
                  • damakier1 Re: Hm. 15.09.13, 15:32
                    Choćbyś plotła nie wiem, jak bardzo od rzeczy,
                    Nie zabraknie dla Cię nigdy pysznych leczy!
                    • magdolot Re: Hm. 15.09.13, 15:55
                      A Osiełek tesz by muk? Leczo go uleczy!
                      Tylko szcząśnie ze grzbietu tego liska Thuska
                      I rączki higienicznie do czysta wypluska...
                      Ujmie łyżkę kopytkiem i stanie u proga,
                      Bury Osiełek kołkiem, skromnie jak stonoga.
                      Jak takiego wyrzucić o suchych siekaczach?!
                      Fszak gościnna szalenie naszej Damy Dacza!
                      • damakier1 Re: Hm. 15.09.13, 16:59
                        OczyFFFiście, że by muk!

Każdy we Dworze to leczo jeść może albowiem SDGdGB jest jak ta misa, z której nic nie ubywało, choć dworzanie jedzą niemało.
                        • magdolot Ergo 15.09.13, 17:39
                          Dama jest zaffffsze Damą, nawet jak nie paczy!

Bo nawet jak nie popaczyła wyżej i zupełnie nie wie, że ftryniam Jej częstochowskim cichcem na obiadek urzĄdasa, to Jej Intuicyjna Damowość zadziałała bez pudła: delkatnie i z tym wdzięczkiem nieodpartym, firmowym, Warunek lubego zanurzenia siekaczy w DSGdGB Osiełkowi postawiła - się nada na FzDworzanina, to z pustą paszczęką nie ujdzie spod Daczy i się uleczy leczem, ku drani rozpaczy. Ha! Damy nikomu nie odbierają nadziei na poprawę.
                          • damakier1 Re: Ergo 15.09.13, 17:48
                            No nie popaczyłam, prawda! Ale prędzej bym sie gromu z jasnego nieba spodziewała, niż że kto na mnie we Dworze pułapkę będzie zastawiał. Niczym na jakiego hohonia. Ale gdybym wiedziała, że to o Boniego biega - problema by nie było.
                            • magdolot Re: Ergo 15.09.13, 17:56
                              Jakie znowu pułapkie?! Ufałam [uf,uf], że Dama nawet Osiełka nie pogoni z progu ze suchemi siekaczami na mróz, albowiem Damowatość, to także i otchłanie serca o głębi nieporównywalnej nawet z pojemnością Najsłynniejszego z Garuf. QED
                    • ave.duce Re: Hm. 15.09.13, 15:55
                      Choć obstawałabyś jak mur przy Fedakowej -
                      Twoje leczo i tak będzie bon...bą...bombowe!
    • ave.duce Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 18:52
      ... 4 miliony Zdrojewski przekazał Centrum Opatrzności mniej więcej rok temu. Ponad milion wydano na założenie instalacji elektrycznej, 2 miliony na pokrycie dachu,
      a kolejny milion – na stworzenie dokumentacji, dzięki której można scalić projekt architektoniczny całego kompleksu z projektem ekspozycji Muzeum Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego, które ma znaleźć się w świątyni
      ...
      • 99venus Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 19:44
        to są rzeczywiscie wielkopomne zasługi.
        szczególnie jak się porówna z ilością zlikwidowanych bibliotek,wysokością budżetów teatralnych,domów kultury,cenami książek.....wymieniać dalej?
        jedno jest pewne-zbawienia wiecznego i tak nie doceka bo sukienkowi powiedzą,że to ciagle za mało.
        • magdolot Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 20:15
          Ja żem go już skreśliła, jak on mnię byu skreślił, oświadczając ze swą wielką kulturą [ja form mu nie odmawiam], że krzyż bliski jest sercu każdego Polaka. W dodatku mię skreślił w doborowym towarzystwie pana Kotoplacy.
          • 99venus Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 21:21
            a'propos krzyża - jak zobaczyłem w gabinecie wojewody małopolskiego Millera krzyż na ścianie w najbardziej honorowym miejscu a pod nim tego osobnika tłumaczącego,że pogonił ośrodek rehabilitacyjny dla umysłowo chorych w którym rehabilitowali się przez pracę bo takie są przepisy to pomyślałem,że to z całą pewnością porządny katolik chodzący w każdą niedzielę do koscioła i że ten rząd i cała partia są całkowicie do dupy.
            • ave.duce Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 21:43
              99venus napisał:

> ten rząd i
              > cała partia są całkowicie do dupy.

A która nie jest?
              • 99venus Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 15.09.13, 21:53
                ja nie znam takiej ale,może,gdzieś,kiedyś??????
                • ave.duce Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu... 16.09.13, 12:58
                  Przypomniał mi się dowcip:

img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201005/1274198343_by_MELINA64_600.jpg
    • man_sapiens Re: Zdrojewski - to najwiekszy plus tego rządu 16.09.13, 21:00
      No pewnie. Ma taki niski, męski głos i potrafi bardzo długo mówić o niczym... Już parę lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka